AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Από την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου αγρότες του κάμπου Καρδίτσας βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες

[ad_1]

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, υπό την ομπρέλα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας στον Παλαμά όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι 23 Αγροτικών Συλλόγων και αγρότες από τουλάχιστον 30 χωριά, αναδείχτηκαν τα μεγάλα προβλήματα που παραμένουν σχεδόν 3 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η αγωνιστική διάθεση των αγροτών για μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις, προκειμένου όχι μόνο να στηριχτεί το εισόδημά τους, αλλά να καταφέρουν να συνεχίσουν την καλλιεργητική δραστηριότητα και τα επόμενα χρόνια, να μείνουν στον τόπο τους.

Στην ομιλία του ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «μπορεί τις προηγούμενες μέρες να πήραμε τις προκαταβολές για τις ζημιές, ωστόσο τα τελικά ποσά που θα δοθούν δεν αντιστοιχούν στο 100% της ζημιάς, δεν καλύπτουν σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Χρειάζεται επίσης άμεσα να ξεκινήσει η αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας και να αποκατασταθούν οι ζημιές στα αναχώματα κλπ. που έχουν γίνει από τις πλημμύρες. Μας ανησυχούν και μας βρίσκουν απέναντι τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα από τους αρμόδιους ή τους διάφορους εμπειρογνώμονες, όπως οι περίφημοι Ολλανδοί. Στην ουσία μας λένε ότι πρέπει να συνηθίσουμε να πνιγόμαστε κάθε λίγα χρόνια, ενώ και οι προτάσεις τους για αναδιάρθρωση καλλιεργειών, ουσιαστικά οδηγούν στο ξεκλήρισμα χιλιάδες αγρότες του νομού που καλλιεργούν σε μεγάλο ποσοστό βαμβάκι. Σαν να μην έφταναν οι μεγάλες ζημιές έχουμε και τα διαχρονικά προβλήματα με το υψηλό κόστος παραγωγής, αλλά και την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ που ήδη οδήγησε σε μειωμένες ενισχύσεις.

Αν δεν βγούμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, θα μας ξεχάσουν, όπως γίνεται ήδη. Γνωρίζουμε καλά ότι μόνο όταν βγήκαμε μαζικά στον δρόμο του αγώνα, με τα αιτήματα επιβίωσης που έχουμε, αποσπάσαμε κάποιες λύσεις. Ξαναβγάζουμε τα τρακτέρ στις πλατείες, προετοιμαζόμαστε και για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, προχωράμε σε συντονισμό με τους συναδέλφους μας από όλη τη χώρα ώστε να μπορέσουμε να μείνουμε στα χωριά μας και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας».

Σε ανάλογο κλίμα ήταν οι τοποθετήσεις και των εκπροσώπων των Αγροτικών Συλλόγων που συμμετείχαν στη σύσκεψη. Από σήμερα θα ξεκινήσουν περιοδείες σε χωριά, ώστε την Κυριακή να «πλημμυρίσουν» με τρακτέρ οι πλατείες των χωριών της Καρδίτσας.

[ad_2]

Source link

Related posts

Δυνατή άνοδος στη Wall Street με τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα

Συμφωνία στήριξης της Ουκρανίας στη Σύνοδο Κορυφής με 50 δισ. ευρώ

Για 25η φορά μαζί στην Prowein το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο και η Cavino

Αφήστε ένα σχόλιο