AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Σε αναβρασμό οι Κρητικοί για τις αγροτικές ενισχύσεις, το Ηράκλειο στη Βάθη και τα Χανιά στον ΟΠΕΚΕΠΕ

[ad_1]

Την ίδια στιγμή, αγρότες από τον νομό Χανίων προετοιμάζουν κινητοποίηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ Χανίων για τον ίδιο λόγο.

Στην ανακοίνωσή της η  η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων καταγγέλλει τις μεγάλες περικοπές της νέας ΚΑΠ στην βασική ενίσχυση που δείχνει ότι αποτελεί εργαλείο για γρηγορότερο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών.

Καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκης που λέει ότι για την τεράστια μείωση φταίει ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η Διοίκηση του, προσποιούμενος με αυτόν τον τρόπο μάλλον άγνοια, ενώ είναι γνωστό ότι η Νέα ΚΑΠ 2023-2027 προβλέπει αυτές τις μειώσεις.

Η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει την πάγια θέση, ότι το σύνολο των επιδοτήσεων πρέπει να δοθεί σε αυτούς που πραγματικά δουλεύουν και παράγουν και όχι στους διάφορους κηφήνες, επιτήδειους, αγροτικές επιχειρήσεις, κλπ, που λυμαίνονται βασική ενίσχυση και συνδεδεμένες ενισχύσεις της ΚΑΠ.

Απαιτεί να δίνονται όλες οι επιδοτήσεις με βάση την παραγωγή στα προϊόντα και τον αριθμό ζώων στην κτηνοτροφία, να δοθεί σε όλους τους δικαιούχους η προκαταβολή του τσεκ και να αρθούν οι αδικίες που έχουν γίνει.

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι “ο μόνος δρόμος για την επιβίωση μας είναι η οργανωμένη πάλη μέσα από το οργανωμένο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα από τους συλλόγους μας και την ΕΟΑΣΝΧ, τον συντονισμένο αγώνα μας μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Παράλληλα συνεχίζουμε τον πολύχρονο αγώνα μας και διεκδικούμε:

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο να επιβιώσουν οι οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής το οποίο έχει εκτοξευτεί στον ουρανό! Μείωση του ενεργειακού κόστους που έχει ανεβάσει στα ύψη την τιμή του αρδευτικού νερού”.

 

[ad_2]

Source link

Related posts

Με εγκύκλιο ΟΠΕΚΕΠΕ τα νέα ποσά των συνδεδεμένων ενισχύσεων έτους 2023

Πηγη ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ! ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ – ΟΠΕΚΕΠΕ! ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ LIVE!!

Το premium ελαιόλαδο επικρατεί στις σύγχρονες κουζίνες προσεγμένων ελληνικών εστιατορίων

Αφήστε ένα σχόλιο