AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ- ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΟΣΔΕ 2024- ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ – ΟΠΕΚΕΠΕ

[ad_1]

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη: Άνοιξε τη Δευτέρα (1/4) η πλατφόρμα για το ΟΣΔΕ 2024», δήλωσε, από την Κοζάνη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Μέσω της εφαρμογής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2024 το ΥπΑΑΤ θα προκηρύξει φέτος την δράση Π3-71 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» (εξισωτική αποζημίωση).

Συγκεκριμένα το ΥπΑΑΤ αναφέρει ότι «οι δυνητικοί δικαιούχοι που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, καλούνται με την ανακοίνωση της πρόσκλησης να υποβάλλουν αιτήσεις χορήγησης αντισταθμιστικής ενίσχυσης στο πλαίσιο των Δράσεων 1, 2 και 3 της Παρέμβασης Π3-71 για το έτος 2024, μέσω της εφαρμογής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2024 του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Περιοχές εφαρμογής

α) Δράση 1 : Αντισταθμιστική ενίσχυση σε ορεινές περιοχές . Η Δράση εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ως ορεινές με βάση την Οδηγία του Συμβουλίου 81/645/ΕΟΚ, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, όπως αυτές αποτυπώνονται στο ισχύον Στρατηγικό Σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027 (ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027) και είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ – ΣΣ ΚΑΠ.

β) Δράση 2 : Αντισταθμιστική ενίσχυση σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών. Η Δράση εφαρμόζεται στις περιοχές που αντιμετωπίζουν φυσικούς περιορισμούς [μειονεκτήματα], εκτός των ορεινών περιοχών, όπως αυτές αποτυπώνονται στο ισχύον Στρατηγικό Σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 20232027 (ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027) και είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ – ΣΣ ΚΑΠ.

γ) Δράση 3 : Αντισταθμιστική ενίσχυση για τις περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα. Η Δράση εφαρμόζεται στις περιοχές που επηρεάζονται από ειδικούς ανά περιοχή περιορισμούς [μειονεκτήματα] όπως αυτές αποτυπώνονται στο ισχύον Στρατηγικό Σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027 (ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027), αφορούν:

  • παραμεθόριες περιοχές,
  • νησιωτικές περιοχές,
  • περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο εγκατάλειψης γεωργικών γαιών, που θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η λιγνιτική δραστηριότητα θα καταργηθεί σταδιακά, και είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ – ΣΣ ΚΑΠ.

Και στις τρεις Δράσεις, το ύψος της ενίσχυσης εξαρτάται από την έκταση της εκμετάλλευσης, το οποίο μετά τα 20 ha μειώνεται προοδευτικά ως ακολούθως:

Για τμήμα της έκτασης της εκμετάλλευσης έως και 20 ha (200 στρ.): χορηγείται το 100% της ενίσχυσης,

Για τμήμα της έκτασης της εκμετάλλευσης μεγαλύτερο από 20 ha έως και 25 ha: χορηγείται 80% της ενίσχυσης,

Για τμήμα της έκτασης της εκμετάλλευσης μεγαλύτερο από 25 ha έως και 30 ha : χορηγείται 50% της ενίσχυσης,

Για το τμήμα της έκτασης της εκμετάλλευσης πέραν των 30 ha εκταρίων δεν χορηγείται ενίσχυση.

Σε εκμεταλλεύσεις μεγαλύτερες των 30 ha, θα ενισχύεται η έκταση μόνο μέχρι τα 30 ha, ως ανωτέρω.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης/πληρωμής πραγματοποιείται έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2024 (θα ανακοινωθεί από το ΥπΑΑΤ)..

[ad_2]

Source link

Related posts

Σταθεροποιημένα λιπάσματα με πριμ 6 ευρώ και βέλτιστη αξιοποίηση μονάδων αζώτου

Κοινός στόχος η ανόρθωση του Θεσσαλικού κάμπου είπε ο Αυγενάκης στην ορκωμοσία του περιφερειάρχη Κουρέτα

Μια κάθετη δοκιμή που ξεδιπλώνει την ιστορία του αμπελώνα της Σαντορίνης – Winetrails

Αφήστε ένα σχόλιο