AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Υγεια

Tρόποι για να νικήσεις το άγχος που ίσως δεν είχες σκεφτεί

[ad_1]

Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ζούμε σε μια ιδιαιτέρως στρεσογόνα περίοδο αφού η ακρίβεια, οι συνεχείς υποχρεώσεις κι ολοένα αυξανόμενες αρμοδιότητες στη δουλειά δεν μας αφήνουν να σηκώσουμε κεφάλι. Έτσι λοιπόν έχουμε μάθει να ζούμε με το άγχος και να ψάχνουμε συνεχώς τρόπους αντιμετώπισής του. Αν είσαι και του λόγου σου ένας από εμάς, τότε είναι βέβαιο ότι θα εκτιμήσεις αυτούς τους τρόπους που βρήκαμε –κι ίσως δεν είχες σκεφτεί- ώστε να νικήσεις μια και καλή το άγχος σου. Μην αγχώνεσαι λοιπόν και διάβασε τη λίστα μας γιατί όλα μια ιδέα είναι.

Αγκαλιές μέχρι να σβήσει ο ήλιος

Το σωματικό άγγιγμα μπορεί να κάνει πολλά για να ανακουφίσει το άγχος σου. Η αγκαλιά ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική καθώς οι ορμόνες που εκκρίνονται από το σώμα μας όταν αγκαλιάζουμε τους ανθρώπους συνδέονται με την ηρεμία και την αίσθηση χαλάρωσης.

Έχεις δύο λεπτά να σου μιλήσουμε για την αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία έχει πραγματικά οφέλη για την ανακούφιση από το στρες καθώς μέσα από συγκεκριμένες μυρωδιές που αγαπάς και σου ταιριάζουν θα αναζωογονηθείς και θα αισθάνεσαι γεμάτ@ ενέργεια και σίγουρα πιο χαλαρός από ότι πριν την δοκιμάσεις.

Η τέχνη σώζει ζωές

Είναι πολύ πιθανό να σε βοηθήσει να εκφράσεις συναισθήματα που έκρυβες ή ακόμη χειρότερα καταπίεζες μέσα σου, αλλά επίσης θα είναι μια δημιουργική ενασχόληση, αφού θα περάσεις επιτέλους χρόνο με τον εαυτό σου.

Μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρείς τα επίπεδα του άγχους σου σε πολύ πιο φυσιολογικά επίπεδα.

Να είσαι ευγνώμων

Η ευγνωμοσύνη μας βοηθά να αναγνωρίσουμε όλα τα πράγματα που υπάρχουν στην ζωή μας και είναι καλά, λειτουργώντας ως αντίβαρο στο άγχος μας. Ακόμα και αν είσαι απλώς ευγνώμων που έχεις μια όμορφη μέρα ή έχεις πλάι σου ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν.

Μασάζ

Οι θεραπευτές πιέζουν, τρίβουν και σπρώχνουν μυς και άλλους μαλακούς ιστούς με τα χέρια, τα δάχτυλα, τους πήχεις και τους αγκώνες. Το μασάζ πέρα από τη βοήθεια που θα σου προσφέρει στην αντιμετώπιση των μυϊκών πόνων, είναι μια άκρως χαλαρωτική διαδικασία που θα σε βοηθήσει σίγουρα στη μείωση του στρες.

Yπνοθεραπεία

Τα προβλήματα με το στρες δημιουργούν προβλήματα αντίστοιχα και στον ύπνο. Ο κακός ύπνος επιδεινώνει το στρες. Και ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο είναι να κάνουμε μια επίμονη προσπάθεια (δεν θέλει πολύ καιρό, μία εβδομάδα συνήθως είναι αρκετή) να φτιάξουμε το ωράριο του ύπνου μας με το να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε ίδια ώρα κάθε μέρα. Όταν βελτιωθεί ο ύπνος μας, θα μειωθούν τα επίπεδα άγχους σου.

Σεξ

Μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό σας όταν είσαι αγχωμέν@, αλλά το σεξ είναι ικανό να μειώσει την απόκριση του σώματος στο στρες. Άλλωστε μια υγιής σεξουαλική ζωή, ειδικά στο πλαίσιο μιας υγιούς σχέσης, μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα του στρες χαμηλά.


[ad_2]

Source link

Related posts

Τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης συνδέονται άμεσα με τον καρκίνο στο πάγκρεας

Αθηροσκλήρωση: Οι εξελίξεις στη φαρμακευτική αντιμετώπισή της

Κολπική Μαρμαρυγή: Τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Αφήστε ένα σχόλιο