AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Γροιλανδία: Οι παραδόσεις δεν σπάνε ούτε στον… παγετό- Πρωτοχρονιάτικο ντέρμπι στα χιόνια! (vid)

[ad_1]

Το τσουχτερό κρύο δεν… είπε τίποτα στους Γροιλανδούς και το παραδοσιακό ντέρμπι του Νουκ που λαμβάνει χώρα κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς παίχτηκε κανονικά.

Το ποδόσφαιρο επιβιώνει και στις… πολικές θερμοκρασίες! Η μπάλα άλλωστε δεν σταματά να κυλά ούτε στη Γροιλανδία. Μπορεί το ποδόσφαιρο της χώρας του αρκτικού κύκλου να είναι πιο γνωστό για το ετήσιο πρωτάθλημα που… σφηνώνεται κάθε χρόνο σε μόλις επτά (!) ημέρες, ωστόσο αυτή δεν είναι η μόνη σχετική με την μπάλα παράδοση.

Κάθε χρόνο, την παραμονή της πρωτοχρονιάς το έθιμο θέλει τις δύο μεγαλύτερες και ιστορικότερες ομάδες της πρωτεύουσας Νουκ, NÛK και GSS να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, σε ένα φιλικό ματς φυσικά που παραδοσιακά λαμβάνει χώρα σε… πολικές θερμοκρασίες. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι η παράδοση δεν σπάει σχεδόν ποτέ, αφού το κρύο δεν μπορεί να σταματήσει την αγάπη των Γροιλανδών για το παιχνίδι.

Έτσι και φέτος το μεγάλο ντέρμπι παίχτηκε κανονικά μέσα στον… παγετό, με τους παίκτες να φορούν τα πιο χοντρά τους ρούχα και να παίζουν κανονικά μπάλα πάνω στα χιόνια! Εικόνα σίγουρα σουρεαλιστική, δηλωτική όμως της δύναμης του ομορφότερου παιχνιδιού στον κόσμο.

Για την ιστορία, η… πολυνικής του εθίμου, NÛK, ήταν αυτή που επικράτησε ξανά της GSS 3-2, κλείνοντας τη χρόνια με μια τεράστια νίκη γοήτρου.


[ad_2]

Source link

Related posts

Ολυμπιακός: Πέρασε «αλώβητος» από τη Βουλιαγμένη

Παναιτωλικός-Athens Kallithea: Ωραίο πλασέ Μουστακόπουλου και 0-1 (vid)

ΑΕΚ: Ζήτησε να ανοίξει όποιο γήπεδο ανταποκρίνεται ήδη στα μέτρα

Αφήστε ένα σχόλιο