AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

WRC – Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Στο δρόμο για τον τίτλο ο Ροβάνπερα (vid)

[ad_1]

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε τα μέγιστα από μία ημέρα όπου η βροχή επηρέασε τη μάχη.

Ο Κάλε Ροβάνπερα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του σκέλους της Παρασκευής στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, δωδέκατο και προτελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος! Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκλεισε την ημέρα με μεγάλο προβάδισμα και το σημαντικότερο: με τον διώκτη του στη μάχη του τίτλου, Έλφιν Έβανς, τρίτο στην κατάταξη και πολύ μακριά!

Pole Position

O Ροβάνπερα κέρδισε και τις τρεις πρωινές ειδικές διαδρομές, περνώντας στην κορυφή της κατάταξης και χτίζοντας διαφορά που άγγιζε το μισό λεπτό. Βγαίνοντας πρώτος στο δρόμο και τις μουσκεμένες ασφάλτινες ειδικές διαδρομές επί Τσέχικου εδάφους, είχε το πάνω χέρι.

Στο απογευματινό loop πήρε μία από τις τρεις αλλά άνοιξε ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του – στα 36.4 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, αυτός που τον ακολουθεί είναι ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai Motorsport κι όχι ο έτερος διεκδικητής και teammate του Ροβάνπερα στη Toyota Gazoo Racing, Εβανς.

Με την υπάρχουσα κατάταξη, ο Ροβάνπερα χρίζεται παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Εκτός βάθρου

Τέταρτος, δίχως να απειλεί και δίχως να απειλείται, είναι ο Όιτ Τάνακ με το Puma Rally1 της M-Sport Ford. O Εσθονός έχει πίσω του δύο Yaris, αυτό του Τακαμότο Κατσούτα κι εκείνο του Σεμπαστιέν Οζιέ, που έχασε πολύ χρόνο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή της ημέρας, όταν ένας σπασμένος τροχός πλήγωσε το ελαστικό του.

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αντεπιτέθηκε και έκλεισε το σκέλος στην έκτη θέση, 3.2 δευτερόλεπτα από το Hyundai i20 N Rally1 του Τεέμου Σούνινεν.

Προβλήματα και ατυχήματα

Εκτός μάχης τέθηκε ο Εσαπέκα Λάπι που είχε άσχημη έξοδο στην πέμπτη ειδική κι ενώ βρισκόταν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

Όσο για τον Πιερ-Λουί Λουμπέ της M-Sport, έχασε περισσότερα από 5 λεπτά στην όγδοη ειδική διαδρομή, όταν τραυμάτισε ένα τροχό του Puma.

Η κατάταξη

<span id=Η κατάταξη της Παρασκευής στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης” data-entity-type=”file” data-entity-uuid=”95063ef0-a855-4bad-bbb9-f8c426f51609″ src=”https://www.gazzetta.gr/sites/default/files/inline-images/2021-07/RCE-2023-Friday-Leg-a1920short.jpg”>

Ta highlights της Παρασκευής

Η επόμενη ημέρα

Το σκέλος του Σαββάτου μοιράζεται στα εδάφη δύο χωρών. Μετά την Τσεχία που φιλοξένησε τη δράση της Παρασκευής, θα έχουμε δύο ειδικές διαδρομές (επαναλαμβανόμενες) στην Αυστρία και μία (επίσης επαναλαμβανόμενη) στη Γερμανία.

Φωτογραφίες: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool


[ad_2]

Source link

Related posts

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΑΕΚ Kids Club στην OPAP Arena

Μυστηριώδες μέταλλο βρέθηκε σε αρχαίο θησαυρό: Η ανακάλυψη που έχει προβληματίσει τους επιστήμονες

Bundesliga: Διαμαρτυρίες με σοκολατένια νομίσματα για την είσοδο επενδυτών (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο