AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Άρης: Η ταυτότητα του Λουτσέσκου και η πρόκληση με Αλμέιδα | Blog – Χρύσανθος Τσαλτίδης

[ad_1]

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο Gazzetta για την σημαντική νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ, αλλά και την απαραίτητη απαιτητική συνέχεια στον θεσμό του Κυπέλλου.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας έδωσε ως τροφή για σκέψη το ντέρμπι της Κυριακής που ολοκληρώθηκε με μία πεντακάθαρη νίκη του Άρη που προφανέστατα με βάση τις ευκαιρίες των 2 ομάδων θα έπρεπε να φέρει στους κίτρινους μία λιγότερο αγχωτική νίκη.

Θα προσπαθήσω να καταγράψω τηλεγραφικά ορισμένα από τα στοιχεία που καθόρισαν το παιχνίδι και το αποτέλεσμα. Στην μάχη των πάγκων ο Άκης Μάντζιος για μία ακόμα φορά νίκησε κατά κράτος τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ήταν πολύ καλύτερα διαβασμένος, έκανε πολύ πιο σωστές επιλογές και μάλιστα με ένα ρόστερ πολύ πιο φθηνό, αλλά και αριθμητικά μικρότερο λόγω των πολλών και βασικών απουσιών. Και στις απουσίες βάλτε και 3-4 που ήταν στον πάγκο, αλλά μόνο προθέρμανση μπορούσαν να κάνουν, άντε να παίξουν και κανά πεντάλεπτο (Μανού, Φέτφα, Ρόουζ). Σημείωσα και πριν το παιχνίδι ότι η καθοριστικότερη για μένα ήταν η απουσία του Βερστράτε γιατί πολύ απλά ο Μάντζιος δεν είχε αλλαγή για τα δύο του χαφ που δεδομένα θα κουράζονταν μετά το 65-70.

Μόνο λάθος δεν ήταν το πέρασμα του Κωνσταντέλια στο δεύτερο ημίχρονο

Με τον Βερστράτε στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ δεν θα είχε ούτε το τελευταίο εικοσάλεπτο που αν ακούσεις τον προπονητή του νομίζεις ότι…πάτησε τον Άρη, ενώ αυτό που συνέβη ήταν 1 σουτ έξω από την περιοχή που έφυγε άουτ, το γκολ και μία κεφαλιά του Σβαμπ που ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΟΦΣΑΙΝΤ.

Ο ΠΑΟΚ είχε ΣΥΝΟΛΙΚΑ δύο τελικές στην εστία και ο Λουτσέσκου θεώρησε ότι έπρεπε το ματς να λήξει 2-2. Πώς πήρε τον βαθμό η Λαμία, κάπως έτσι απέναντι στον Άρη που είχε 14 τελικές, 5 στην εστία και ξεκάθαρα πολύ καλύτερες προϋποθέσεις για να απειλήσει.

Τι έκανε ο Μάντζιος; Πίσω από την μπάλα και επιτέλους είχε έναν κανονικό αριστερό εξτρέμ. Καλό; Κάκο; Μέτριο; Κανονικό. Ο Λουτσέσκου, λοιπόν, πολύ ορθά σκέφτηκε ότι στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα θα φέρει από τον πάγκο τον Κωνσταντέλια, θα βάλει και τον Σάστρε, θα βάλει και τον Ζίφκοβιτς και θα πάει για το διπλό. Αυτό που δεν περίμενε όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ ήταν ότι θα χάνει με 2-0 στο 60 γιατί πολύ απλά ο Άρης θα δημιουργούσε από την αριστερή πλευρά που ο μπακ και ο εξτρέμ έχουν δεξί πόδι. Ξεκάθαρα εκεί ο Λουτσέσκου έκανε λάθος, όπως επίσης και στο ότι ξεκίνησε το ματς με 2 αργά χαφ. Πήγε να κλέψει το παιχνίδι με ανούσια κατοχή μπάλας και τελικά το έχασε. Όταν όμως η κριτική βασίζεται μόνο στο αποτέλεσμα, αξιολογείται το σωστό ως λάθος και το ανάποδο. Καλύτερα βέβαια για τον Άρη, αλλά γράψτε και κάτι θετικό για τον Λουτσέσκου, μην τον ξεφωνίζετε μόνο…

