AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Θύμιος Κομματάς στο «Δυτικά FM 92,8»: Αλλαγή νοοτροπίας και προσλήψεις για περισσότερη καθαριότητα

[ad_1]

Θύμιος Κομματάς στο «Δυτικά FM 92,8»: Αλλαγή νοοτροπίας και προσλήψεις για περισσότερη καθαριότητα


O πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Κομμάτας μίλησε στο «Δυτικά FM 92,8» με αφορμή την «Καθαρή Εβδομάδα» και τη διάκριση του Δήμου Αγρινίου εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη δουλειά που γίνεται στον τομέα της Καθαριότητας. Παραδέχθηκε πάντως ότι «μπορούμε και καλύτερα», εξηγώντας στη Δήμητρα Λαοπόδη ότι για να συμβεί αυτό απαιτούνται προσλήψεις προσωπικού αλλά και αλλαγή συμπεριφοράς του κοινωνικού συνόλου.

Σχετικά με τη δεύτερη προϋπόθεση, ο προϊστάμενος της Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου σημείωσε για να αλλάξουν παγιωμένες νοοτροπίες θα πρέπει από την παιδική κιόλας ηλικία να δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα. Παραδειγματικά αναφέρθηκε στα οφέλη για την προαγωγή της ανακύκλωσης που προκύπτουν όταν η σχετική ενημέρωση  γίνεται από το Νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα μικρά παιδιά να είναι ευαισθητοποιημένα πάνω στο ζήτημα.

Ο κ. Κομματάς αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα της άναρχης απόρριψης κλαδεμένων κλαδιών στα πεζοδρόμια, ιδίως εσπερειοδοειδών που έχουν πληγεί από ασθένεια. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα εντονότερο όταν πάνω στα κλαδιά κάποιοι πετούν και τα οικιακά τους απορρίμματα. Σε καθημερινή βάση γεμίζουν 10 καρότσες φορτηγού αλλά για να εξαλειφθεί το φαινόμενο χρειάζονται 100 με 150 φορτηγά, είπε χαρακτηριστικά για να περιγράψει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε θίξει με δημοσίευμά του το sinidisi.gr.

Έκανε επιπλέον γνωστό ότι ιδιώτες που αναλαμβάνουν την περισυλλογή απορρίπτουν τελικά τα κλαδιά σε διάφορα σημεία της πόλης και υπενθύμισε ότι προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα και κατάσχεση οχήματος.

Οι άνθρωποι της Καθαριότητας καλούνται να μαζέψουν από ψυγεία και καρέκλες και άλλα έπιπλα, μέχρι γρασίδι και κλαδιά περιέγραψε ο κ. Κομματάς και επεσήμανε ότι στους μπλε κάδους δεν καταλήγουν μόνο ανακυκλώσιμα απορρίμματα.

Αναφέρθηκε εξάλλου στη ρύπανση που προκαλούν οι ρακοσυλλέκτες που μαζεύουν ό,τι του είναι χρήσιμο, όπως είναι τα σύρματα από τα στρώματα και τα υπόλοιπα τα αφήνουν μέσα στο δρόμο.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

[ad_2]

Related posts

Αγρίνιο: Στα “κίτρινα” το κτίριο που στεγάζεται η Διεύθυνση Καθαριότητας

aitoloakarnanianews

Απόκριες: Πλούσιες εκδηλώσεις σε όλο το Δήμο Αγρινίου

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Δεν «είδε» τη ράμπα και εγκλώβισε άτομο με αναπηρία – Αφαιρέθηκαν οι πινακίδες (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο