AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ορθοδοξια

Όταν εμείς θέλαμε να τα διαφυλάξουμε, κάτοικοι αντιδρούσαν – Thestival

[ad_1]

Για το απαράδεκτο συμβάν που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Νεοχώρι Σιντικής Σερρών, όπου άγνωστοι έκλεψαν τις ξύλινες πόρτες της Ωραίας Πύλης, στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου – Αγίου Αθανασίου, που είναι χτισμένο στο όρος Μπέλλες, μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Διαβάστε επίσης: Σέρρες: “Θέλουμε τα κειμήλιά μας” – Τι λέει ο ιερέας του Νεοχωρίου Σιντικής για την κλοπή σε εκκλησάκι

Μιλώντας στο κανάλι ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που κλέβουν από εκκλησία της Μητρόπολης αντικείμενα που έχουν αρχαιολογική αξία.

Τα αντικείμενα αυτά είναι του 1860, είναι το παλαιό χωριό του Νεοχωρίου Σιντικής. Λυπάμαι πάρα πολύ διότι όταν εμείς ως μητρόπολη προσπαθούμε να τα διαφυλάξουμε, κάτοικοι αντιδρούσαν. Θα μπορούσαν οι εικόνες και τα βημόθυρα να κατέβουν στην κάτω εκκλησία. Θα μπορούσαμε να βάλουμε κάτι πιο πρόχειρο και να είναι ασφαλή. Έχουμε κάνει καταγγελία και μήνυση στην Αστυνομία αλλά είναι δώρον άδωρον. Τα αντικείμενα αυτά είναι ανεκτίμητης αξίας“, επισήμανε.

Το συμβάν γνωστοποίησε ο εφημέριος του Νεοχωρίου Σιντικής, π. Αναστάσιος Φροσύνης, ο οποίος μιλώντας χθες στο thestival.gr ανέφερε μεταξύ άλλων: “Για την Εκκλησία και το χωριό μας είναι αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας. Το χωριό μας είναι σε εγρήγορση. Εμείς ζητάμε από όλους να προσευχηθούν έτσι ώστε να φωτίσει αυτούς που τα πήρανε και να τα επιστρέψουν ή να πάνε να τα αφήσουν μόνοι τους. Εμείς θέλουμε τα κειμήλιά μας“.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του συμβάντος, η Κοινότητα Νεοχωρίου δήμου Σιντικής εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία ανέφερε: “Το προηγούμενο διάστημα διαπιστώθηκε ότι κλάπηκαν από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου – Αγίου Αθανασίου στο παλιό χωριό της Φιλύρας, στο όρος Μπέλλες, οι πόρτες της Ωραίας Πύλης (Βημόθυρα). Παρακαλείτε οποιοσδήποτε γνωρίζει κάποια πληροφορία ή ξέρει τι έχει συμβεί, να επικοινωνήσει άμεσα με τον εφημέριο της ενορίας του Νεοχωρίου Σιντικής, π. Αναστάσιο, στο τηλέφωνο 6944522324 ή με την Αστυνομία. Τα αντικείμενα αυτά έχουν μεγάλη οικονομική και πολιτιστική αξία! Για το απαράδεκτο συμβάν έχουν κινηθεί ήδη οι νομικές διαδικασίες“.

Το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου – Αγίου Αθανασίου είναι ιστορικός ναός, ο οποίος χτίστηκε το 1874 στο όρος Μπέλλες. Πανηγυρίζει στις 2 Μαΐου, όπου γιορτάζεται η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου.

Δείτε περισσότερα για τον ναό ΕΔΩ.


[ad_2]

Source link

Related posts

Ιερά Σύνοδος: Αυτή είναι η θέση της Εκκλησίας για τους γάμους ομοφύλων και την τεκνοθεσία

Ο γενναίος 12χρονος μάρτυρας άγιος Βασίλειος της Μανγκαζέας (23 Μαρτίου) καταγγέλει τους υπηρέτες του διαβόλου και την σημερινή κατάντια του κόσμου

Ο Άγιος Ρηγίνος (25 Φεβρουαρίου)

Αφήστε ένα σχόλιο