Αρης

Νίκες μόνο με την σφυρίχτρα και μάλιστα με εξοργιστικό τρόπο

Τι άλλο λάθος έγινε από τον ΠΑΟΚ; Δεν υποτίμησε τον Άρη σε καμία περίπτωση. Πώς να το κάνει όταν σε αυτό το γήπεδο χωρίς την σκανδαλώδη εύνοια της διαιτησίας δεν μπορεί να περάσει, αλλά χάνει κάθε φορά το όποιο σερί έχει δημιουργήσει; Παρεμπιπτόντως οι ψίθυροι για την διαιτησία μάλλον προκύπτουν γιατί στον συμπολίτη θέλουν τον Κουλμπάκοφ, ή τον Αζέρο που το πέναλτι και κόκκινη του Κουλιεράκη στον Ματέο δεν το…είδε, τον Σουιδοιρακινό με VAR από την γειτονική Αλβανία για το ανύπαρκτο πέναλτι στο Βικελίδης ή το πεντακάθαρο φάουλ στο 1-0 που δεν σφύριξε ο Ούγγρος που νωρίτερα είχε δώσει ανύπαρκτο πέναλτι που έπιασε ο Κουέστα. Καλή διαιτησία για τον Άρη θεωρείται το 45-55 υπέρ του ΠΑΟΚ και όχι τα 20-80 που συνήθισαν. Γιατί 45-55; Μία κίτρινη δεν δόθηκε λανθασμένα στον Φαμπιάνο, 5 λεπτά μετά όμως δεν δίνεται για χειρότερο μαρκάρισμα ούτε στον Μπάμπα και άλλη μία στον Σάστρε. Μόνο όμως οι του ΠΑΟΚ και των Σερρών διαμαρτυρήθηκαν για…κίτρινες φέτος.

Έγραψα… Σερρών και θυμήθηκα το σοβαρότερο λάθος του Λουτσέσκου. Οι οπαδοί μπορούν να πιστεύουν ότι οι πεντάρες με τον Πανσερραϊκό ή την Λαμία ή τον ΟΦΗ προκύπτουν γιατί έχουν υπερομάδα. Σαν την…Μάντσεστερ Σίτυ που έλεγε και ένας φίλος που προφανώς έχει γεννηθεί στην Σαντορίνη! Τι βλέπουμε όταν οι 5 μεγάλοι παίζουν μεταξύ τους; Θαύμα δεύτερος σε βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ, είναι ο Άρης ο οποίος μάλιστα έχει κερδίσει ΠΑΟ και ΠΑΟΚ όταν βρίσκονταν στην καλύτερη φόρμα τους και τους γκρέμισε αμφότερους από την κορυφή!

Εδώ βέβαια να σημειώσω ότι ο ΠΑΟΚ κάνει αυτό που πρέπει στα ματς με τους…μικρούς. Ο Άρης δεν το έχει κάνει και για αυτό αντί να είναι τουλάχιστον μαζί με τον ΟΣΦΠ είναι 5 βαθμούς πίσω από την 4η προνομιούχο θέση( αν φυσικά βγάλει στην Ευρώπη).

