AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες – «Κατεβαίνουν» στο συλλαλητήριο της Αθήνας

[ad_1]

Αγρίνιο: Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες – «Κατεβαίνουν» στο συλλαλητήριο της Αθήνας


Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες στο Αγρίνιο, συνεχίζουν τους ολιγόλεπτους αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού, ενώ μετά από απόφαση «κατεβαίνουν» στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Πρώτος στόχος των αγροτών της περιοχής του Αγρινίου είναι η δυναμική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης 20/02.

Δηλώνοντας την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες προχωρούν σε κλιμάκωση. Το πρώτο μεγάλο «βήμα» στο πλαίσιο της κλιμάκωσης αυτής είναι το συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ πανελλαδικά έχει αποφασιστεί να προχωρήσουν στον αποκλεισμό τελωνείων για τα φορτηγά, τη συνέχιση των αποκλεισμών των δρόμων, όπως επίσης και κινητοποιήσεις σε δημόσια κτίρια και δημόσια υπηρεσίες.

Οι συμβολικοί – ολιγόλεπτοι αποκλεισμοί των δρόμων, που συνεχίζονται και μετά την σύσκεψη των αγροτών με τον Πρωθυπουργό σε πολλά σημεία της χώρας, θα ενταθούν σε πανελλαδικό επίπεδο.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Παρασκευής 16/02 πραγματοποιήθηκε ακόμη ένας αποκλεισμός και στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Αντιρρίου, στην περιοχή του Παναιτωλίου (μεταξύ του κόμβου Παναιτωλίου και της Συκιάς, στη θέση γεφύρια του Αλάμπεη), κάτι που θα επαναλαμβάνεται καθημερινά μέχρι νεοτέρας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής οι αγρότες του Αγρινίου πραγματοποίησαν σύσκεψη για να αποφασίσουν όλα τα απαραίτητα, ώστε να μεταβούν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, ενώ αναμένουν την απόφαση και άλλων αγροτών  της Αιτωλοακαρνανίας για το πώς θα κινητοποιηθούν όλοι μαζί και σε τοπικό επίπεδο, αλλά οι αποφάσεις τους εκτιμάται πως θα γίνουν γνωστές μετά την «κάθοδό» τους στην Αθήνα.

Να υπενθυμίσουμε πως πεποίθηση των αγροτών σε πανελλαδικό επίπεδο είναι ότι υπάρχουν περεταίρω δημοσιονομικά περιθώρια για να ενισχυθούν περισσότερο σχετικά με το κόστος παραγωγής, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Τι απαντούν στο «μπλόκο» Χρυσοχοΐδη για κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα
Στο μεταξύ, χθες, εκπρόσωποι των αγροτών είχαν συνάντηση, στο Υπ. Μακεδονίας – Θράκης, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών δήμου Αλεξάνδρειας (Ημαθία) Γιώργος Διαμαντόπουλος, ο οποίος με άλλους συναδέλφους του από Λάρισα, Καρδίτσα, Λαμία κ.α. συμμετείχε στη σύσκεψη, ο υπουργός τούς διεμήνυσε ότι μπορούν να μεταβούν στην Αθήνα και να διαδηλώσουν αλλά όχι με την παρουσία τρακτέρ.

«Εμείς, από την πλευρά μας, αναφέραμε ότι τα τρακτέρ είναι το εργαλείο της δουλειάς μας και σημειώσαμε ότι σε όλη την Ευρώπη οι διαδηλώσεις και διεκδικήσεις των συναδέλφων μας γίνονται με τα εργαλεία τους, δηλαδή τα τρακτέρ τους» τόνισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Διαμαντόπουλος και πρόσθεσε: «τώρα περιμένουμε το νέο τηλεφώνημα από τον υπουργό, να μας μεταφέρει την τελική απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημά μας. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα κατέβουμε με τα τρακτέρ μας, τα οποία αναμένονται σε 200 με 300».

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

Αγρίνιο: Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών σε θέματα έμφυλης βίας


[ad_2]

Related posts

Αγρίνιο-1906: Δολοφονείται από δύο μαθητές του ο καθηγητής Δ. Αγγελίδης

aitoloakarnanianews

Ο Σωκράτης Κωστίκογλου στο «Δυτικά FM 92.8» για τον ΣΕΕΔΑ: Να συγχρονίσουμε τα βήματά μας με τις εξελίξεις (ηχητικό)

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Με βεγγαλικά και πυροτεχνήματα η υποδοχή του νέου έτους (video)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο