AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου – 620 χορωδοί από 16 ελληνικές χορωδίες

[ad_1]

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου – 620 χορωδοί από 16 ελληνικές χορωδίες


Στο πλαίσιο του 4ου Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου θα συμμετάσχουν σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση” 620 χορωδοί από 16 ελληνικές χορωδίες. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Οκτωβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

«Προ των πυλών» είναι το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου – Agrinio International Choir Festival, το οποίο μάλιστα έχει λάβει ευρωπαϊκή αναγνώριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φεστιβάλ που εδρεύει στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα έχει λάβει τη σφραγίδα ποιότητας της Ευρώπης για τα αξιόλογα φεστιβάλ τεχνών!

Συνολικά 620 χορωδοί, μουσικοί και μαέστροι από 14 ελληνικές χορωδίες και δύο από το εξωτερικό στις 20 και 21 Οκτωβρίου θα βρίσκονται στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, όπου οι λάτρεις της χορωδιακής μουσικής θα μπορούν να απολαύσουν υψηλού επιπέδου παραστάσεις!

Τόσο οι χορωδίες από άλλες περιοχές της Ελλάδας (λ.χ. Χανιά, Κέρκυρα, Πάτρα, Τρίπολη, Καλαμάτα, Ζωγράφου, Δράμας, Τήνου, Έδεσσας και Μεγάρων), όσο η χορωδία της Κύπρου και η χορωδία Jan Szyrocki του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Δυτικής Πομερανίας Szczecin της Πολωνίας διαθέτουν σπουδαίες διακρίσεις και πολύ σημαντικά βραβεία!

Μάλιστα, η χορωδία της Πολωνίας είναι από τις καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες ακαδημαϊκές χορωδίες στον κόσμο!

Το Φεστιβάλ, στο οποίο Καλλιτεχνική Διευθύντρια είναι η Αγρινιώτισσα Χρυσούλα Τασολάμπρου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς επίσης του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ αποτελεί για το Δήμο Αγρινίου υπεραξία και παράλληλα καθιστά την πόλη τόπο συνάντησης και πολιτισμού. Το Φεστιβάλ είχε και έχει ως σκοπό να εδραιωθεί ως θεσμός και να προάγει την ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου. Παράλληλα, μέσα από την διεξαγωγή του φεστιβάλ αυτού «παντρεύονται» πολιτισμοί και κουλτούρες και μέσα από την διαδικασία αυτή ενισχύεται η εξωστρέφεια και το προφίλ του Αγρινίου.

Σημαντικό είναι επίσης πως εκτός από το πρόγραμμα, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις στο Αγρίνιο και την υπόλοιπη Αιτωλοακαρνανία όπως λ.χ. ξεναγήσεις σε διάφορα ιστορικά και αρχαιολογικά σημεία του νομού ή σημεία με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος!

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Χρυσούλα Τασολάμπρου μιλώντας στη «Σ» για το φεστιβάλ επεσήμανε:

Η Χρυσούλα Τασολάμπρου

«Φέτος συμμετέχουν 16 χορωδίες, δύο από το εξωτερικό και 14 ελληνικές, οι οποίες διαθέτουν σπουδαίες διακρίσεις και βραβεία. Επιλέξαμε να έχουμε πολλές ελληνικές χορωδίες, διότι έχει αποδειχθεί πως οι χορωδίες από την χώρα μας έρχονται συχνά και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα Φεστιβάλ.

Με απλά λόγια σημαίνει πως είναι ευχαριστημένες από το Φεστιβάλ και αυτό διαχέεται τόσο κατά τη διεξαγωγή του, όσο και έπειτα, καθώς υπάρχει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έντυπο αξιολόγησης για τη βελτίωσή μας και αυτό συχνά είναι η απόδειξη της ικανοποίησής τους.

Οι χορωδίες από τη χώρα μας μένουν περισσότερο χρόνο στην πόλη μας, αναπτύσσουν δεσμούς με τον τόπο μας, ξεναγούνται σε όλη την Αιτωλοακαρνανία. Λόγω του ότι θα συμμετάσχουν συνολικά 620 χορωδοί, μουσικοί και μαέστροι, μεγάλος δηλαδή αριθμός, θα διαμένουν σε ξενοδοχεία σε όλο το νομό.

Παράλληλα, χρειαζόμαστε στο Φεστιβάλ μας και χορωδίες από το εξωτερικό. Επ’ αυτού μάλιστα έχουμε κατορθώσει όλες τις χρονιές να έχουμε χορωδίες πολύ υψηλού επιπέδου, όπως και φέτος. Η μία χορωδία που θα συμμετάσχει είναι από την Πολωνία και η άλλη από την Κύπρο.

Να τονίσουμε επίσης πως είναι προσκεκλημένος στο Φεστιβάλ και ο προξενικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα, καθώς η τιμώμενη χώρα στο φετινό Φεστιβάλ είναι η Κύπρος.

Η χορωδία της Πολωνίας είναι πάρα πολύ σημαντική και διεθνούς φήμης. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έχει προβλεφτεί να έχει στην διάθεσή της περισσότερο χρόνο στο πρόγραμμα. Θα έρθουν τουλάχιστον 40 άτομα από την Πολωνία, ενώ θεωρείται και πράγματι είναι από τις καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες χορωδίες με σπουδαίες διακρίσεις, βραβεία σε όλο το κόσμο!

Το Φεστιβάλ μας έχει λάβει ευρωπαϊκή αναγνώριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φεστιβάλ, που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Έχει λάβει συγκεκριμένα την σφραγίδα ποιότητας της Ευρώπης για τα αξιόλογα φεστιβάλ τεχνών. Αυτό γίνεται κατόπιν αξιολόγησης του οργανισμού βάσει των αυστηρών κριτήριων, που διαθέτει και σχετίζονται με πρότυπα ποιότητας. Αυτό δείχνει πως έχουμε την ευρωπαϊκή επιβράβευση και γι’ αυτό κάθε χρόνο προσπαθούμε όλο και περισσότερο για να βελτιώσουμε το Φεστιβάλ.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε πως είναι με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο δεν βάζει εύκολα την υπογραφή του για να γίνει μια εκδήλωση/δράση υπό την αιγίδα του και όταν το κάνει έχει ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές. Αντιστοίχως κάτι τέτοιο ισχύει και για το Υπουργείο Τουρισμού.

Είναι σημαντικό να υπάρχει προσέλευση κατά τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ στο Αγρίνιο στις 20 και 21 Οκτωβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο, καθώς είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κοντά μας τόσο σημαντικές χορωδίες και μαέστρους, ώστε να μπορούμε με την παρουσία μας να τους τιμήσουμε, διότι και κουράστηκαν για να έρθουν στο Αγρίνιο, αλλά και ξοδεύτηκαν. Είναι δύσκολο να διοργανώνεται μια τέτοια εκδήλωση σε επαρχιακή πόλη. Θα συμμετέχουν συνολικά 620 άτομα και για εμάς είναι σπουδαία τιμή, γιατί, τόσοι οι ελληνικές χορωδίες, όσο και οι χορωδίες της Κύπρου και της Πολωνίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικές με πολλές και σπουδαίες διακρίσεις».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Πένθος στο Δήμο Ξηρομέρου για την απώλεια 49χρονης υπαλλήλου – Κλειστές την Τετάρτη οι υπηρεσίες

[ad_2]

Related posts

Εκλογές στον Εμπορικό Αγρινίου: «Μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα» (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Mια βόλτα στο στολισμένο Αγρίνιο που φόρεσε τα γιορτινά του (βίντεο)

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Όταν Ζάχος και «Λαμάρ» χαμογελούσαν στο φωτογραφικό φακό

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο