AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Δύο χρόνια πολέμου στην Ουκρανία: «Θα νικήσουμε», λέει ο Ζελένσκι (vid)

[ad_1]

«Θα νικήσουμε», είπε ο Ζελένσκι, σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η προεδρία.

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Γκοστομέλ, κοντά στο Κίεβο, όπου έγιναν οι πρώτες μάχες κατά του απόπειρες του ρωσικού στρατού να καταλάβει το Κίεβο, βρέθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη δεύτερη επέτειο της ρωσικής εισβολής.

«Θα νικήσουμε», είπε ο Ζελένσκι, σε βίντεο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η προεδρία. «Παλεύουμε γι’ αυτό. Εδώ και 730 ημέρες από τη ζωή μας. Και θα νικήσουμε, την καλύτερη μέρα της ζωής μας», είπε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος συνοδευόταν από ηγέτες της Δύσης που βρέθηκαν εκεί για την περίσταση: την επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Τζόρτζια Μελόνι, η οποία προεδρεύει της G7, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

«Πιστεύουμε ότι η Ουκρανία αγωνίζεται επίσης και για τη δική μας ελευθερία αλλά και για το εθνικό μας συμφέρον», είπε στους δημοσιογράφους η Τζόρτζια Μελόνι, η οποία πρόκειται να υπογράψει διμερή συμφωνία ασφαλείας με τον Ουκρανό πρόεδρο. Μετά το Λονδίνο τον Ιανουάριο, το Κίεβο υπέγραψε τέτοιου είδους κείμενο, με τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Αυτές οι συμφωνίες ασφαλείας μπορεί να αφορούν στη χορήγηση στρατιωτικού εξοπλισμού, διαλειτουργικού με αυτόν του ΝΑΤΟ, την εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων και την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο AGI, οι Μελόνι και Ζελένσκι θα ανοίξουν μια συνάντηση της G7 (Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Καναδάς) από τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, ένα διάσημο μνημείο του κέντρου του Κιέβου.

Να συνεχιστεί η στήριξη προς την Ουκρανία ζητούν Μακρόν και Μπάιντεν

Την ανάγκη να συνεχιστεί η υποστήριξη της Ουκρανίας και να οδηγηθεί σε αποτυχία η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας υπογράμμισαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας, ο Μακρόν ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για τους στόχους της διεθνούς διάσκεψης που διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα στο Παρίσι. Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Μακρόν επανέλαβε την αντίθεσή του στην ισραηλινή επίθεση στη Ράφα και την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός. Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με το Ελιζέ, συμφώνησαν ότι θα πρέπει να επιτευχθεί, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, η απελευθέρωση των ομήρων, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία αποκλιμάκωση της κρίσης. Συμφώνησαν επίσης ότι επείγει να διασφαλιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, σε αντιστοιχία με τις μεγάλες ανάγκες του αστικού πληθυσμού. Επίσης οι δύο πρόεδροι επιβεβαίωσαν την ανάγκη να αποφευχθεί η επέκταση της κρίσης στον Λίβανο.

Μήνυμα για τα δύο χρόνια από την ημέρα που ο στρατός του Βλαντίμιρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία έστειλε με ανάρτησή του και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:


[ad_2]

Source link

Related posts

Καρμιώτισσα – Άρης Λεμεσού: Το… χαστούκι προ τριμήνου και η σημερινή κόντρα!

Μπόντρουσπορ – Φενέρμπαχτσε 92-93: Απόδραση δια χειρός Γουίλμπεκιν

Ρεάλ – Μπασκόνια 91-95: Ο Χάουαρντ την έστειλε στο play in (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο