AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

F-16 ως…καμικάζι;; Θα το δούμε και αυτό στην Ουκρανία;

[ad_1]

«Η Ρωσία θα καταστρέψει τα F-16 όπως εμείς σήμερα καταστρέφουμε άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και άλλο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε Ρώσους στρατιωτικούς πιλότους.

Υποδεικνύοντας την ικανότητα των F-16 να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι η Ρωσία «πρέπει να το λάβει αυτό υπόψη κατά τον σχεδιασμό» των πολεμικών επιχειρήσεων.

Η Ουκρανία αναμένει να αποκτήσει τα πρώτα από τα συνολικά 45 (ή και περισσότερα) F-16 μέχρι τον Ιούλιο, με τις παραδόσεις να καθυστερούν λόγω υπέρβασης του χρόνου εκπαίδευσης πιλότων και τις δυσκολίες να βρουν τις κατάλληλες βάσεις για αυτά.

Στρατιωτικοί παρατηρητές έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν οι Ουκρανοί πιλότοι που πετούν F-16 από τη λειτουργία του αεροσκάφους εναντίον της Ρωσίας, με πολλούς να επισημαίνουντα εξής:

«Σε αντίθεση με ορισμένα από τα νεότερα όπλα που στάλθηκαν στο Κίεβο τα οποία έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες – όπως drones και πυροβολικό ακριβείας, το F-16 είναι ένα τεχνολογικό λείψανο που η Μόσχα είχε τα μέσα να καταστρέψει από τη δεκαετία του 1970».

Ο Nikolai Bodrikhin, ένας από τους κορυφαίους ιστορικούς και συγγραφείς της στρατιωτικής αεροπορίας της Ρωσίας, συμφωνεί με την εκτίμηση του Πούτιν για τη μοίρα που μπορούν να περιμένουν τα F-16 εάν και όταν φτάσουν στην Ουκρανία.

«Συμφωνώ ότι είναι απίθανο να αλλάξουν κάτι, καθώς το αεροπλάνο είναι αρκετά παλιό, τουλάχιστον», είπε ο Bodrikhin στο Sputnik.

«Το αεροσκάφος είναι πολύ γνωστό σε εμάς. Τα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου που χρησιμοποιεί είναι γνωστά. Έχουμε μια σειρά από όπλα εναντίον του.

Έχουμε πολλά συστήματα αεράμυνας ικανά να καταστρέψουν σημαντικό αριθμό από αυτά τα αεροσκάφη, ακόμα κι αν επιτίθενται ταυτόχρονα».

Ως εκ τούτου, είπε ο παρατηρητής, η μόνη πρακτική απειλή που μπορεί να αποτελέσει το αεροσκάφος κατασκευής των ΗΠΑ στη Ρωσία είναι ως πυραυλοφορέας σε αποστολή αυτοκτονίας.

«Δεν περιμένω από αυτά τα αεροπλάνα να παίξουν σημαντικό ρόλο, αλλά μπορούν να μεταφέρουν και να επιταχύνουν πυραύλους αέρος-εδάφους λειτουργώντας σαν καμικάζι και τότε ο πύραυλος θα είναι δύσκολο να αναχαιτιστεί. Μόνο από αυτή την άποψη μπορεί να υπάρξει ένας κίνδυνος».

απεμπε-EPA photo


[ad_2]

Source link

Related posts

Ποιος θα απαντήσει στους Σαμιώτες για τους Τούρκους ψαράδες;

Στην πρώτη γραμμή του Ζαπορίζιε: Ρώσοι μηχανικοί περνούν από το ναρκοπέδιο της Ουκρανίας

Οι ΗΠΑ λένε στο Ισραήλ να βρει εναλλακτική στη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα

Αφήστε ένα σχόλιο