AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

EU RICE Masterclass στο “Marpessa Hotel & Spa”: Επιλέγουμε ευρωπαϊκό ρύζι για ένα βιώσιμο περιβάλλον (εικόνες)

[ad_1]

EU RICE Masterclass στο “Marpessa Hotel & Spa”: Επιλέγουμε ευρωπαϊκό ρύζι για ένα βιώσιμο περιβάλλον (εικόνες)


Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία» διοργανώθηκε ένα Masterclass στο Αγρίνιο, για επαγγελματίες chef, εκπροσώπους φορέων, μέσων και επιχειρηματίες εστιάτορες στο φιλόξενο χώρο του εστιατορίου, του “Marpessa Hotel & Spa”, με την Rice Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, Ντίνα Νικολάου.

Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το ConsejoRegulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια). Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες η συμβολή της καλλιέργειας του ρυζιού στη διατήρηση των υγροβιότοπων, την αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, τη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, αλλά και την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του.

Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν ακόμη,για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και ασφαλές, αφού καλλιεργείται, τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή.

Στο εστιατόριο του “Marpessa Hotel & Spa”, η Rice Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, Ντίνα Νικολάου, παρασκεύασε ζωντανά 3 πρωτότυπες και ιδιαίτερα δημιουργικές συνταγές, αξιοποιώντας το μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι. Οι συνταγές ήταν:

• Cake ρυζιού με φινόκιο
• Πιλάφι με κολοκύθα και γαρίδες
• Τρουφάκια ρυζιού

Το αποτέλεσμα ενθουσίασε τους παριστάμενους, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, συζητήθηκε και παρουσιάστηκε η δυναμική της αξιοποίησης μοναδικών ελληνικών πρώτων υλών, η εξέλιξη παραδοσιακών συνταγών, αλλά και η ιδιαίτερη αξία, η εξαιρετική γεύση και συμπεριφορά του ελληνικού ευρωπαϊκού μεσόσπερμου ρυζιού στη μαγειρική.

Εκτελεστικός φορέας του προγράμματος EURICE είναι η NOVACERT, η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων, ενώ τις εκδηλώσεις προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα έχει αναθέσει στην εταιρεία Chef Stories.

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες, που διατυπώνονται, εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας (REA). Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτές.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα EU RICE θα βρείτε:

Home

Αρχική


https://www.facebook.com/sustainablerice.eu/
https://www.facebook.com/europeanrice/


[ad_2]

Related posts

Αγρίνιο: Με υπερυψωμένα ασφαλή πεζοδρόμια παραδόθηκε η σήραγγα της Περιμετρικής (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: 46χρονος επιχείρησε να ξυλοφορτώσει 35χρονη και συνελήφθη

aitoloakarnanianews

Αιφνιδιαστικά κατέβασαν χθες την πινακίδα ΕΛΤΑ στην Παραβόλα – Κινητοποίηση των κατοίκων (εικόνες & video)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο