AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

EL – Βομβαρδίστηκε χριστιανικό νοσοκομείο στην Γάζα – Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς


Μεγάλος αριθμός ανθρώπων σκοτώθηκαν όταν νοσοκομείο που επιβλέπει η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) βομβαρδίστηκε σήμερα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Διεθνή Μέσα μεταδίδουν την είδηση ότι ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε νοσοκομείο στην Γάζα. Οι ίδιες πηγές έκαναν αναφορές για πολλούς νεκρούς! Στον αντίποδα, εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού δήλωσε ότι η αιτία της πυρκαγιάς στο νοσοκομείο είναι «ασαφής» και ότι διερευνούν το θέμα.

Συγκεκριμένα, ο βομβαρδισμός έπληξε το Νοσοκομείο Βαπτιστών Αλ-Αχλί-Αραμπί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Το Αραβικό Νοσοκομείο Al Ahli είναι το μόνο χριστιανικό νοσοκομείο στην Γάζα! Ανήκει στην Αγγλικανική Επισκοπή Ιερουσαλήμ!

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις περίπου 500 και πλέον άνθρωποι σκοτώθηκαν όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Νωρίτερα, βομβαρδίστηκε και σχολείο με τουλάχιστον έξι νεκρούς!!!

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ (UNRWA) για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή. Ο Φιλίπ Λαζαρίνι τόνισε πως μεταξύ των τραυματιών είναι υπάλληλοι της UNRWA και ότι το σχολείο έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές. «Είναι εξοργιστικό και δείχνει για ακόμη μια φορά κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές αμάχων. Κανένα μέρος δεν είναι πλέον ασφαλές στη Γάζα, ούτε καν οι εγκαταστάσεις της UNRWA», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ, περισσότεροι από 4.000 άμαχοι είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο που βομβαρδίστηκε.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA


Source link

Related posts

Κοσσυφοπέδιο: Αδειάζει την Ντόρα το μέγαρο Μαξίμου ή κρύβεται πίσω της;

Επικεφαλής κόμματος ζήτησε από το ΥΠΕΘΑ να δημοσιοποιήσει πόσα ελικόπτερα έχουμε διαθέσιμα ενώ η Τουρκία παρακολουθεί…

aitoloakarnanianews

Ελλάδα και Ινδία υπογράφουν στρατιωτική συνεργασία – Στο Νέο Δελχί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο