AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εργασιακα

Τηλεόραση: Κόψιμο σίριαλ, απολύσεις, μειώσεις μισθών και απλήρωτη εργασία

[ad_1]

Τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την απλήρωτη εργασία και το «κόψιμο» σίριαλ με αποτέλεσμα πάνω από 150 εργαζόμενοι, τεχνικοί και ηθοποιοί, να μείνουν στον δρόμο μέσω γιορτών και στα μέσα της σεζόν καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στον Οπτικοακουστικό Τομέα – «Κλακέτα».

Οι εργαζόμενοι στο σίριαλ «Έρωτας φυγάς» και «Μετά τη φωτιά» έμαθαν το κόψιμο των σειρών από ΜΜΕ, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση από την εργοδοσία. Στο σίριαλ «Σκαραβαίος» (δεν προβάλλεται ακόμα) έχουν γίνει απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο σημειώνει:

«Τα πρωτοχρονιάτικα “δώρα” τους από την εργοδοσία των εταιρειών “Αργοναύτες”, “Τanweer”, Παναγιωτάκη, “ΑΝΤ1” και “Open” άνοιξαν οι εργαζόμενοι, τεχνικοί και ηθοποιοί, των σίριαλ “Μετά τη φωτιά”, “Έρωτας Φυγάς” και “Σκαραβαίος”. Τα “δώρα” τους, χωρίς χαρτί περιτυλίγματος και κορδέλες, έγραφαν μεγαλοπρεπώς τις απολύσεις τους, τις μειώσεις σε συμφωνημένες μισθοδοσίες, απλήρωτη εργασία και υπερεργασία.

Φαίνεται πως στους εργοδότες δεν αρέσουν να τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, συμφωνίες, συμφωνητικά και λοιπά “τυπικά” έγγραφα.

Φαίνεται πως οι νόμοι δεν είναι αρκετοί να εμποδίσουν τις ορέξεις των μεγάλων καναλιών και εταιρειών παραγωγής, που παρά τις όποιες μεταξύ τους διαφωνίες ή προστριβές συμφωνούν στο κύριο: Ο πιο αναλώσιμος σε ένα σετ είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος.

Φαίνεται πως στους εργοδότες δεν αρέσει καθόλου η συνέπεια με την οποία οι εργαζόμενοι τους βγάζουν από 20 έως 50 λεπτά ωφέλιμου χρόνου… τη μέρα, δουλεύοντας προ πολλού 12ωρα και 14ωρα.

Φαίνεται πως η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς δεν είναι αρκετή για τους εργοδότες, αφού …κανείς δεν λιποθυμάει από την κούραση!

Φαίνεται πως σε αυτό το θλιβερό τοπίο, δεν έχει καμία σημασία αν μια σειρά είναι “επιτυχημένη” ή όχι, αν είναι καλλιτεχνικά και αισθητικά άρτια, αν “κάνει νούμερα” ή όχι, αλλά αν τελικά συμφέρει ή όχι τις εταιρείες.

Φαίνεται πως παρά την κρατική ενίσχυση που έχουν να λαμβάνουν από τον ΕΚΟΜΕ, παρά τα ασύλληπτα ποσά που έχουν να λαμβάνουν από τις διαφημίσεις, τα κέρδη τους δεν είναι αρκετά.

Ως Σωματείο Εργαζομένων στο Οπτικοακουστικό, αναρωτιόμαστε αν τυχόν νοιάζει κανέναν το γεγονός πως στα μέσα της σεζόν δεκάδες οικογένειες θα ζουν με την αγωνία του πώς θα βγάλουν τον χειμώνα της ενεργειακής φτώχειας, των αυξήσεων-φωτιά σε βασικά είδη κατανάλωσης, του ράλι στις τιμές των καυσίμων, στην ανεξέλεγκτη αύξηση των ενοικίων.

Η ερώτηση αφορά κυρίως τους εργοδότες, που με την κίνησή τους αυτή απάντησαν καθαρά: Δεν τους νοιάζει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Nα πληρωθούν μέχρι κεραίας όλες οι υποχρεώσεις απέναντι σε τεχνικούς και ηθοποιούς και των τριών σίριαλ.
  • Να συνεχίσουν και τα δυο σίριαλ που κόπηκαν από “ΑΝΤ1” και “OPEN”.
  • Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απολύσεις, να παρθούν πίσω όσες έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Δηλώνουμε πως:

  • Σε ό,τι μας αφορά και όσο περνά από το χέρι μας ο αγώνας για Συλλογική Σύμβαση θα γίνει το κύριο καθήκον μας το επόμενο διάστημα.
  • Δεν θα αφήσουμε κανέναν συνάδελφο ακάλυπτο, “τροφή” στις ορέξεις κάθε εργοδότη».

[ad_2]

Source link

Related posts

Πηγη ΕΥΚΑΙΡΙΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ !!! ΠΑΡΕ 400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ!! ΑΣΕΠ ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΑΣΕΠ- ΕΚΤΑΚΤΟ! ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ASEP ΓΙΑ 152 ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΕΣΥ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 – ΠΛΗΡΩΜΕΣ!

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές κόντρες και στη ΓΣΕΕ

Αφήστε ένα σχόλιο