AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

EL – Συνέντευξη Τύπου Νετανιάχου: “Το Ισραήλ θα καταργήσει το κακό – Αυτό είναι το δεύτερο στάδιο του πολέμου”

[ad_1]

Πρόσθεσε ότι «το Ιράν είναι ο άξονας του κακού» και ισχυρίστηκε ότι το Ιράν συμμετείχε στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Αυτό είναι το δεύτερο στάδιο του πολέμου… Οι εκκλήσεις μας είναι πολύ σαφείς – να καταστρέψουμε τη στρατιωτική και κυβερνητική ικανότητα της Χαμάς και να επιστρέψουμε τα θύματα στα σπίτια τους», είπε.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι το Ισραήλ είναι «έτοιμο να βεβαιωθεί ότι οι δολοφόνοι θα πληρώσουν το τίμημα για τη σφαγή» μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ «θα καταργήσει αυτό το κακό για να προωθήσει όλη την ανθρωπότητα».

«Καλούμε τον άμαχο πληθυσμό, παρακαλούμε πηγαίνετε στην ασφαλή περιοχή στους δρόμους», είπε ο Νετανιάχου, προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους στη Γάζα να εκκενώσουν τη βόρεια περιοχή της λωρίδας καθώς το Ισραήλ επεκτείνει την επίγεια παρουσία του.

Συνέχισε απευθυνόμενος στους συμμάχους του Ισραήλ, λέγοντας: «Εάν το Ισραήλ δεν πρόκειται να κερδίσει σήμερα, θα είναι οι επόμενοι στον άξονα του κακού… Αυτή είναι η αρχή του πολέμου», πρόσθεσε.

«Ο πόλεμος μέσα στη Γάζα θα είναι μακρύς», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

«Αυτός είναι ο δεύτερος πόλεμος για την ανεξαρτησία μας. Θα σώσουμε τη χώρα μας. Θα πολεμήσουμε στον αέρα, στο έδαφος και θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε», είπε.

«Αυτή είναι η αποστολή της ζωής μου… στο όνομά σου και στο όνομα όλων», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant πήρε στη συνέχεια τον λόγο στη συνέντευξη Τύπου.

«Έχω πίστη στους… μαχητές και διοικητές, τις δυνάμεις, τη Μοσάντ και τους ανθρώπους της και όλα τα αμυντικά συστήματα. Μαζί, θα πετύχουμε… τη νίκη», είπε.

«Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζουμε όλο το μέτωπο – το βόρειο, το κέντρο και το νότο», πρόσθεσε.

«Κάνουμε…προσπάθειες για να επιστρέψουμε τους απαχθέντες σε εμάς, στη χώρα μας. Είναι μια πολύ περίπλοκη προσπάθεια», είπε ο Gallant.

«Έχουμε να κάνουμε με την πραγματικότητα που δεν γνωρίζαμε [για] στο παρελθόν. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα… Αυτή δεν είναι δευτερεύουσα αποστολή. Αυτό είναι εθνική προτεραιότητα», πρόσθεσε.

«Εφόσον η στρατιωτική πίεση και τα πυρά πρόκειται να αυξηθούν, καθώς χτυπάμε τον εχθρό πιο δυνατά, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες… ο εχθρός να συμφωνήσει σε λύσεις για να επιστρέψει τα αγαπημένα του πρόσωπα». είπε ο Gallant.

«Δεν πρόκειται να είναι σύντομος πόλεμος. Θα είναι ένας μακρύς πόλεμος. Πρέπει να έχουμε υπομονή», πρόσθεσε.

Ακολούθησε ομιλία του Μπένι Γκαντζ, πρώην υπουργού Άμυνας του Ισραήλ

«Ο ελιγμός εδάφους, παράλληλα με τα άλλα στάδια, θα μπορούσε να προχωρήσει στην επιστροφή των απαχθέντων στα σπίτια τους», είπε.

«Συνάντησα προσωπικά τις οικογένειες των απαχθέντων και μπορούν να με πλησιάσουν ανά πάσα στιγμή, το υπόσχομαι», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τη Χαμάς , ο Gantz είπε: «Είναι εγκληματίες πολέμου που θυσιάζουν τους πολίτες, τους κατοίκους της Γάζας. Η Χαμάς τους έφερε την καταστροφή».

«Αν και προσποιούνται ότι τους εκπροσωπούν, η εικόνα είναι ξεκάθαρη – είναι καθαρό κακό ενάντια στην καθαρή δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη πρέπει να επικρατήσει», είπε.

«Τα επιχειρησιακά στάδια θα διαρκέσουν πολύ», είπε ο Gantz.

«Η ενότητά μας είναι η δύναμή μας, κατά τη διάρκεια του πολέμου και μετά. Ο λαός του Ισραήλ είναι έτοιμος… Κανείς δεν μπορεί να νικήσει εναντίον μας… Με τη βοήθεια του Θεού, θα πολεμήσουμε, θα νικήσουμε», είπε.

«Υπήρξε μια τρομερή αποτυχία. Θα διερευνηθεί. Θα γυρίσουμε κάθε πέτρα», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν φέρει την ευθύνη για τις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

«Η χερσαία επιχείρηση που επεκτείναμε…θα μας βοηθήσει σε αυτή την ιερή αποστολή», πρόσθεσε.

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον στόχο της καταστροφής της Χαμάς », είπε ο Νετανιάχου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την «ένταση μεταξύ της καταστροφής της Χαμάς και της επιστροφής των απαχθέντων».

«Δεν υπάρχει ένταση», πρόσθεσε. «Έχουμε δύο στόχους. Το ένα είναι να καταστρέψει τις επιχειρησιακές και στρατιωτικές ικανότητες της Χαμάς και το δεύτερο είναι να φέρει πίσω τους απαχθέντες», είπε.

«Πρέπει να κερδίσουμε τη Χαμάς γιατί πρόκειται για την ύπαρξή μας, αλλά επηρεάζει όλο τον δυτικό πολιτισμό», είπε ο Νετανιάχου.

Πρόσθεσε ότι «το Ιράν είναι ο άξονας του κακού» και ισχυρίστηκε ότι το Ιράν συμμετείχε στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

(photo: intime)


[ad_2]

Source link

Related posts

«Έχουμε πρόβλημα»: Πανικόβλητοι οι Γερμανοί με ηχητικό για την Κριμαία που τους «καίει», vid

Συρία: Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις κοντά στη Δαμασκό

Ραγδαία κλιμάκωση-Ιορδανικά άρματα κινούνται στα σύνορα με το Ισραήλ-Η Χεζμπολάχ ανέπτυξε drones καμικάζι

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο