AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Aποκατάσταση επικοινωνίας ΗΠΑ-Κίνας για ένοπλες δυνάμεις

[ad_1]

Μπάιντεν και Σι συναντήθηκαν για περίπου τέσσερις ώρες στα περίχωρα του Σαν Φρανσίσκο για να συζητήσουν θέματα που έχουν επιβαρύνει τις αμερικανοκινεζικές σχέσεις. Οι υποβόσκουσες διαφορές παραμένουν, ιδίως όσον αφορά την Ταϊβάν, ωστόσο, υπήρξαν θετικές αποφάσεις.

Σε μια σημαντική τομή, οι δύο κυβερνήσεις σχεδιάζουν να επαναλάβουν τις στρατιωτικές επαφές που η Κίνα διέκοψε μετά την επίσκεψη της τότε προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν τον Αύγουστο του 2022.

«Επιστρέφουμε στην άμεση, ανοιχτή, ξεκάθαρη και άμεση επικοινωνία σε άμεση βάση», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Επιπλέον, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Σι συμφώνησαν σε επικοινωνίες υψηλού επιπέδου. «Αυτός και εγώ συμφωνήσαμε ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο απευθείας και θα ακουστεί αμέσως».

Μετά την υπόσχεση για ανανέωση των επικοινωνιών, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, όταν αυτό το πρόσωπο ονομαστεί, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε επίσης ότι ο Μπάιντεν έθεσε τομείς στους οποίους η Ουάσινγκτον έχει ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένων των κρατούμενων Αμερικανών πολιτών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Σιντζιάνγκ, το Θιβέτ και το Χονγκ Κονγκ και των επιθετικών δραστηριοτήτων του Πεκίνου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Ο Μπάιντεν και ο Σι συμφώνησαν ακόμα ότι η Κίνα θα περιορίσει τις εξαγωγές ειδών που σχετίζονται με την παραγωγή του οπιοειδούς φαιντανύλη, κύρια αιτία υπερβολικής δόσης ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Θα σώσει ζωές», δήλωσε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι εκτιμά τη «δέσμευση» του Σι για το θέμα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Κίνα θα κυνηγήσει άμεσα συγκεκριμένες χημικές εταιρείες που παρασκευάζουν πρόδρομες ουσίες της φαιντανύλης, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους. Ο ίδιος υποσχέθηκε να «εμπιστεύεται αλλά να επαληθεύει» τις κινεζικές ενέργειες σχετικά με το ναρκωτικό.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν τέλος να συγκεντρώσουν εμπειρογνώμονες για να συζητήσουν τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

πηγή: reporter.gr

[ad_2]

Source link

Related posts

Για διεθνείς διασκέψεις στην Πράσινη Εβδομάδα Βερολίνου ο Αυγενάκης

Διόρθωση για το τσεκ από τέσσερις δεξαμενές που θα αυξήσουν τα δικαιώματα και τις τελικές πληρωμές

Το Epirus Βios από Χονδροελιά στα κορυφαία ελαιόλαδα του Ελαίας Καρπός

Αφήστε ένα σχόλιο