AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Ενστάσεις για την εξισωτική έτους 2023 για πληρωμή στο τέλος του έτους

[ad_1]

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα ακολουθήσει η πληρωμή των παραγωγών, η οποία δρομολογείται για το τέλος του μήνα, με πιθανότερη ημερομηνία την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.  

Υπενθυμίζεται ότι η ενίσχυση περιλαμβάνει τρεις δράσεις:

Δράση 1: «Αντισταθμιστική ενίσχυση για τις ορεινές περιοχές» εφαρμόζεται στις περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ως ορεινές, με βάση την Οδηγία του Συμβουλίου 81/645/ΕΟΚ, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Δράση 2: «Αντισταθμιστική ενίσχυση σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών» εφαρμόζεται στις μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί με βάση το άρθρο 32 παρ. 3 του Κανονισμού (ΕΕ) 1305/2013.

Η Δράση 3: «Αντισταθμιστική ενίσχυση για τις περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα» εφαρμόζεται στις:

-παραμεθόριες περιοχές,

-νησιωτικές περιοχές,

-στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο εγκατάλειψης γεωργικών γαιών, που θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η λιγνιτική δραστηριότητα θα καταργηθεί σταδιακά.

Ενισχύσεις

Για τη δράση 1: Αντισταθμιστική ενίσχυση σε ορεινές περιοχές, η ενίσχυση καθορίζεται στα 122,20 ευρώ ανά εκτάριο (12,22 ευρώ/στρέμμα).

Για τη «δράση 2: Αντισταθμιστική ενίσχυση σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών», η ενίσχυση καθορίζεται στα 89,90 ευρώ ανά εκτάριο (8,99 ευρώ/στρέμμα).

Για τη δράση 3: Αντισταθμιστική ενίσχυση για τις περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα, η ενίσχυση καθορίζεται στα 89,90 ευρώ ανά εκτάριο (8,99 ευρώ/στρέμμα)

[ad_2]

Source link

Related posts

Την προσοχή των αγροτών κατά της Λεπτοσπείρωσης εφιστούν Υγειονομικές Αρχές

Προκλήσεις για τον τομέα των χοίρων στην ΕΕ με μείωση παραγωγής και αναζήτηση νέων εξαγωγικών προορισμών

Περισσότερο από το 80% του ετήσιου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού διατίθεται σε ζωικά προϊόντα, ανησυχίες για το περιβάλλον

Αφήστε ένα σχόλιο