AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

EL – Στην Κωνσταντινούπολη εκπαιδεύτηκαν οι τρομοκράτες που σκότωσαν Ρώσους

[ad_1]

Τι αναφέρουν τα ρεπορτάζ…

Από την ανάκριση των τρομοκρατών από το Τατζικιστάν, οι οποίοι επιχείρησαν το χτύπημα στην Μόσχα προκύπτει πως και οι τέσσερις είχε εκπαιδευτεί για δύο μήνες στην Τουρκία!

Σημειώνεται μεν πως οι Τούρκοι συνεργάζονται με την Ρωσία για να κλείνουν τέτοια κέντρα, ωστόσο παράλληλα υπάρχουν φόβοι πως η Άγκυρα παίζει διπλό παιχνίδι!

Η επίθεση, σύμφωνα με την Μόσχα, είχε ως στόχο, μεταξύ άλλων, να αποσταθεροποίησει την ρωσική κοινωνία, να στρέψει ορθοδόξους κατά μουσουλμάνων και Ρώσους κατά Τατζίκων! Οι τρομοκράτες είχαν σχέση με την Ουκρανία και όχι με τον ISIS, σύμφωνα με τους Ρώσους, οι οποί υποψιάζονται για την οργάνωση της επίθεσης την βρετανική ΜI6, ενώ αγριοκοιτάζουν με νόημα την Τουρκία!

Οι ένοπλοι από το Τατζικιστάν που εξαπέλυσαν την πολύνεκρη επίθεση στην Μόσχα την περασμένη εβδομάδα είχαν περάσει για μικρό χρονικό διάστημα από την Τουρκία, προκειμένου να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους στη Ρωσία, όμως η ριζοσπαστικοποίησή τους δεν συνέβη εκεί, ισχυρίζεται Τούρκος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η πηγή αυτή, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ζητώντας να μην κατονομαστεί, είπε ότι δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους, κάτι που σημαίνει ότι μπορούσαν να ταξιδέψουν ελεύθερα μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας. Οι δράστες, πρόσθεσε, ζούσαν στην Μόσχα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δύο από τους δράστες έφυγαν από την Τουρκία για τηN Μόσχα με την ίδια πτήση, στις 2 Μαρτίου 2024.

Περισσότεροι από 143 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτήν!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo eurokinissi


[ad_2]

Source link

Related posts

Η εθνική μας ταυτότητα είναι δέσμευση και προσταγή για την απελευθέρωση της Κύπρου

aitoloakarnanianews

Το σχέδιο και έναρξη εφοδιασμού της 340 Μοίρας

aitoloakarnanianews

Αλλάζουν τα δεδομένα και έρχεται μικρότερη αύξηση στις συντάξεις το 2024

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο