AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Ανατιμήσεις 10,4% στα σούπερ μάρκετ στο 9μηνο

[ad_1]

Με διψήφιο ρυθμό 10,4% έτρεξαν οι ανατιμήσεις στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ στο εννεάμηνο του έτους, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Nielsen IQ. Το ίδιο διάστημα, ο τζίρος του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων αυξήθηκε κατά +9,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Οσον αφορά στα ταχυκίνητα καταναλωτικά προϊόντα (FMCGs) παρουσιάζουν παρόμοια αυξητική τάση, στο +9,5%, με την ανάπτυξη ωστόσο να είναι καθαρά πληθωριστική, καθώς οι όγκοι πωλήσεων μειώθηκαν έστω και κατά 0,8%. «Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με τον δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος για την ίδια χρονική περίοδο βρίσκεται στο +3,6%, η αύξηση της μέσης τιμής για τα FMCGs είναι πολλαπλάσια υψηλότερη, στο +10,4%.

Στις επιμέρους κατηγορίες, το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου οι ανατιμήσεις στα Τρόφιμα & Ποτά άγγιξαν το 10,9%, οδηγώντας σε μείωση των πωλήσεων σε όγκο κατά 1,5%. Αντίθετα, οι πιο περιορισμένες αυξήσεις τιμών (+4,3%) στις κατηγορίες Προσωπικής Υγιεινής και Ομορφιάς είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο των πωλούμενων όγκων κατά 4,5%.

[ad_2]

Related posts

Θα φωταγωγηθεί το κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας, για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

aitoloakarnanianews

Τα μέτρα τάξης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον αγώνα του Παναιτωλικού με τον Αστέρα Τρίπολης

aitoloakarnanianews

Επιδόματα: Ποια θα πληρωθούν αυτή την εβδομάδα

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο