AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

«Όλοι είναι στόχοι πλέον»: Θα χτυπήσουν στρατιωτικούς του ΝΑΤΟ οι Ρώσοι;

[ad_1]

Στον απόηχο της αποτυχημένης ουκρανικής αντεπίθεσης, δυτικοί μισθοφόροι έχουν στρατολογηθεί για να αναπληρώσουν το χαμένο ανθρώπινο δυναμικό στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.

Ένα χτύπημα σε κτίριο στo Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας την Τρίτη είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 60 μισθοφόροι, κυρίως γαλλικής υπηκοότητας.

«Η παρουσία ένοπλων Γάλλων στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας έχει προκαλέσει εικασίες σχετικά με το για ποιούς δουλεύουν», είπε στο Sputnik ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ.

Σημείωσε ότι αυτό δυνητικά αποκαλύπτει τη συγκαλυμμένη άμεση εμπλοκή της Γαλλίας στον πόλεμο αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

«Εάν πολεμάτε για την ουκρανική πλευρά, όποια και αν είναι η εθνικότητά σας, είστε πλέον νόμιμος στόχος», σημείωσε ο Ritter.

«Η Ρωσία δεν έχει δείξει κανένα δισταγμό για την εξάλειψη ξένων μισθοφόρων που πολεμούν για λογαριασμό του ουκρανικού στρατού».

Εγείρει επίσης την ενδιαφέρουσα πιθανότητα ότι τα γαλλικά στρατεύματα θα μπορούσαν να εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας.

«Τουλάχιστον κάποια από αυτά τα γαλλόφωνα άτομα δεν ήταν μισθοφόροι, αλλά στην πραγματικότητα Γάλλοι υπηρετούν στρατιωτικό προσωπικό, δηλαδή στρατιωτικό προσωπικό που εργάστηκε για τη γαλλική κυβέρνηση, που ήταν στην Ουκρανία κατόπιν εντολής της κυβέρνησής τους. Και τώρα είναι νεκροί

Αυτή η φαινομενική νέα ρωσική πολιτική έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη επιείκεια προς τους στρατιωτικούς «συμβούλους» ή άλλο προσωπικό του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Αμερικανός.

«Αυτό σημαίνει ότι όλοι είναι στόχος: ο ουκρανικός στρατός, οι ξένοι μισθοφόροι και τυχόν στρατιωτικά μέλη του ΝΑΤΟ σε ουκρανικό έδαφος», κατέληξε ο Ritter.

απεμπε-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS S PPHOTO


[ad_2]

Source link

Related posts

Ιράν: Μόνο η πολιτική λύση μπορεί να επιλύσει τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρακινή οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για drone που έπεσε στο —προσαρτημένο από το Ισραήλ— Γκολάν

Ευαγόρας Παλληκαρίδης: Σύμβολο αγώνα και αντίστασης…

Αφήστε ένα σχόλιο