AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Με την αδρεναλίνη στα ύψη οι εκλογές κτηνοτρόφων στην Ομοσπονδία Θεσσαλίας

[ad_1]

Οι πληροφορίες θέλουν το μεγαλύτερο μέρος των κτηνοτρόφων να κινείται δραστήρια προς την κατεύθυνση της ριζικής ανανέωσης της διοίκησης της Ομοσπονδίας, με πρόσωπα τα οποία δεν έχουν φθαρεί και έχουν αποφασίσει να χαράξουν νέα πορεία στα θέματα που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κλάδο.

Να αναφερθεί ότι η γενική συνέλευση των εκπροσώπων του κλάδου, με θέματα τον απολογισμό θητείας, την αλλαγή καταστατικού και την διενέργεια εκλογών θα λάβει χώρα στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Μαξίμ» του Τυρνάβου και αναμένεται να έχει ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή. Και μόνο το γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιο για τη νέα διοίκηση συμμετέχουν 25 υποψήφιοι, δείχνει το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει η σχετική διαδικασία και τις διαστάσεις που έχει λάβει η αντιπαράθεση μεταξύ των κυρίαρχων ομάδων που διεκδικούν ηγετικό ρόλο.

Η αίσθηση που υπάρχει αυτή τη φορά είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων δεν θα ήθελε ένα πισωγύρισμα της Ομοσπονδίας σε πρόσωπα όπως ο παλιότερος πρόεδρος, Νίκος Παλάσκας, που μαζί με τον απελθόντα δήμαρχο Τυρνάβου, Γιάννη Κόκουρα, είχαν μετατρέψει την οργάνωση σε φορέα διαχείρισης κομματικών και προσωπικών συμφερόντων και επιδιώξεων.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετά την αποτυχία του στις τελευταίες εκλογές για το δήμο Τυρνάβου, ο κ. Κόκουρας, «τεχνικός σύμβουλος» της Ομοσπονδίας για κάποια χρόνια, έχει επαναδραστηριοποιηθεί γύρω από την Ομοσπονδία και προσπαθεί με τις κομματικές του, υποτίθεται, πλάτες να επιβάλει και πάλι στην οργάνωση τον συνοδοιπόρο του, παλιότερα, Νίκο Παλάσκα.

Σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση και χωρίς έντονο πολιτικό χρώμα, παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους υποψήφιους συνδέονται με τον συντηρητικό χώρο, κινείται η πτέρυγα των υποψηφίων που διεκδικεί τη φυγή προς τα μπρος, την ανανέωση της οργάνωσης και την τοποθέτηση των θεμάτων σε γνήσια επαγγελματική βάση. Όλοι το ξέρουν πως τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι πολλά και ειδικά στη Θεσσαλία, μετά τον τρομερό κατακλυσμό του Σεπτεμβρίου, ακόμα περισσότερα.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, μια Ομοσπονδία όπως αυτή τη Θεσσαλίας, με χιλιάδες κτηνοτρόφους μέλη, μπορεί και υποχρεούται να παίξει καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση των θεμάτων. Χρειάζονται γνήσιες φωνές, που δεν θα λοξοκοιτούν για την ικανοποίηση των προσωπικών τους επιδιώξεων αλλά θα έχουν τη φροντίδα του συνόλου των επαγγελματιών του χώρου και θα διεκδικούν λύσεις για όλους όσοι ζουν από την άσκηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

 

     

 

[ad_2]

Source link

Related posts

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ

Επένδυση ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ από τη CNH στο Βέλγιο για τη CR11

Αύξηση της παγκόσμιας βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών κατά σχεδόν 5% το 2024

Αφήστε ένα σχόλιο