AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

CIA: Τα γεγονότα στην Ουκρανία μπορούν να ακολουθήσουν δύο δρόμους, vid

[ad_1]

Μίλησαν για «σημαντική απώλεια εδαφών».

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε «ένα βαθύτατα κρίσιμο σταυροδρόμι» όσον αφορά το αν θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τον πόλεμο της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.

Με ένα αίτημα του Λευκού Οίκου για την ανάληψη πρόσθετης βοήθειας άνω των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο που καθυστερεί στη Βουλή των ΗΠΑ, τα γεγονότα μπορούν να ακολουθήσουν δύο δρόμους, εκτίμησε ο επικεφαλής της CIA στην Επίλεκτη Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας τη Δευτέρα.

«Στο ένα σενάριο, οι νομοθέτες θα μπορούσαν να αποδεσμεύσουν τα χρήματα και να επιτρέψουν την πραγματική πιθανότητα να εδραιωθεί μια στρατηγική επιτυχία για την Ουκρανία και μια στρατηγική απώλεια για τη Ρωσία», ισχυρίστηκε, επικαλούμενος εκτίμηση της CIA.

«Με συμπληρωματική βοήθεια, η Ουκρανία μπορεί να κρατηθεί στην πρώτη γραμμή μέχρι το 2024», είπε ο Μπερνς.

«Τα χρήματα θα επιτρέψουν στο Κίεβο να πραγματοποιήσει περισσότερες επιθέσεις στην Κριμαία και να συνεχίσει να στοχεύει τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Στις αρχές του 2025, θα μπορούσε να ανακτήσει την επιθετική πρωτοβουλία και να αρχίσει να ανακτά έδαφος».

Το άλλο σενάριο οδηγεί σε ένα «πολύ πιο ζοφερό μέλλον», προειδοποίησε ο Μπερνς, με την Ουκρανία να χάνει περισσότερες μάχες όπως αυτή για την πόλη Avdeevka στο Donbass.

Ο αρχηγός της CIA παραδέχθηκε επίσης ότι οι Ουκρανοί «ξέμειναν από πυρομαχικά» και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν:

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-LUSA photo


[ad_2]

Source link

Related posts

Σύνοδος Διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι ΗΠΑ «τρέχουν» την τουρκική παραγγελία F-16! Η τελευταία αρνητική για την Ελλάδα εξέλιξη

EL – Γάζα: Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια κατευθύνονται προς τη Ράφα

Αφήστε ένα σχόλιο