AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Συνεχίζονται τα κρούσματα λιστερίωσης σε γαλακτοκομικά προϊόντα στις ΗΠΑ

[ad_1]

Είναι εντυπωσιακό ότι η επιδημία ξεκίνησε το 2014 κιόμως 10 χρόνια μετά σημειώθηκαν νέα κρούσματα. Ο απολογισμός μέχρι στιγμής από το 2014 είναι 2 νεκροί και 26 ασθενείς εκ των οποίων οι 23 χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Tα 26 κρούσματα ανά Πολιτεία αναλύονται σε:

Αριζόνα 4, Καλιφόρνια 8, Κολοράντο 4, Φλόριντα 1, Τζόρτζια 1, Νεβάδα 1, Βόρεια Καρολίνα 1, Όρεγκον 1, Τενεσί 2, Τέξας 2, Ουάσινγκτον 1.

Έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι, ένας από την Καλιφόρνια και ένας από το Τέξας.

Η όλη συζήτηση ξεκίνησε από δείγμα Rizo Bros Aged Cotija το βρέθηκε θετικό για Listeria monocytogenes κατά τη διάρκεια δειγματοληψίας τον Ιανουάριο του 2024. Σε απάντηση σε αυτό το εύρημα, η Rizo Lopez Foods, Inc. ανακάλεσε οικειοθελώς μία παρτίδα Rizo Bros Aged Cotija Mexican Grating Cheese (8oz) στις 11 Ιανουαρίου 2024. Το CDC και η FDA άνοιξαν εκ νέου την έρευνα και η ανάλυση αλληλουχίας ολόκληρου του γονιδιώματος (WGS) του δείγματος τυριού cotija έδειξε ότι πρόκειται για το ίδιο στέλεχος της Λιστερίας που προκαλεί ασθένειες σε αυτό το ξέσπασμα.

Τα συμπτώματα και οι επιπλοκές

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από Listeria διαφέρουν μεμονωμένα. Σε ενήλικες, η λοίμωξη μπορεί να παρέλθει χωρίς να το παρατηρήσει ο ασθενής, αν και ορισμένοι μπορούν να αναπτύξουν συμπτώματα παρόμοια με τη γρίπη (υψηλή θερμοκρασία, πονόλαιμο, κεφαλαλγία και μυϊκούς πόνους).

Στους ηλικιωμένους ή σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, π.χ. σε ασθενείς HIV, καθώς επίσης και σε ασθενείς που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, η λοίμωξη από λιστέρια μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα.

Η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει σε έγκυες γυναίκες απώλεια εγκυμοσύνης, πρόωρο τοκετό ή απειλητική για τη ζωή του νεογέννητου μόλυνση.

Τις τελευταίες βδομάδες, δύο γυναίκες αρρώστησαν κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης, με μία εξαυτων να αποβάλλει. Υπάρχουν επίσης δύο νεογέννητα στην καταμέτρηση των κρουσμάτων αυτής της επιδημίας, επειδή η λιστέρια μπορεί να μεταδοθεί στα νεογέννητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

[ad_2]

Source link

Related posts

Δύσκολα στη Γερμανία για τις κοπές ελάτων λόγω χιονιά

Διετή παράταση επενδυτικού σχεδίου και διευκολύνσεις ρευστότητας στα αιτήματα του συνεταιρισμού ΕΝΙΠΕΑ προς το Αγροτικής Ανάπτυξης

«Εξυπνα χωριά» σε Πρέσπες, Βόρεια Πίνδο και Ροδόπη

Αφήστε ένα σχόλιο