AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Πολιτικα

Β. Κεχαγιά στο ΕΡΤNews: «Στον χρόνο τους οι απαντήσεις από Κασσελάκη για τις εταιρείες του – Είναι μεμπτό το ότι επιχειρηματίας επιχειρεί;»

[ad_1]

«Καλή ιδέα να γίνουν ένα, δύο ή τρία debate για τις Ευρωεκλογές (…) Ανεξαρτήτως αποτελέσματος ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση», επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Στο Κέντρο» και τον Γιώργο Κουβαρά.

Ερωτηθείσα για το δίλλημα που ετέθη σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για το ερώτημα ποιος θα πάει στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτεί, δεδομένου ότι ο κ. Κασσελάκης είναι αρχηγός εδώ και έξι μήνες, χωρίς προηγούμενη πολιτική εμπειρία, η ίδια σχολίασε:

«Ό,τι αποτέλεσμα και να δείξουν οι Ευρωεκλογές, ο κύριος Μητσοτάκης πρωθυπουργός θα παραμείνει μέχρι τα επόμενα χρόνια, μέχρι να ολοκληρωθεί η τετραετία. Εκτός αν θέλει να μας πει κάτι άλλο ο κύριος Μητσοτάκης, το οποίο δεν το γνωρίζουμε και το ξέρει ο ίδιος (…)

Εννοείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, παραμένει κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κύριος Κασελάκης ήδη έχει επισκεφθεί μια φορά επισήμως τις Βρυξέλλες και δεν αποκλείεται να υπάρξει και επόμενο ταξίδι το επόμενο διάστημα, τους επόμενους μήνες».

Ενώ πρόσθεσε:

«Υπάρχει και ένα κόμμα, υπάρχει ένα στελεχιακό δυναμικό, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που θέλουν να συμβάλουν. Υπάρχουν πάρα πολλά νέα μέλη και πάρα πολλοί εθελοντές, οι οποίοι θέλουν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια».

Ερωτηθείσα για το αν θα ζητηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ debate ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου, επισήμανε:

«Αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά είναι μια καλή ιδέα. Ατύπως είμαστε σε προεκλογική περίοδο, αν και βλέπω ότι και η κυβερνητική παράταξη έχει αρχίσει να δείχνει μια δραστηριότητα και εμείς σιγά – σιγά. Αυτά όμως θα ξεκαθαριστούν όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές, μετά το Πάσχα ενδεχομένως είναι μια καλή ιδέα να γίνουν ένα, δύο ή τρία debate».

«Ο νόμος ξεκάθαρα λέει ότι εμπίπτει στο κώλυμα που υπάρχει κάποιος πολιτικός αρχηγός, έστω και εξωκοινοβουλευτικός, να έχει εταιρείες στην αλλοδαπή. Ο νόμος αυτός θα γίνει απολύτως σεβαστός» ανέφερε η κ. Κεχαγιά, αναφορικά με το θέμα των εταιρειών του κ. Κασσελάκη.

Ενώ πρόσθεσε:

«Απαντήσεις θα δοθούν, όχι όμως γιατί το ζητάει ο κύριος Μητσοτάκης. Το ζήτησε χθες στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Αλλά γιατί ο ίδιος ο κ. Κασελάκης θέλει να είναι ξεκάθαρος και απολύτως διαφανής απέναντι στο λαό και απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Επομένως, στο χρόνο τους θα δοθούν οι απαντήσεις. Ας επιτρέψουμε στον κύριο Κασσελάκη, όταν είναι έτοιμος ή όταν αισθάνεται ότι μπορεί να πει πέντε – δέκα πράγματα και να διασαφηνίσει το τοπίο, να έρθουν όλα στο φως – και αυτό θα γίνει. Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως».

Ως προς το αν αυτό το θέμα κάνει ζημιά στο ΣΥΡΙΖA, είπε:

«Είναι ένα θέμα το οποίο συντηρείται τεχνητώς από την κυβέρνηση, τη Νέα Δημοκρατία, ενδεχομένως κι άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, αλλά πρωτίστως από τη νέα κυβέρνηση. Συντηρείται και από κάποια μέσα ενημέρωσης τα οποία μας λένε “ο κύριος Κασελάκης είχε την τάδε εταιρεία” και μετά λένε “τι έχει συμβεί; Ας δώσει απαντήσεις”. Διερωτώμαι ποιο είναι το μεμπτό, ότι επιχειρηματίας επιχειρεί; Και μάλιστα ένας επιχειρηματίας ο οποίος είχε και την αμερικανική υπηκοότητα ταυτόχρονα με την ελληνική, ήταν επιχειρηματίας και επιχειρούσε στις ΗΠΑ της Αμερικής. Δηλαδή ακολουθεί την αντίστροφη διαδρομή από άλλες διαδρομές χρήματος. Ο κύριος Κασσελάκης ήρθε στην Ελλάδα, θα παραμείνει στην κεντρική πολιτική σκηνή, και λέει όλα στο φως – θα ξεκαθαριστούν (…)

Ο νόμος δεν προέβλεπε ότι -και με βάση το Σύνταγμα και το νέο εκλογικό σύστημα- και ομογενείς συμπολίτες μας θα μπορούσαν και έπρεπε να επιβάλλεται να είναι στα ψηφοδέλτια επικρατείας. Αυτό ίσχυσε με το τελευταίο εκλογικό σύστημα. Αυτό δεν το προέβλεπε γιατί ο νόμος του 2010.

Το πλαίσιο ενισχύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ ούτως ώστε ένας πολιτικός -γιατί δεν υπήρχε η πρόβλεψη για την αλλοδαπή, για τους ομογενείς μας, για τους απόδημους του εξωτερικού- που είναι και επιχειρηματίες στο εξωτερικό, ένας πολιτικός ο οποίος δραστηριοποιείται στη χώρα μας δεν θα μπορούσε να πλουτίζει παρανόμως, να κρύβει χρήματα ή να μην φορολογείται (…)

Επειδή λοιπόν εμπίπτει σε αυτές τις διατάξεις το θέμα και η περίπτωση του κυρίου Κασσελάκη, αυτό δεν πάει να πει ότι ο νόμος είναι λανθασμένος, είναι στρεβλός. Ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης (τον άκουσα και χθες και σήμερα) να λέει ότι έγινε για μένα ο νόμος. Να μπούμε τώρα, να υπενθυμίζουμε τα του παρελθόντος, να τα υπενθυμίσουμε, αφού φτάνουμε στο 2016. Να σας θυμίσω για κάποια πόθεν έσχες τα οποία ήταν λίγο ελλιπή και παρέλειπαν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία; Δεν θέλω να το προχωρήσω λοιπόν».

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού, ότι όποιος έχει να πει κάτι για τα Τέμπη από εδώ και πέρα και πιστεύει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, καλείται να ζητήσει προκαταρκτική επιτροπή με συγκεκριμένο κατηγορητήριο, ανέφερε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε σήμερα στη Δικαιοσύνη, πήγε στον εισαγγελέα με το πόρισμα του και θέλει η Δικαιοσύνη από εδώ και πέρα να αναλάβει την υπόθεση και να υπάρξει και άρση της βουλευτικής ασυλίας -μέσω της Βουλής πάντα γίνεται αυτό- του πρώην υπουργού του κ. Καραμανλή, κάνοντας μια διασταλτική ερμηνεία των διατάξεων και των νομοθετικών ρυθμίσεων που βρίσκονται σε ισχύ. Υπήρχε η δυνατότητα για προκαταρκτική εξέταση και η ίδια η Νέα Δημοκρατία, το κυβερνών κόμμα, την αρνήθηκε.

Η Νέα Δημοκρατία να θυμίσουμε ότι στοιχήθηκε και πίσω από την πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος για Εξεταστική Επιτροπή. Απέρριψε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για Προανακριτική Επιτροπή, και το έκανε, κατά τη γνώμη μας και κατά την άποψή μας, αυτό – απολύτως προσχηματικά.

Τι θέλω να πω: Δέκα μέρες πριν είχε βγει εκείνη η περίφημη δήλωση του κυρίου Γεωργιάδη, κορυφαίου στελέχους της κυβέρνησης, που έλεγε “Μα ποιος ασχολείται με τα Τέμπη;”. Όλη η ελληνική κοινωνία ασχολείται με τα Τέμπη και απαιτεί δικαίωση. Στο μεσοδιάστημα ήρθε η πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος και η κυβέρνηση θέλοντας να δείξει ότι ασχολείται με τα Τέμπη και ότι θέλει να ρίξει φως στην υπόθεση, την οποία φυσικά φρόντισε να συγκαλύψει -και αυτή είναι η άποψή μας- συναίνεσε και ψήφισε τη συγκρότηση εξεταστικής. Είδαμε τι έγινε στην εξεταστική. Πιστεύετε ότι σε μία προκαταρκτική εξέταση, αν οδηγούμασταν τώρα, δυνητικά ότι με βάση τα όσα έγιναν στην εξεταστική θα φτάναμε στην αλήθεια; (…)

Εμείς και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έλεγαν ότι παραβιάστηκε το άρθρο 16 του Συντάγματος, αλλά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μια χαρά νομοθέτησε».

«Τα δέκα ονόματα έφτασαν στη Βουλή βάσει εισαγγελικής παραγγελίας»

Σε ό,τι έχει να κάνει με το Κράτος Δικαίου, ανέφερε:

«Δεν υπήρχε ψήφισμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραβίαζε αρχές και αξίες του κράτους δικαίου. Αυτό έγινε με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν άφησε υπαινιγμό για λάθη ή ότι ήταν λάθος το ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανακίνησε και προσπάθησε να διαφωτίσει και να ρίξει φως στην υπόθεση του σκανδάλου της Novartis. Αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός και αυτό λένε όλοι, είναι ότι ενδεχομένως να έγιναν λάθος χειρισμοί ως προς τη διαχείριση αυτής της υπόθεσης.

Μπορεί -να διερμηνεύσω τα λόγια του- να εννοεί ότι και κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι δεν έπρεπε να μπουν σε αυτή τη δεκάδα των ανθρώπων, μπήκαν (…)

Τα ονόματα αυτά τα εφηύρε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή έφτασαν στη Βουλή, όπως γίνεται πάντα κάθε φορά που η Εισαγγελία σκοντάφτει σε πολιτικά πρόσωπα; Είναι ονόματα τα οποία τα εφηύρε η τότε κυβέρνηση, αλλά έφτασαν στη Βουλή κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, όπως ακριβώς γίνεται όταν σκοντάφτουν οι υποθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα (…)

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι ήταν και παραμένει ένα σκάνδαλο το οποίο έμεινε αδιευκρίνιστο γιατί κάποιοι φρόντισαν να μην πέσει φως και σε αυτή την υπόθεση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάει καλά στις Ευρωεκλογές»

Για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν -ανά περίπτωση- τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορες θέσεις στην κατάταξη, ανέφερε:

«Η πολιτική έχει μια δυναμική και ποτέ δεν μπορούμε να αποκλείουμε τις προοπτικές. Προσωπικά δεν θα ισχυριστώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα δημοσκοπικά δεδομένα που έχουμε και τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου, ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, για να είμαστε σαφείς. Μπορώ να πω όμως ότι μπορεί να πάει καλά στις ευρωεκλογές.

Τον πήχη τον βάζει ο ελληνικός λαός και οι ψηφοφόροι και οι εκλογείς. Ελπίζουμε να βάλουν ψηλά τον πήχη για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να τους πείσουμε ότι υπάρχει σοβαρότητα και όραμα για να υλοποιήσουμε αυτό που λέει ο κ. Κασκαλάκης, το ελληνικό όνειρο – και αυτό να αφορά κάθε Έλληνα πολίτη.

Ως προς το γιατί ήταν τόσο χαμηλή η συμμετοχή στις Νομαρχιακές επιτροπές, στις εσωκομματικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε:

«Ομολογουμένως το εκλογικό σώμα, το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη, έχουν κουραστεί πάρα πολύ. Πήγαν δύο φορές σε εσωκομματικές κάλπες. Είχαμε το συνέδριο που συμμετείχαν. Έχουν απογοητευτεί, έχουν κουραστεί. Αλλά δεν ήταν τόσο χαμηλά τα ποσοστά όπως περιγράφονται.

Στο 70% των οργανώσεων μελών -με βάση τα στοιχεία που μου έδωσε το Οργανωτικό Γραφείο- δεν έγιναν εκλογές γιατί εκ των προτέρων συναινετικά είχαν αποφασίσει ποια μέλη του κόμματος θέλουν να συμμετέχουν στο όργανο και στο συντονιστικό. Άρα αυτομάτως χαμηλώνει και η συμμετοχή.

Δεν είναι εντυπωσιακά τα μεγέθη, αλλά δεν είναι και έτσι όπως περιγράφονται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


[ad_2]

Source link

Related posts

Κασσελάκης για φορολογικό νομοσχέδιο | ΣΚΑΪ

Την Τρίτη η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες – «Κλείδωσε» η προκαταβολή του ΕΦΚ νωρίτερα

Στ. Κασσελάκης: «Αλλάζουμε το μοντέλο παραγωγής πολιτικής – οι λύσεις προκύπτουν από την επαφή με την ανοικτή κοινωνία»

Αφήστε ένα σχόλιο