AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Ολυμπιακός: Θα ήταν παράλογο να παίζει καλά, αλλά… | Blog – Κωνσταντίνος Μελάγιες

[ad_1]

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για την κακή λειτουργία της επίθεσης του Ολυμπιακού στο Μιλάνο, αλλά εμπιστεύεται τον Μπαρτζώκα και τη δουλειά που θα κάνει με τους παίκτες του υγιείς.

Σε καμία περίπτωση δεν είμαι άνθρωπος που θα κρίνω διαφορετικά τη συνολική προσπάθεια, τη γενικότερη εικόνα μίας ομάδας μετά από μία ήττα ή μετά από μία νίκη. Δε γίνεται από βδομάδα σε βδομάδα να αλλάζουμε τη γενικότερη άποψη που έχουμε ανάλογα από το αποτέλεσμα ενός αγώνα, ούτε δύο αγώνων. Ειδικά Οκτώβρη μήνα.

Ξεκάθαρα υποστηρίζω πως θα ήταν παράλογο ο Ολυμπιακός να παίζει καλό μπάσκετ ή το μπάσκετ που ονειρεύεται ο προπονητής και οι οπαδοί του με τις υπάρχουσες συνθήκες. Χωρίς προετοιμασία, χωρίς προπόνηση, με πολλά προβλήματα τραυματισμών και με μικρό rotation. Δεν αποτελεί δικαιολογία, είναι η αλήθεια. Από την άλλη όμως δε γίνεται να μη βλέπουμε και τα αγωνιστικά κακώς κείμενα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Μιλάνο είπε κάτι στις δηλώσεις του, «όταν θα είμαστε όλοι μαζί, θα είμαστε πραγματικά καλοί». Ο coach έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και κυρίως το δικαίωμα να σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο. Δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε. Όμως δεν έχουμε και λόγο να μην ανησυχούμε.

Τεράστιο πρόβλημα στην επίθεση και πολύπλευρο

Ο Ολυμπιακός με τον τρόπο με τον οποίο χτίστηκε το καλοκαίρι ήταν πασιφανές πως θα αντιμετώπιζε επιθετικό πρόβλημα και τους 82+ πόντους της σεζόν 2022-23, θα έπρεπε να τους ξεχάσουμε. Απλά και οι 69.7 που βάζει ανά παιχνίδι είναι ελάχιστοι. Οσο καλή άμυνα κι αν παίζουν, όσο σκληρή ομάδα κι αν είναι στο τέλος όλα καταλήγουν στο να βάζεις τη μπαλίτσα στο καλάθι. Και ο Ολυμπιακός δεν τη βάζει.

Δεν πιστεύω πως η επιστροφή του Γουίλιαμς Γκος θα λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Δεν είναι σκόρερ. Περισσότερο θα βοηθήσει στον επιπλέον χειριστή τον οποίο επιθυμεί ο Μπαρτζώκας στο παρκέ. Ούτε όταν ο Μπραζντέικις καταλάβει σε ποια ομάδα αγωνίζεται πλέον γιατί ούτε αυτός είναι σκόρερ.

Από τη στιγμή που δεν βρέθηκε και δεν αποκτήθηκε σκόρερ το καλοκαίρι, η μόνη λύση είναι να βρουν σκορ μέσα από την ομαδική δουλειά. Και για να υπάρξει ομαδική δουλειά πρέπει να γίνει προπόνηση. Και για να γίνει προπόνηση πρέπει να υπάρχουν παίκτες και χρόνος. Στην παρούσα φάση ο αριθμός των παικτών θα αυξηθεί, αλλά χρόνος δεν υπάρχει γιατί πλέον οι υποχρεώσεις είναι διαδοχικές.

Μέσα από την προπόνηση θα βελτιωθεί και η δημιουργία και οι αποστάσεις και οι αυτοματισμοί και η κυκλοφορία της μπάλας. Θα μειωθεί και η αλόγιστη χρήση ντρίμπλας. Γενικά θα δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται χρόνο. Χρόνο δεν έχει. Θα πρέπει να βρει.

Κάνααν

Ο Κάνααν «άδειασε» τους συμπαίκτες του

Τον γουστάρω τον Κάνααν. Είναι παίκτης που κουβαλάει την ικανότητα να μπει μέσα και να αλλάξει τα δεδομένα μίας αναμέτρησης. Μόνο που στα δύο τελευταία ματς το έκανε με την αρνητική έννοια. Ξεκάθαρα στο Μιλάνο θεωρώ πως… άδειασε τους συμπαίκτες του με την αποβολή του. Τον είχαν ανάγκη, το γνώριζε και αυτός δεν κατάφερε να διαχειριστεί τον εκνευρισμό του.

Στην τρίτη περίοδο με την Μπάρτσα σκόραρε 7 διαδοχικούς πόντους και έκανε τρία σερί φάουλ με το 4ο να είναι εντελώς αχρείαστο. Στο Μιλάνο έχω την ένσταση μου για την πρώτη τεχνική ποινή. Ο διαιτητής οφείλει (αν δεν κάνω λάθος) να κάνει μία προειδοποίηση πριν δώσει «ταυ». Η δεύτερη όμως ήταν ακατανόητη και θα πρέπει να αισθάνεται άσχημα ο Αμερικανός γιατί σε ένα παιχνίδι που η «οικογένειά» του τον είχε ανάγκη αυτός την άφησε αβοήθητη.

Η άμυνα είναι αυτή που πρέπει

Ο Ολυμπιακός σε ένα κάκιστο βράδυ κατάφερε να διεκδικεί τη νίκη μέχρι και το τελευταίο πεντάλεπτο περίπου. Γιατί; Διότι η άμυνά του ήταν αυτή που έπρεπε, αυτή που μας έχει συνηθίσει. Και πάλι καλά που ήταν έτσι η κατάσταση στην πίσω πλευρά του παρκέ γιατί θα μιλάγαμε διαφορετικά…

Το θέμα είναι όμως να βρίσκεις και κανά εύκολο καλάθι μέσα από αυτή γιατί μέχρι τώρα σπανίζουν οι περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός τρέχει το γήπεδο ψάχνοντας τον αιφνιδιασμό. Χάνεται ένα σημαντικό κομμάτι της έννοιας «καλή άμυνα».

Μπραζντέικις

Οι χαμένες ευκαιρίες

Ένας λόγος θαυμασμού για τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα την τελευταία διετία ήταν πως μέσα από ένα πρόβλημα, μέσα από μία απουσία έκανε το step up κάποιος άλλος παίκτης. Αυτό φέτος δεν το έχουμε δει. Ισως επειδή είναι νωρίς. Ίσως και όχι.

Ο Μπραζντέικις είχε μία τρομερή ευκαιρία στο Μιλάνο και δεν την άρπαξε. Στο δικό μου μυαλό αν είσαι καλός παίκτης δεν χρειάζεσαι χρόνο προσαρμογής. Αυτές είναι δικαιολογίες. Μπαίνεις και παίζεις. Ο Λιθουανός μπήκε, έδωσε μέγεθος στην πεντάδα, αλλά δεν το μετουσίωσε σε κέρδος ο Ολυμπιακός. Ο Μεσίνα τον «σημάδευε» σε κάθε κατοχή της τρίτης περιόδου. Τα… έφαγε όλα. Από τον Μίροτιτς, από τον Πάνγκος, από το low post, από το τρίποντο. Νομίζω πως τα 18:38 που έπαιξε ήταν πολλά.

Ο Λούντζης ενώ διαθέτει τη σπάνια ικανότητα να μπαίνει έτοιμος στα ματς χωρίς να έχει ρυθμό, μέχρι τώρα βγάζει μία διστακτικότητα που δεν θα έπρεπε. Στον Ολυμπιακό τον εμπιστεύονται, ο Μπαρτζώκας τον χρησιμοποιεί αρκετά, αλλά δεν είναι επιθετικός και αποφασιστικός όπως θα ήθελε κι ο ίδιος. Πλέον υπάρχουν απαιτήσεις από αυτόν.

Ο Λαρεντζάκης δεν έχει κάτσει δευτερόλεπτο εδώ και μήνες. Στο Mundobasket έπαιζε πολύ, πήρε ελάχιστη άδεια και λόγω των προβλημάτων της ομάδας «υπερφορτώθηκε». Δεν αποδίδει όπως θέλει, όπως πρέπει και όπως περιμένει ο Ολυμπιακός από αυτόν. Στην επίθεση γιατί στην άμυνα είναι πάντα εκεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βγάζει πολλά νεύρα όταν δεν του πάνε καλά τα πράγματα στην μπροστινή πλευρά του γηπέδου και χάνει τη συγκέντρωσή του. Δεν είναι πλέον rookie, ούτε ο 12ος παίκτης. Πρέπει να βελτιώσει αυτό το στοιχείο.

Γουόκαπ

Υπομονή και πίστη

Πολύ νωρίς ακόμη να υπάρχει απογοήτευση. Προβληματισμός ναι, απογοήτευση όχι. Το πρόγραμμα φτιάχνει κάπως. Σίκμα, Γκος και Φαλ θα μπουν σε ρυθμό προπόνησης και θα μένει μόνο ο ΜακΚίσικ στα «πιτς». Ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκες, αυτές είναι το καλύτερο φάρμακο.

Με σιγουριά σας αναφέρω πως στην ομάδα γνωρίζουν καλά και τα δυνατά και τα αδύνατα στοιχεία. Πρώτοι αυτοί, επιθυμούν να αλλάξουν την αγωνιστική τους εικόνα. Δεν υπάρχει πανικός. Σίγουρα υπάρχει αυτογνωσία και διάθεση να βελτιωθούν στην επίθεση.

ΥΓ: Η απάντηση στην κούραση δεν είναι η ξεκούραση. Είναι η ποιοτική ξεκούραση.

ΥΓ 2: Αυτό το παραλίγο κλέψιμο που πάντα γυρνάει μπούμερανγκ και δέχεται καλάθι (συνήθως τρίποντο) ο Ολυμπιακός, πότε θα σταματήσει; Όταν πάει κάποιος να κλέψει μία μπάλα ας είναι σίγουρος διότι διαφορετικά δημιουργεί ρήγμα.

ΥΓ 3: Η επόμενη «τετράδα» αγώνων περιλαμβάνει Παρτιζάν εντός, Εφές εντός, Φενέρμπαχτσε εκτός, Μπασκόνια εντός. Με 3/4 θα είναι μια χαρά ο Ολυμπιακός. Με 4/4 σούπερ. Με 1/4 θα μπει σε μία διαδικασία αμφισβήτησης.

[ad_2]

Source link

Related posts

Error 404 | gazzetta.gr

Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας μετακομίζει στην πασίγνωστη, πρώην ρωμαϊκή κατοικία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Αδερφή του «παλαιοχριστιανού» για τους ισχυρισμούς περί αιμομιξίας: «Κάνε το τεστ DNA για μένα, στο ζητάω σαν χάρη» (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο