AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

EL – Ο εναέριος «στόλος» του τρόμου που ζήτησαν οι ΗΠΑ! Πώς απαντά η Μόσχα

[ad_1]

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι! Ζαλίζουν οι αριθμοί!

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θέλει να αγοράσει τουλάχιστον 1.000 drones με τεχνητή νοημοσύνη για να συνοδεύσει πολεμικά αεροσκάφη F-35 και B-21 και ακόμη και να επιτεθεί σε άλλα αεροσκάφη και στόχους εδάφους, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Συγκεκριμένα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός στόλου drones γνωστού ως Collaborative Combat Aircraft (CCA).Μέχρι το καλοκαίρι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναμένεται να επιλέξει δύο κατασκευαστές για να ξεκινήσουν την κατασκευή των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV). 

Ο πόλεμος αλλάζει ριζικά λοιπόν και η AI μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι!

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θέλει τουλάχιστον 1.000 CCA για να συνοδεύουν και να προστατεύουν αεροσκάφη με πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένου του μαχητικού Lockheed Martin F-35 Lightning II ή του πρωτότυπου βομβαρδιστικού Northrop Grumman B-21 Raider, ενώ μεταφέρει εξοπλισμό και όπλα για να χτυπήσει εναέριους και χερσαίους στόχους!

Η ιδέα δεν είναι κάτι καινούργιο, σύμφωνα με τον Dmitry Drozdenko, στρατιωτικό αναλυτή και αρχισυντάκτη της διαδικτυακής πύλης Fatherland Arsenal. Τον περασμένο Οκτώβριο το Σώμα Πεζοναυτών πραγματοποίησε μια δοκιμαστική πτήση του Kratos XQ-58A Valkyrie UAV στην αεροπορική βάση Eglin της Φλόριντα. Οι δοκιμές έγιναν για να αξιολογηθεί η δυνατότητα χρήσης πλατφορμών με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης για την ενίσχυση των ικανοτήτων επανδρωμένων-μη επανδρωμένων ομάδων.” 

Αυτό το drone, η Valkyrie, είναι στην πραγματικότητα ένα μη επανδρωμένο wingman. Ρώσοι σχεδιαστές παρουσίασαν ένα παρόμοιο drone, που ονομάζεται Grom [Thunder]. Αυτά τα drones πετούν συνοδεύοντας ένα σύγχρονο [επανδρωμένο] αεροσκάφος, για παράδειγμα, ένα μαχητικό, και εκτελούν τις πιο επικίνδυνες εργασίες . ” είπε ο Ντροζντένκο.

Το καθήκον τους είναι να έρθουν μπροστά, να ρίξουν πυρ εναντίον τους, να μπερδέψουν τις δυνάμεις αεράμυνας, να πολεμήσουν μαζί τους και μετά η επανδρωμένη ομάδα φτάνει και ολοκληρώνει το έργο ».

Το ρωσικό UAV Grom

Το UAV Grom παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ρωσικό Διεθνές Στρατιωτικό-Τεχνικό Φόρουμ «Στρατός» το 2020. Το drone αναπτύχθηκε από τον Όμιλο Kronstadt για να λειτουργεί παράλληλα με ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των Sukhoi Su-35 και Su-57. Το κύριο καθήκον του UAV είναι να προστατεύει το επανδρωμένο αεροσκάφος. Ανακοινώθηκε ότι το Grom θα ήταν σε θέση να μεταφέρει διάφορα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των κατευθυνόμενων εναέριων βομβών KAB-500S και των κατευθυνόμενων πυραύλων αέρος-εδάφους Kh-38. Το drone με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να λειτουργεί όχι μόνο με επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά και εντελώς αυτόνομα. Θα μπορεί επίσης να ελέγχει ένα σμήνος από 10 επαναχρησιμοποιούμενα drones υψηλής ταχύτητας Molniya [Lightning].

Το βάρος απογείωσης του drone είναι μέχρι 7 τόνους με μήκος περίπου 14 μέτρα και άνοιγμα φτερών έως και 10 μέτρα. Η εμβέλεια πτήσης του πιστεύεται ότι είναι περίπου 1.400-2.000 χιλιόμετρα, ενώ το μέγιστο ύψος πτήσης του φτάνει τα 12.000 μέτρα. Το Grom τροφοδοτείται από έναν κινητήρα AI-222-25 turbojet, παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιείται από το προηγμένο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Yak-130 . Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, οι εργασίες στο Grom κόντευαν να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2023.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA


[ad_2]

Source link

Related posts

Αποκάλυψη Ουκρανών: «Θα αγοράσουμε τουρκικό μαχητικό»

Δήλωση στήριξης Φλώρου από τον πρωθυπουργό από τον «γυάλινο πύργο» του Μαξίμου!

Έγκλημα πολέμου ιστορικής σημασίας και πολιτικό φιάσκο η εισβολή στη Γάζα-Λ.Βατικιώτης

Αφήστε ένα σχόλιο