AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Χάος μετά τον βομβαρδισμό σε νοσοκομείο: «Οι γιατροί έκαναν χειρουργικές επεμβάσεις στο έδαφος, κάποιοι χωρίς αναισθησία»…

[ad_1]

Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα την Τρίτη. Ο Δρ Ashraf Al-Qudra, ο οποίος είναι εκπρόσωπος του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας, περιέγραψε την κατάσταση μετά την έκρηξη ως «απαράμιλλη και απερίγραπτη».

«Τα πληρώματα του ασθενοφόρου εξακολουθούν να μεταφέρουν σορούς», ανέφερε ο Αλ-Κούντρα σε δήλωση την Τετάρτη, τοπική ώρα, σημειώνοντας ότι «τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά και γυναίκες». Ο αριθμός των θυμάτων και τα τραύματά τους «ξεπερνούσε τις δυνατότητες των ιατρικών ομάδων και των ασθενοφόρων», δήλωσε.

«Οι γιατροί έκαναν χειρουργικές επεμβάσεις στο έδαφος και στους διαδρόμους, κάποιοι από αυτούς χωρίς αναισθησία και ένας μεγάλος αριθμός τραυματιών περιμένουν ακόμη τις επεμβάσεις και οι ιατρικές ομάδες προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους στην εντατική».

Απολογισμός θανάτων: Στο νοσοκομείο, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Γάζας, είχαν καταφύγει χιλιάδες εκτοπισμένοι οι οποίοι είχαν εκκενωθεί βίαια, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ενώ συμπλήρωσε ότι πολλά θύματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Η Χαμάς, η οποία ελέγχει τον θύλακα, είπε ότι περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας νωρίτερα είπε ότι οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι 200- 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Οι απώλειες στη Γάζα τις τελευταίες 10 ημέρες, όπως αναφέρεται, έχουν πλέον ξεπεράσει τον αριθμό των νεκρών κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης 51 ημερών Γάζας-Ισραήλ το 2014.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: EPA-EPA)


[ad_2]

Source link

Related posts

Δεν υπάρχουν Κερκόπορτες για την αποστολή στελεχών του στρατού στην Ουκρανία

aitoloakarnanianews

Γιατί αυξάνεται ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου-Δημ. Κωνσταντακόπουλος

Μεγαλώνει το ΠΑΣΕΣ ιδρύθηκε νέο παράρτημα Στερεάς Ελλάδας

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο