AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Ο ιταλός καταναλωτής μαθαίνει να πληρώνει ακριβότερα το καλό ελαιόλαδο – Ελαίας Καρπός

[ad_1]

Ελαίας Καρπός

Follow us on Social Media

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις σε οικονομικές ιστοσελίδες  της γειτονικής χώρας, το 47% των καταναλωτών περιόρισε κατά 30% τις αγορές ελαιολάδου. Ένα μικρότερο ποσοστό, περίπου στο 12%, περιόρισε τις αγορές κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.

Αν και το δείγμα της έρευνας όσο και η τοπογραφία της διαδικασίας δεν αποσαφηνίζονται από τα όσα γράφονται στον ηλεκτρονικό ιταλικό τύπο, κάτι που έχει μεγάλη σημασία (με δεδομένο το ότι ο ιταλικός βορράς έχει μεγαλύτερη οικονομική άνεση από το νότο), ωστόσο η ραγδαία αυτή διάθεση για μικρότερες καταναλώσεις ελαιολάδου πρέπει να προβληματίσει. Από την άλλη, τα αποτελέσματα της έρευνας του Piepoli δείχνουν δείχνουν πως οι Ιταλοί δεν στρέφονται σε σπορέλαια για το μαγείρεμα.

Βέβαια, τα δεδομένα που καταγράφει η Nielsen, κορυφαία εταιρεία στο χώρο της στατιστικής ανάλυσης, μιλούν για μία πολύ πιο ήπια μείωση των λιανικών πωλήσεων που υπολογίζεται στο 9,5% για το 2023 και στο 7,8% για τους πρώτους δύο μήνες του 2024.

Τα ευρήματα αποκαλύπτουν πως ο μέσος καταναλωτής εξοικειώνεται σταδιακά με τις υψηλότερες τιμές στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο -αν και οι τόσο υψηλές τιμές δεν φαίνονται μακροχρόνια βιώσιμες- ενώ ακόμη και αν επιστρέψουν οι καλές σοδειές, οι τιμές παραγωγού δύσκολα θα υποχωρήσουν στα 3 ευρώ που επικρατούσαν προ τριετίας.

Περισσότερα στοιχεία για την έρευνα μπορείτε να βρείτε εδώ

Follow us on Social Media

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Νέα πρόεδρος του προγράμματος EPR του DEFRA η Margaret Bates

Σαρώνουν και πάλι ο κορονοϊός και οι ιώσεις: Αναμένεται ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για μάσκες σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και ΜΜΜ

Το κλειστό ΟΣΔΕ κίνδυνος για εξόφληση τσεκ και την πίστωση αναδιανεμητικής

Αφήστε ένα σχόλιο