AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

EL – Οι δρόμοι της Μόσχας έστειλαν μήνυμα στο ΝΑΤΟ μετά τις χθεσινές εξελίξεις

[ad_1]

Δείτε τι συνέβη

Ο πύραυλος Yars είναι ένα όπλο στερεού καυσίμου που έχει μήκος 17,8 μέτρα και μπορεί να εκτοξευτεί από κινητή πλατφόρμα, καθιστώντας αυτό το ICBM ένα τρομερό όπλο.

Ξαφνικά και ενώ στο ΝΑΤΟ ονειρεύονται από χθες χερσαία επέμβαση στην Ουκρανία, μια συνοδεία κινητών επίγειων πυραυλικών συστημάτων Yars, παρατηρήθηκε να ταξιδεύει στους δρόμους της Μόσχας. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι η συνοδεία έφτασε στην πρωτεύουσα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Παρέλαση της Νίκης που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία, ωστόσο πολλοί ερμηνεύουν την εν λόγω κίνηση ως μήνυμα με πολλούς αποδέκτες!

Το Yars είναι ένα αρκτικόλεξο που σημαίνει “Yadernaya Raketa Sderzhivaniya”, που μεταφράζεται σε “Πυρηνικός πύραυλος αποτροπής”. Ο Yars ICBM, ο οποίος εκτοξεύεται από μια φορητή πλατφόρμα, είναι ουσιαστικά μη ανιχνεύσιμος χάρη στην απεραντοσύνη των εδαφών της Ρωσίας.

Αν και η ιστορία της ανάπτυξης του συστήματος πυραύλων Yars καλύπτεται από μυστήριο, η πρώτη δοκιμή αυτού του υπέρτατου Διηπειρωτικού Βαλλιστικού Πυραύλου (ICBM) πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2007.

Παρά το τρομερό της οπλοστάσιο, η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμα πυρηνικά όπλα, ωστόσο δεν αμελεί να στέλνει τα μηνύματα, όταν πρέπει:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA- RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE


[ad_2]

Source link

Related posts

Βέλγιο: Το ΝΑΤΟ αυξάνει κατά 12% τον προϋπολογισμό του 2024 για τις στρατιωτικές δαπάνες

«Φωτιά» στα Βαλκάνια και η ελληνική κυβέρνηση είναι με τους «εμπρηστές»!

Ένα βήμα από το να γίνει Κατάρ η Ελλάδα; – Φυσικό αέριο παντού

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο