AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Μπαρτζώκας: «Είχαμε πολλούς που υστέρησαν, έκανα και εγώ λάθος στο δεύτερο δεκάλεπτο»

[ad_1]

Τις δικές του ευθύνες παραδέχτηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τη Βαλένθια στο ΣΕΦ για τη 14η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εμφανίστηκε αρκετά αυστηρός τόσο με τον εαυτό του όσο και με την ομάδα του, που έκανε όπως είπε τη χειρότερη εμφάνιση την τελευταία τριετία και μοιραία ηττήθηκε από τη Βαλένθια στη 14η αγωνιστική της EuroLeague. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο 2ο δεκάλεπτο που σύμφωνα με εκείνον κόστισε πάρα πολύ.

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

«Συγχαρητήρια στη Βαλένθια, ήταν μία από τις χειρότερες εμφανίσεις μας τα τελευταία τρία χρόνια σε κάθε τομέα. Πληρώσαμε την εμφάνισή μας στο 2ο δεκάλεπτο. Όποιος μπήκε έπαιξε εκτός πλάνου που είχαμε. Μετρήσαμε 9 λάθη στο ημίχρονο, δώσαμε 2 ασίστ στο 2ο δεκάλεπτο και βιαζόμασταν να σκοράρουμε παρότι είχαμε καθαρό πλάνο για το πώς έπρεπε να παίξουμε κόντρα σε μια ομάδα που επιτρέπει τους λιγότερους πόντους στον αντίπαλο μέσα στη ρακέτα.

Αντί να το διαβάσουμε και να ψάξουμε την έξτρα πάσα προσπαθήσαμε με floaters να σκοράρουμε κοντά στη ρακέτα και φτάσαμε να έχουμε κοντά στο 40% στο δίποντο. Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε, είχαμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε αλλά είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψεις όταν χάνεις 5-6 λέι-απ κάτω από το καλάθι, χάνοντας 7 βολές και χάνοντας τόσα πολλά ελεύθερα σουτ. Πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε».

Για τους παίκτες εκτός παιχνιδιού και την πίεση: «Πίεση έχει πάντα ο Ολυμπιακός, σήμερα είχαμε πίεση και για αυτό δεν παίξαμε καλά. Λόγω της καλής εμφάνισης της Βαλένθια και της αστοχίας μας η πίεση ήρθε στην πλευρά μας. Ήμασταν διστακτικοί. Πίεση έχουμε να παίξουμε καλά το επόμενο παιχνίδι, εγώ που πρώτος λέω ότι πρέπει να ξεχνάς αν κερδίζεις ή χάνεις, ελπίζουμε να βελτιωθούμε γιατί κάναμε πολύ κακή εμφάνιση σήμερα».

Για τον Πίτερς: «Είναι δύσκολη η θέση μου. Γέννησε η γυναίκα του την ώρα του αγώνα και του ευχόμαστε τα καλύτερα. Έχουν γεννήσει τρεις παίκτες μας σε τρία παιχνίδια, του Γκος στον τελικό της Ρόδου, του Φαλ και τώρα του Πίτερς. Να επικαλεστώ τη Θεά τύχη πώς μπορεί να συμβαίνει σε κρίσιμα παιχνίδια; Η παρουσία του Πίτερς προφανώς ήταν σημαντική, είναι ο καλύτερος σουτέρ μας. Δεν έχω όμως να κάνω κάποιο σχόλιο, δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Εγώ προσπάθησα με τον τρόπο που παίζουμε να μην είναι καθοριστικές οι απουσίες ενός παίκτη ή δύο, όπως συνέβη πέρσι ή και φέτος, όταν ο Γκος έχασε τον τελικό του Super Cup. Εγώ λέω ότι ένας παίκτης δεν είναι τόσο σημαντικός όταν έχουμε τόσους καλούς. Παίκτες όμως που έρχονται από τραυματισμό και δεν ήταν σε καλή κατάσταση μπήκαν και δεν ήταν έτοιμοι να παίξουν όπως παίζει ο Ολυμπιακός, χωρίς να τους κατηγορώ. Διαταράχτηκε η χημεία μας στο 2ο δεκάλεπτο και έχω ευθύνη και εγώ».

Για τα χαμένα λέι-απ: «Παίξαμε λάθος στο 2ο δεκάλεπτο. Γενικά λάθος αλλα εκεί κυρίως. Χειριστήκαμε λάθος παράγοντες από στρες, δεν είχαμε αυτοπεποίθηση; Υπήρχαν κρίσιμες φάσεις που αλλάζουν το μομέντουμ, παράδειγμα ένα σουτ του Μπραζντέικις στο τέλος του 2ου δεκαλέπτου, το τρίποντο του ΜακΚίσικ. Είναι σημαντικά αλλά δεν έχουμε καμία δικαιολογία όταν πήγαμε τόσο πολύ on-ball, όταν κάναμε τόσες κακές επιλογές και χάσαμε τόσα λέι-απ. Σκοράραμε 56 πόντους.

Εμείς οι προπονητές πρέπει να βρούμε τη λύση. Έχουμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση όπου κάποιος παίκτης που έχει παίξει 25 παιχνίδια με κάποιον που έχει παίξει 2 δε θα είναι στην ίδια κατάσταση. Τώρα έχουμε το All Star Game, εμείς έχουμε την Τρίτη το ματς στην Μπολόνια και την Κυριακή θα λείπουμε. Αυτό είναι το πρόγραμμα, δεν παραπονιέμαι αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Μέσω αγώνων ελπίζουμε να γίνουμε καλύτεροι».

Για το πότε θα είναι η ομάδα όπως τη σχεδίασε: «Υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας, δεν ξέρω τους παίκτες που ήρθαν όσον αφορά το μεντάλιτι. Σήμερα πολλούς είχαμε που υστέρησαν, δεν είχαμε κάποιον που ξεχώρισε. Πολλοί ήταν κάτω από το επίπεδό τους και αυτό έχει σχέση με τη χημεία αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε 9 λάθη στο ημίχρονο. Και στην αρχή χάσαμε λέι-απ αλλά είχαμε ένα τέμπο, δεν κάναμε έξτρα πάσα και κρατάγαμε την μπάλα, παίρναμε κακό τρίποντο στη λήξη. Αιφνιδιασμό οι αντίπαλοι και ξαφνικά κυνηγούσαμε. Προφανώς έκανα και εγώ λάθος εκεί, προσπάθησα να φρεσκάρω την ομάδα όχι αυτόματα αλλά σταδιακά, αλλά υστέρησαν αρκετοί».

[ad_2]

Source link

Related posts

Ρόκετς – Σέλτικς 107-116: Εμφατικό διπλό με επιθετική «πολυφωνία» (vid)

Μάντζιος: «Μας πλήγωσαν οι τραυματισμοί… είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε χαμηλά την μπάλα»

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν ξεχνάς ποτέ κάποιες αναμνήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο