AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

EL – Αποστολή πυρομαχικών στην Ουκρανία μέσω Τσεχίας

[ad_1]

Ο τελικός προορισμός θα είναι το ουκρανικό μέτωπο.

Με σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση -πλην του ΠΑΣΟΚ- πέρασε από την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής η πώληση μεγάλης ποσότητας παλαιών πυρομαχικών προς την Τσεχία.

Πρόκειται για βλήματα που χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’70. Η συνολική τους αξία φέρεται να υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ τελικός προορισμός του πολεμικού υλικού θα είναι η Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN:

«Με περισσότερες αντιρρήσεις από τα κόμμα της αντιπολίτευσης “πέρασε” η πώληση κάποιων πυρομαχικών που θεωρούνται “μη επιχειρησιακά αναγκαία” για την Ελλάδα προς τη Τσεχία στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας που έχουμε. Κατόπιν γνωρίζουμε ότι η Τσεχία τα προμηθεύει αυτά στην Ουκρανία».

Το ΚΚΕ κατήγγειλε χθες την ελληνική κυβέρνηση αναφερόμενο σε «αποστολή βλημάτων με λευκό φώσφορο»!!!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, που συμμετέχει στην εν λόγω Επιτροπή, ανακοίνωσε τα εξής:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, η κυβέρνηση της ΝΔ, πρωτοστατώντας στη στήριξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ στο μέτωπο της Ουκρανίας, στον πόλεμο με την Ρωσία, κατέθεσε για άλλη μια φορά για έγκριση, νέο κατάλογο με οπλικά συστήματα και πυρομαχικά προς ”πώληση”, πλέον των άγνωστων τεράστιων ποσοτήτων που έχουν ήδη αποσταλεί από τις αρχές του πολέμου.

Είναι δεδομένο ότι η αφαίρεση απ’ την ισχύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και η αποστολή αυτών των όπλων και των πυρομαχικών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας, αδυνατίζει αναμφισβήτητα την αμυντική δυνατότητα της χώρας.

Σήμερα, η κυβέρνηση, υπερβαίνοντας κάθε όριο στην εμπλοκή της χώρας σ’ αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και καταπατώντας κάθε έννοια τήρησης των διεθνών συνθηκών και των απαγορεύσεων του ΟΗΕ, όσον αφορά τη χρήση της απαγορευμένης χημικής ουσίας του ”λευκού φωσφόρου” εναντίον ανθρώπινων στόχων, ”πουλάει” στην Τσεχία, με τελικό προορισμό την Ουκρανία, δεκάδες χιλιάδες καπνογόνα βλήματα αρμάτων μάχης που περιέχουν τη χημική ουσία του ”λευκού φωσφόρου”».

φωτο αρχείου:eurokinissi


[ad_2]

Source link

Related posts

Στην Ερυθρά Θάλασσα θα στείλει φρεγάτα και το Βέλγιο

Μητέρα και γιος νεκροί στο σπίτι τους με σφαίρα στο κεφάλι

aitoloakarnanianews

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για τηλεφωνικές απάτες

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο