AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

5 καλές δικαιολογίες για να κάνεις την 25η Μαρτίου τετραήμερο

[ad_1]

Έχουμε μάθει να λέμε – ή μάλλον για να ακριβολογούμε να γράφουμε- την αλήθεια κι αυτό θα κάνουμε ακόμη μια φορά. Το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε όταν μάθαμε για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ήταν πώς θα καταφέρουμε να το κάνουμε τετραήμερο. Στύψαμε που λες το μυαλό μας και βρήκαμε πέντε όχι και τόσο απαράδεκτες δικαιολογίες προκειμένου να μείνουμε τέσσερις μερούλες μακριά από τη δουλειά κι ας λέει το αφεντικό ό,τι θέλει. Η λίστα είναι έτοιμη και σε περιμένει να την θέσεις σε άμεση εφαρμογή ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες μας.

Αφεντικό δεν αισθάνομαι καλά

Μισό, πριν αρχίσεις να μας πυροβολείς με σχόλια τύπου: «φοβερή ιδέα, δεν την είχαμε σκεφτεί» να σου πούμε ότι εδώ σημασία δεν έχει η δικαιολογία αυτή καθαυτή, αλλά ο τρόπος για να την κάνεις πιστευτή. Ξεκινάς από την Παρασκευή 22 Μαρτίου να διαμαρτύρεσαι για πόνους στην πλάτη και στον αυχένα κι ελαφριές ζαλάδες. Παίρνεις τηλέφωνο –μιλώντας έξτρα δυνατά για να σε ακούσουν όλοι- τη φίλη φυσικοθεραπεύτρια και την θερμοπαρακαλείς για να σε βολέψει κάπως τελευταία στιγμή γιατί πονάς αρκετά. Το Σάββατο φροντίζεις να πήξεις όλους τους συναδέλφους και δη το αφεντικό σου με στόρις με κολάρο (https://www.skroutz.gr/s/48724149/Medical-Brace-Malako-Aycheniko-Kolaro-MB-2110.html με 3€ κάνεις τη δουλίτσα σου) και αντίστοιχα λυπητερά ποσταρίσματα με λεζάντα: «ωραίο τριήμερο γαμ@ την ατυχία μου». Την Δευτέρα το βράδυ που θα ενημερώσεις το αφεντικό ότι δεν θα πας την Τρίτη 26 Μαρτίου στη δουλειά εκείνο θα σου ευχηθεί γρήγορα περαστικά τρώγοντας αμάσητη τη δικαιολογία σου.

Τι κακό με βρήκε με το αυτοκίνητο δεν θα το πιστέψεις

Όπως οι περισσότεροι αποφάσισες και του λόγου σου να εκμεταλλευτείς το τριήμερο και να πας μια εκδρομούλα. Πέρασες υπέροχα και πήρες τον δρόμο της επιστροφής, ωστόσο το άτιμο το αυτοκίνητο σου έβγαλε πρόβλημα κι αναγκάζεσαι να μείνεις μια μέρα ακόμη εκεί που βρισκόσουν –στας εξοχάς δηλαδή- μέχρι να στο φτιάξουν το ρημάδι. Αντίστοιχα καλό είναι να δημοσιοποιήσεις την «ατυχία» σου στα social media με μια φωτογραφία με ακούνητο αυτοκίνητο κι από πάνω μια εξοργισμένη λεζάντα τύπου: «γιατί μου συμβαίνει αυτό και μου χαλάει το υπέροχο τριήμερο;». Λίγο μετά ενημερώνεις το αφεντικό για την ατυχία σου, ζητώντας μια μέρα ακόμα off για να διευθετήσεις το πρόβλημα.

Ποιος με καταράστηκε και πλημμύρισε το μπάνιο μου;

Μεγάλο κακό σε βρήκε ξαφνικά και έσπασε ένας παλιοσωλήνας κι έγινε το μπάνιο σου Βενετία. Για αυτό μπορείς να ενημερώσεις σχετικά ότι δεν θα μπορέσεις να πας στη δουλειά. Μάλιστα αν θες να κάνεις τη συγκεκριμένη δικαιολογία υπέρ-παραγωγή μπορείς να ρίξεις δυο τρεις κουβάδες με νερό στο μπάνιο σου για να εξασφαλίσεις και φωτογραφικό υλικό που θα ενισχύσει τον λόγο σου. Δεν θα χρειαστείς παρά ένα καλό σφουγγάρισμα, ώστε να επανέλθουν όλα στην αρχική –προ ψεύτικης πλημμύρας- κατάστασης και μετά θα μπορείς να απολαύσεις το τετραήμερό σου.

Άτιμοι συμβολαιογράφοι

Ήρθε η ώρα επιτέλους να διευθετηθούν κάτι συμβολαιογραφικά θεματάκια που σε ταλαιπωρούν εδώ και καιρό και πρέπει να λυθούν μια και καλή. Μιας και θα βρεθείς λοιπόν στο χωριό με αφορμή το τριήμερο θα μπορούσες αν είχες και μια μέρα έξτρα να ξεμπερδεύεις με αυτή την γραφειοκρατική ταλαιπωρία. Βλέπεις είναι κρίμα να πηγαινοέρχεσαι και να πληρώνεις διπλές βενζίνες και διόδια για άλλη μια φορά. Επομένως το αφεντικούλι σου είναι πολύ πιθανό να δείξει τη μεγαλοψυχία του κι όλα να πάνε κατ’ ευχήν στο σχέδιο 4ημερο

Η ειλικρίνεια εκτιμάται

Μερικές φορές είναι ίσως καλύτερα να κάνεις μια κουβεντούλα με το αφεντικό σου και να του πεις ότι νιώθεις πολύ κουρασμέν@ και χρειάζεσαι επειγόντως ξεκούραση γιατί το burn out –η εξάντληση από την πολλή δουλειά ντε- καραδοκεί και δεν θέλεις να σε βρει τέτοιο κακό. Για αυτό θα αποφύγεις τις ψεύτικες δικαιολογίες περί ασθενειών, κηδειών κι ατυχημάτων και θα του πεις στα ίσια ότι θες να κάνεις τετραήμερο, το τριήμερο. Κι αν του πάει η καρδιά να σε χρεώσει και μια μέρα άδεια, ας πάει και το παλιάμπελο.


[ad_2]

Source link

Related posts

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος σας

Ιστορίες και θρύλοι από την παλιά Αθήνα

Έτσι θα αφαιρέσετε αποτελεσματικά το λάδι από το χαλί σας!

Αφήστε ένα σχόλιο