AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Πόσο κοντά στην απόλυτη καταστροφή βρίσκεται η ανθρωπότητα; Το ρολόι της Αποκάλυψης θα δώσει σήμερα την απάντηση (vid)

[ad_1]

Σε λίγες ώρες το τρομακτικό ρολόι θα επαναρυθμιστεί και θα δείξει πόσο κοντά είναι η ανθρωπότητα στην απόλυτη καταστροφή.

Αφού περάσαμε όλο το 2023 με την προειδοποίηση ότι βρισκόμαστε μόλις 90 δευτερόλεπτα μακριά από την καταστροφή, η ανησυχία για το τι μπορεί να φέρει το 2024 αυξάνεται. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, το συμβολικό «ρολόι της αποκάλυψης» (Doomsday Clock) βρίσκεται απειλητικά κοντά στα μεσάνυχτα και σήμερα στις 17.00 θα δώσει όλες τις απαντήσεις για όλα αυτά που δεν θα θέλαμε ποτέ να ξέρουμε.

Πότε δημιουργήθηκε

Δημιουργήθηκε το 1947 από το σύλλογο Bulletin of Atomic Scientists και το «ρολόι της αποκάλυψης» είχε αρχικά ρυθμιστεί στα επτά λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Τα «μεσάνυχτα» σε αυτό το ιδιαίτερο ρολόι αντιπροσωπεύουν μια παγκόσμια καταστροφή, όπως μια πυρηνική έκρηξη ή μια κλιματική κρίση, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το τέλος της ανθρωπότητας. Από την ίδρυσή του, το ρολόι έχει ρυθμιστεί 25 φορές, κινούμενο τόσο προς τα εμπρός όσο και προς τα πίσω, αντανακλώντας την μεταβαλλόμενη κατάσταση των παγκόσμιων πραγμάτων.

Πριν ένα χρόνο, το ρολόι ρυθμίστηκε 90 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα. Αυτή η ρύθμιση, η πιο κοντινή στα μεσάνυχτα στην ιστορία του ρολογιού, ήταν μια απάντηση σε διάφορες παγκόσμιες εντάσεις και κρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, του πολέμου στο Ισραήλ και μιας εκτεταμένης οικονομικής κρίσης.

1

Η εγγύτητα του ρολογιού στα μεσάνυχτα το 2023 έχει προκαλέσει φόβους ότι μπορεί να πλησιάσει ακόμη περισσότερο ή ενδεχομένως να φτάσει τα μεσάνυχτα φέτος. Η Ρέιτσελ Μπρόνσον, διευθύνουσα σύμβουλος του Bulletin of Atomic Scientists, υπογράμμισε τη σοβαρότητα αυτού του σεναρίου, δηλώνοντας: «Όταν το ρολόι είναι στα μεσάνυχτα, αυτό σημαίνει ότι υπήρξε κάποιου είδους πυρηνική έκρηξη ή μια κλιματική αλλαγή που θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα. Ποτέ δεν θέλουμε πραγματικά να φτάσουμε εκεί, και δεν θα το καταλάβουμε όταν φτάσουμε».

[ad_2]

Source link

Related posts

Αντετοκούνμπο: «Θα… έφερνα τον GOAT, τον μοναδικό Κριστιάνο Ρονάλντο» (vid)

Άρης Λεμεσού, Παπαδόπουλος: «Δεν έκανε κάτι ο κύριος Σπιλέφσκι για να ξεκινήσει όλο αυτό»

Ανόρθωση: Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Άτλας»

Αφήστε ένα σχόλιο