AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

7 λόγοι που η λαϊκή θα κερδά πάντα το σούπερ μάρκετ

[ad_1]

Ποτέ μας δεν φοβηθήκαμε να τα πούμε ή μάλλον για να ακριβολογούμε να τα γράψουμε έξω από τα δόντια. Έτσι λοιπόν και τώρα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές αναγνώστες μας, που βγάζουν τεφτέρια και excel για να βγει ο μήνας έχουμε να δηλώσουμε ευθαρσώς ότι η λαϊκή πάντοτε θα κερδά το σούπερ μάρκετ. Για να προλάβουμε τους άπιστους Θωμάδες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας ετοιμάσαμε μια σένια λίστα, συμπεριλαμβάνοντας 7 βασικούς λόγους που τα σούπερ μάρκετ χάνουν από τα αποδυτήρια από τη λαϊκή.

Ο ανταγωνισμός φέρνει καλύτερες τιμές

Η λαϊκή είναι πιο οικονομική από τα σούπερ μάρκετ αλλά και τα μανάβικα της περιοχής σου και μια βόλτα προς τα εκεί μπορεί ανά πάσα στιγμή του λόγου το αληθές. Ο λόγος φυσικά που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι υπάρχει τεράστια ποικιλία, που επιτρέπει σε κάθε πορτοφόλι να κάνει τα κουμάντα του και να εφοδιάσει το σπιτικό του με όσα έχει ανάγκη.

Δοκίμασε καλέ κύρια, πάρε κι εσύ κάτι καλέ κύριε

Μια γύρα στη λαϊκή να κάνεις και το έχεις βγάλεις το δεκατιανό σου. Ένα φρουτάκι από εδώ, 2-3 ελίτσες και κάτι ξηροκάρπια πιο κάτω, γίνεται δουλίτσα. Βλέπεις οι παραγωγοί πολύ συχνά προτρέπουν τους υποψήφιους πελάτες τους να δοκιμάσουν την πραμάτεια τους για να διαπιστώσουν ιδίοις στόμασι την ποιότητά τους. Αντίθετα αν δαγκώσεις κανένα φρουτάκι στο σούπερ μάρκετ, το πιθανότερο είναι να σκάσει μύτη ο σεκιούριτι.

Όσο πιο αργά πας τόσο το καλύτερο

Θα έχεις παρατηρήσει ότι μετά τις 13:00 οι λαϊκές αγορές παθαίνουν κοσμοσυρροή κι αυτό συμβαίνει γιατί οι παραγωγοί ρίχνουν αισθητά. Μάλιστα σύμφωνα με σχετικές έρευνες, η πτώση των τιμών στους πάγκους των λαϊκών αγορών, φτάνουν έως και το 30%. Αντίθετα στα ράφια των σούπερ μάρκετ η τιμή των προϊόντων μένει πάντοτε η ίδια.

Παζάρι, το παζάρι κάτι γίνεται

Στη λαϊκή ισχύει ευτυχώς ακόμη ο νόμος του παζαριού. Δεν πιάνει παντού, καθώς κάποιοι παραγωγοί είναι άτεγκτοι όμως πολλοί είναι εκείνοι που για να μην χάσουν τον πελάτη, κάνουν καλύτερες τιμές, ειδικά αν η παραγγελία είναι μεγάλη. Όσο μεγαλύτερη ποσότητα αγοράσεις, τόσο μεγαλύτερο και το περιθώριο παζαριού. Αντίστοιχα δεν είναι λίγες οι φορές που θα σου δώσουν και κάποιο έξτρα δωράκι από τον πάγκο τους. Παζάρια και λοιπά κουβαρνταλίκια όπως μάλλον ήδη γνωρίζεις δεν ισχύουν στο σούπερ μάρκετ.

Η ποιότητα μετρά

Μπορεί να ακουστούμε λίγο μπούμερς αλλά σαν την ποιότητα της λαϊκής δεν έχει. Βλέπεις, συχνά πυκνά θα συναντήσεις στους πάγκους της και μικροπαραγωγούς οι οποίοι έχουν εξαιρετικά φρούτα και λαχανικά, με την αλυσίδα της παραγωγής να πηγαίνει κατευθείαν από το χωράφι, στο καλάθι. Η μεγάλη ποικιλία αντίστοιχα στην οποία προαναφερθήκαμε, βοηθά στο να βρεις πολύ ποιοτικά προϊόντα σε πιο value for money τιμές συγκριτικά με το σούπερ μάρκετ.

Ξεκινά λαϊκή, τελειώνει πανηγύρι

Η εμπειρία της λαϊκής είναι πολύ πιο ζωντανή από την απρόσωπη και ρομποτική επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ. Ρεσιτάλ ατάκας, χοροί, τραγούδια, φλερτ και αρκετό γέλιο που τόσο πολύ έχεις ανάγκη θα συνοδέψουν την βόλτα σου στη λαϊκή ενώ αν βρίσκεσαι στην πρωτεύουσα είναι βέβαιο ότι θα νιώσεις πως ξεφεύγεις για λίγο από την τσιμεντένια πραγματικότητά της.

Θα είναι σαν το σούπερ μάρκετ, αλλά και δεν θα είναι

Ο γέροντας Λαϊκίσιος είχε γράψει στα απομνημονεύματά του πως δεν θα αργήσει να έρθει ο καιρός που στη λαϊκή θα βρίσκεις εκτός από φρούτα, λαχανικά, ψάρια, αυγά και ξηρούς καρπούς πολλά ακόμη. Κι όταν μιλάμε για πολλά ακόμη εννοούμε μέλια, κατεψυγμένα προϊόντα, κουλούριακαι καραμέλες, ρούχα, κουρτίνες, χαρτικά, φυτά κι όλα χρειάζεται το νοικοκυριό. Το κερασάκι στην τούρτα είναι τα χοιρινά καλαμάκια και τα σαντουιτσάκια που θα βρεις στις καντίνες που πιάνουν θέση από νωρίς για «να δέσει το γλυκό».

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Δεν θα πιστεύεις τι μπορείς να καταφέρεις με μία ασπιρίνη!

Ξεπάγωμα κρέατος με ασφάλεια: Πως να το κάνω;

6 συμβουλές για να νηστέψετε με ασφάλεια

Αφήστε ένα σχόλιο