AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

120 ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ- ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΦΚΑ, ΔΕΚΟ

[ad_1]

120 ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΣ (opekepe.gr) ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ- ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΔΕΚΟ – Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Πηγη: Να εφαρμοστεί και για το 2024 η ρύθμιση φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, έως 120 δόσεις, με σκοπό να καταφέρουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας μας να συνεχίσουν να παράγουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εξετάσει την ένταξη στην ρύθμιση των αγροτών λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπήρξαν το 2023 εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Θυμίζουμε το προηγούμενο καθεστώς ρύθμισης αφορούσε ληξιπρόθεσμες οφειλές για το χρονικό διάστημα από την 1η Νοεμβρίου του 2021 έως και την 1η Φεβρουαρίου του 2023.

Η υπαγωγή στη ρύθμιση συνεπάγεται σειρά ευεργετημάτων για τους οφειλέτες αγρότες, όπως η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, η χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας, η αναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων.

Οι καταστροφές από την θεομηνίες, οι ζημιές από βροχοπτώσεις αλλά και η ακαρπία σε πολλές καλλιέργειες, έχουν σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν απώλειες εισοδήματος στους παραγωγούς της χώρα μας.

Ότι υπάρχουν απώλειες εισοδήματος λόγω της κλιματικής αλλαγής το έχει αποδεχτεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ρύθμιση χρεών είναι ένα από τα αιτήματα των αγροτικών οργανώσεων της ΕΕ που σήμερα Δευτέρα (26/2) διαμαρτύρονται στις Βρυξέλλες, όπου έχουν συγκεντρώσει περίπου 600 τρακτέρ.

Το ΥπΑΑΤ θα πρέπει άμεσα να ετοιμάσει σχετικό φάκελο, τον οποίο να στείλει στο Υπουργείο Οικονομικών για να ξεκινήσει το θεσμικό πλαίσιο της νέας ρύθμισης οφειλών.

Ρύθμιση οφειλών και μορατόριουμ στα χρέη των αγροτών ζητούν όπως είπαμε και οι Ευρωπαίοι αγρότες. Με αφορμή την σημερινή διαδήλωση (26/2) στις Βρυξέλλες χιλιάδων αγρoτών από την ΕΕ, ο πρόεδρος της ιταλικής αγροτοσυνδικαλιστικής Coldiretti, Ettore Prandini, έστειλε επιστολή στην ΕΕ με τις προτάσεις της οργάνωσής του.

Στην επιστολή του προς την Πρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ, Ursula Von der Leyen, ζητά να προχωρήσουν σε συνολική ρύθμιση των αγροτικών χρεών.

Ακόμη ζητά την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οδηγίας κατά των αθέμιτων πρακτικών και την οριστική ακύρωση για όλη την περίοδο της ΚΑΠ της υποχρέωσης για ακαλλιέργητη γη (αγρανάπαυση) και όχι μόνο για το 2024. Δηλαδή ζητά οριστική ακύρωση την υποχρέωσης διατήρησης του 4% της ακαλλιέργητης γης που αναφέρει η ΚΑΠ.

Όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του ο κ. Ettore Prandini, «οι κανόνες της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ είναι υπερβολικά αυστηροί, αποκομμένοι από την πραγματικότητα και δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην ύπαιθρο. Από την άλλη οι αγρότες είναι οι πρώτοι που προστατεύουν το περιβάλλον. Εκτός της ΚΑΠ, ωστόσο, η οικονομική κατάσταση του αγροτικού τομέα είναι τόσο σοβαρή και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης για την απώλεια εισοδήματος».

Επίσης προτείνει τη χρήση μέρους των κονδυλίων της ΕΕ που διατίθενται στην Ουκρανία (60 δις ευρώ) για την αγορά και αποθήκευση δημητριακών και, γενικότερα, ουκρανικών γεωργικών προϊόντων σε ευρωπαϊκές αποθήκες, που θα γίνουν με κονδύλια τα οποία θα διατεθούν σε χώρες που πλήττονται (μειωμένες τιμές παραγωγού).

120 ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ- ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΦΚΑ, ΔΕΚΟ – Μπαίνουν τα λεφτά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων!

Εβδομάδα πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ για τις πληρωμές κύριων και επικουρικών συντάξεων για τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά των συντάξεων πιστώνονται στους λογαριασμούς των συνταξιούχων από το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας.

Πιο αναλυτικά, οι πληρωμές από τον  ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) έχουν ως εξής:

Μη μισθωτοί

  • Ο ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα καταβάλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου
  • Ο  (ΟΓΑ (oga.gr) θα καταβάλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου
  • Το ΕΤΑΑ (μη μισθωτών) θα καταβάλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου
  • Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (μισθωτοί & μη μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου
  • Οι Επικουρικές Συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών) θα καταβληθούν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου

Μισθωτοί

  • Το ΙΚΑ (ika.gr) θα καταβάλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου
  • Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου
  • Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου
  • ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου
  • Η ΔΕΗ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου
  • Ο ΟΤΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου
  • Οι Επικουρικές Συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Οπότε τα χρήματα θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το απόγευμα της Τετάρτης (27/2).

Τέλος, ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΙΑ ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ! ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΓΡΟΤΩΝ!!!

ΕΠΙΣΗΜΟ! Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ VOUCHER

Πηγη ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΡΑ! ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ! ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21 ΟΠΕΚΑ!!

[ad_2]

Source link

Related posts

Τέσσερις νέες τεχνικές ελέγχου φορολόγησης για τους επαγγελματίες

Σχέδιο για αυξημένη στήριξη σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, με φραγμούς από ΚΑΠ οι ετεροεπαγγελματίες

Νέα ζωή στη Βόρεια Εύβοια δίνει η φύτευση 1.500 καρποφόρων δέντρων από Bayer Ελλάς-We4all

Αφήστε ένα σχόλιο