AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Μητσοτάκης: Καιρός να κατανείμουμε δίκαια τα φορολογικά βάρη – Σφράγιση για δυο χρόνια σε επιχειρήσεις που παρανομούν

[ad_1]

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο

Καλή αρχή στη «Νέα Αριστερά» ευχήθηκε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του για το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις του είχε περιγράψει τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό με πρωτοβουλίες που θα αντιμετωπίσουν διαχρονικές παθογένειες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι για να προχωρήσει η χώρα ένας είναι ο τρόπος: η αντιπαράθεση με τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

«Είμαι σε αυτή την αίθουσα 20 χρόνια και έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την πληγή της φοροδιαφυγής, λέγοντας ότι επιβαρύνει εκείνους που δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα», τόνισε, προσθέτοντας ότι σε αυτή τη δεύτερη 4ετία πρέπει να κατανεμηθούν τα φορολογικά βάρη πιο δίκαια και πιο ισορροπημένα.

«Μόνο έτσι θα μειωθούν και άλλο οι φορολογικοί συντελεστές και μόνο έτσι θα αυξηθούν και άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις», συμπλήρωσε.

«Το νομοσχέδιο συνιστά μια μεταρρύθμιση κοινωνικής δικαιοσύνης»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις 11 παρεμβάσεις που υπάρχουν στο φορολογικό νομοσχέδιο, λέγοντας ότι «ειδικά οι 10 εξ’ αυτών εκσυγχρονίζουν τις σχέσεις του κράτους και του πολίτη, αφού επεκτείνουν τις φορολογικές συναλλαγές. Συγκροτεί ένα πλαίσιο που παρεμβαίνει σε νέα δεδομένα της εποχής, όπως οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, αλλά συνιστά μια μεταρρύθμιση κοινωνικής δικαιοσύνης.

Εν συνεχεία, τόνισε ότι με τη διασύνδεση ταμειακών και POS περιορίζονται και οι πελάτες δυο ταχυτήτων, καθώς μπαίνει τέλος στο δίλημμα «με ή χωρίς απόδειξη».

Σφράγιση για δυο χρόνια σε επιχειρήσεις που παρανομούν

Για το λαθρεμπόριο των καυσίμων παραδέχτηκε ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα αλλά επισήμανε ότι αυτό αλλάζει καθώς θα επέρχεται σφράγιση για δυο χρόνια σε επιχειρήσεις που παρανομούν.

Άκυρα τα συμβόλαια αγοραπωλησιών με ρευστό χρήμα

Τόνισε ακόμα ότι η φοροδιαφυγή έχει αποδειχθεί Λερναία Ύδρα και ένα από τα κεφάλια της είναι η χρήση μετρητών από άγνωστες πηγές. Πλέον, είπε απαγορεύεται η οποιαδήποτε αγορά ακινήτου με μετρητά.

«Μιλάμε για δις ευρώ που διακινούνται σε τσάντες και βαλίτσες χωρίς να γνωρίζει κανείς την προέλευσή τους. Και αν κάποιοι επιμένουν σε βαλίτσες θα θεωρείται άκυρο όποιο συμβόλαιο γράφει προκαταβολή ή εξόφληση με μετρητά».

Διπλάσιο της αξίας θα είναι το πρόστιμο για όσους πληρώνουν με μετρητά για ποσά άνω των 500 ευρώ.

Για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή είναι μια δραστηριότητα που δεν θα εξαφανιστεί αλλά είναι χρέος της πολιτείας να καθιερώσει κανόνες. Με κριτήρια το νομοσχέδιο καλεί να καταβάλλουν το μερίδιο που αναλογεί στους ιδιοκτήτες που μισθώνουν πάνω από τρία ακίνητα. Όσοι εκμεταλλεύονται πολλά ακίνητα πρέπει να κάνουν έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας. Όσα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας διατίθενται όλα για βραχυχρόνια μίσθωση θα λογίζεται ως τουριστικό κατάλυμα και θα πληρώνει αναλόγως.

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Καραδοκούν ανάρσια και φυλλοδέτης ροδακινιάς σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας

Μαφιόζικη δολοφονία στην Μάνδρα: Βίντεο-ντοκουμέντο από το φλεγόμενο αμάξι του επιχειρηματία, Χρήστου Γιαλιά

Πιπεριά από… καλούπι με υψηλή ποιότητα και άριστη καρπόδεση

Αφήστε ένα σχόλιο