AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

F1 – Φερστάπεν: «Όταν πιέσεις έστω και λίγο, χάνεις τον έλεγχο»

[ad_1]

Παρά την απώλεια της pole position, o παγκόσμιος πρωταθλητής πιστεύει πως έχει στα χέρια του ένα μονοθέσιο που θα του δώσει τη νίκη στον αγώνα της Formula 1 στο Μεξικό.

Έχοντας τον ταχύτερο χρόνο σε όλες τις περιόδους ελεύθερων δοκιμών, ο Μαξ Φερστάπεν ήταν το μεγάλο φαβορί για την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Μεξικού. Ωστόσο στο τέλος του Q3 ηττήθηκε από τους δύο οδηγούς της Scuderia Ferrari, με τον Σαρλ Λεκλέρ να κατακτά τη δεύτερη συνεχόμενη του pole.

O Ολλανδός δεν είχε την καλύτερη επίδοση στην τελευταία του προσπάθεια, κάτι το οποίο παραδέχθηκε μετά τις κατατακτήριες δοκιμές: «Ήταν πολύ δύσκολες κατατακτήριες. Λόγω του υψομέτρου δεν έχουμε αρκετή πρόσφυση. Όταν πιέσεις έστω και λίγο παραπάνω, το μονοθέσιο φεύγει από τον έλεγχό σου. Στο Q3 δεν κατάφερα να κάνω έναν καλό χρόνο. Στον τελευταίο τομέα της πίστας δεν ήμουν τόσο γρήγορος. Οι διαφορές όμως ήταν μικρές και ο αγώνας αύριο θα έχει μεγάλη διάρκεια. Έχουμε πολλούς γύρους μπροστά μας».

Ο οδηγός αγώνων, Τζέιμς Χίντσκλιφ, τον ρώτησε σχετικά με το τι περιμένει στο σημερινό αγώνα. Ο Ολλανδός φάνηκε σίγουρος με τον εαυτό του: «Είμαι αισιόδοξος για τον αγώνα. Έχουμε ένα καλό μονοθέσιο. Μέχρι την πρώτη στροφή θα έχω καλό slipstream. Θα προσπαθήσω να κερδίσω θέσεις στην εκκίνηση».

Το Grand Prix Μεξικού είναι προγραμματισμένο για τις 22:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com/getty


[ad_2]

Source link

Related posts

Αντώνιος Β’ ο Καυλέας: Ποιος είναι ο άγιος που τιμάται στις 12 Φεβρουαρίου

Τοπμέλερ: «Δεν ψάχνουμε για εκδίκηση, θέλουμε την πρωτιά στον όμιλο»

EuroLeague: «Το Ντουμπάι θα έχει ομάδα από τη σεζόν 2024-25 και φέρνει έσοδα 150 εκατ. ευρώ»

Αφήστε ένα σχόλιο