17.6 C
Μεσολόγγι
17 Απριλίου 2026
AITOLOAKARNANIANEWS
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Αφιέρωμα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει»


Το μουσικό σύνολο «Άρση Θέση» της Ενορίας του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων και η ομάδα τραγουδιού του Σχολείου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», του ιδίου Ναού, παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025 στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Οι νέοι μουσικοί των δύο συνόλων, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και ταξίδεψαν το κοινό με τα τραγούδια τους στα πελάγη και τις θάλασσες του ελληνισμού.

Παρακολουθήστε τη μουσική εκδήλωση:



Το ρεπερτόριο τους ποικίλο με το ταξίδι να ξεκινάει από την Κύπρο και να ολοκληρώνεται στον Εύξεινο Πόντο με ενδιάμεσους σταθμούς την Κωνσταντινούπολη, την Ανατολική Ρωμυλία, την Ιωνία, τη Λέρο, τη Χίο, τη Λέσβο, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και τις Κυκλάδες.

Διδασκαλία ορχήστρας: Στέλιος Κατσιάνης και Διδασκαλία τραγουδιού: Δημήτρης Μαντζούρης.



ΠΗΓΗ

Related posts

Γέροντας Ιερώνυμος της Αίγινας, Όλοι κάτι θαυμαστό κι εκπληκτικό είχαν να διηγηθούν γι’ αυτόν!

admin

Πανηγυρική Αγρυπνία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

admin

«“Ἀπόστολος” τοῦ Τρὰμπ ὁ Ἀρχ. Ἐλπιδοφόρος – Ὅταν ἡ Ἐκκλησία γονατίζη μπροστὰ στὴν ἐξουσία»

admin

Αφήστε ένα σχόλιο