Ποιο είναι το λάθος του Λουτσέσκου για να επιστρέψω στο ματς; Αυτός ξέρει πάρα πολύ καλά τις δυνατότητες της ομάδας του. Για εξηγήστε μου, λοιπόν, γιατί ο Ντεσπότοφ που περνούσε σαν σταματημένους τους αμυντικούς των άλλων ομάδων, αλλά και ο Μουργκ που θα κάνει(;) νέο συμβόλαιο δεν πέρασαν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τον Μοντόγια και τον Ουντουμπάγιο; Γιατί ο Ζουλ εξαφάνισε τον Τάισον και ο Τζούρασεκ…έσβησε τον Οζντόεφ; Όλως τυχαίως το ίδιο συνέβη και στον πρώτο γύρο και στο 0-0. Σύμπτωση μάλλον ή όταν δεν υπάρχει σφυρίχτρα στην…καλύτερη θα πάρει μία ισοπαλία από τον Μάντζιο. Άλλωστε 3 φορές έχουν συναντηθεί Λουτσέσκου, Μάντζιος. 2 νίκες για τον προπονητή του Άρη και το 0-0 του πρώτου γύρου. Όταν όμως η υπεροψία σε κυριεύει και δεν υπάρχει και η σφυρίχτρα να σφυρίζει όπως ο Ευαγγέλου στο ματς με τον Βόλο (ναι ο συγκεκριμένος ρέφερι ακύρωσε το καθαρό γκολ του Βόλου για σπρώξιμο του…αέρα και μέτρησε το 3-2 της Τρίπολης παρά την αγκωνιά στο κεφάλι του Ζουλ) και πας να παίξεις στο Βικελίδης με δεύτερο φορ τον 17χρονο Τζήμα ενώ ήξερες ότι ο Σαμάτα θα φύγει στο Κόπα Άφρικα ΑΛΛΑ ΦΟΡ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ παρά τα εκατομμύρια που τσάκωσες από την Ευρώπη, ο Μάντζιος θα σου πάρει και το διαβατήριο και την ταυτότητα! Και θα στην ξαναπάρει στα playoffs που θα έχει πολλές περισσότερες επιλογές και δεν θα βλέπει στον πάγκο τον Ντουκουρέ και άλλους 5 που μπορούν-δεν μπορούν να παίξουν πάνω από 10 λεπτά…

Αρης

Ο Άρης πρέπει να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο και να ενισχυθεί για να πετύχει τους στόχους του

Αυτός που πρέπει να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο είναι ο Άρης που πέταξε φέτος τόσους βαθμούς γιατί ως οργανισμός στα ματς με μικρότερους αντιπάλους είναι χαλαρός, αφελής και φυσικά άνευ…φίλων. Και το σημείωσε και ο Άκης Μάντζιος και είναι δική του ευθύνη και των παικτών του η εικόνα με την Τρίπολη κυρίως. Είναι άλλο ματς με την Λαμία, άλλα παιχνίδια τα…προ διακοπής με την Κηφισιά, αλλά ματς με τον Ατρόμητο. Σε αυτά τα αντίστοιχα λοιπόν παιχνίδια εκτός έδρας-πέρα από το ειδικών συνθηκών με τον Παναιτωλικό λόγω κυπέλλου-ο Άρης έχει υποχρέωση να κάνει μόνο νίκες. Στις Σέρρες, στην Κηφισιά, στο Περιστέρι. Είναι δεδομένο ότι θα είναι μία άλλη ομάδα τότε. Με πολλές προσθήκες που ήδη έχει (Μανού, Φέτφα, Ρόουζ, Βέλεθ, Βερστράτε), αλλά και αυτές που πρέπει να φέρει (Φορ πιθανότατα τον Καρλίτος, αριστερό εξτρέμ, αριστερό μπακ). Τα έχουμε πει και γράψει δεκάδες φορές και εφόσον υλοποιηθούν οι μεταγραφές θα δούμε ένα άλλο Άρη. Προφανώς και τα παιχνίδια με την ΑΕΚ…φωνάζουν ότι θα έπρεπε να είναι ήδη εδώ οι παίκτες.

Σε αυτά τα παιχνίδια όμως ο Άρης καλείται να καταθέσει ψυχή. Ευνοϊκή συγκυρία ότι η ΑΕΚ μετά τον ΟΣΦΠ, έχει και Παναθηναϊκό την Κυριακή και μετά την ρεβάνς Ατρόμητο. Προφανέστατα έχει πολύ μεγαλύτερο ρόστερ, αλλά ο Άρης σαφέστατα και ελπίδες έχει και μπορεί να προκριθεί. Θα έχει περισσότερες αν στο Αγρίνιο έχει 2-3 έξτρα επιλογές και δεν αναγκαστούν να παίξουν οι ίδιοι. Και φυσικά αν έχει κάποιες έξτρα επιλογές στην ρεβάνς. Αρκεί να παρουσιαστεί το ίδιο σοβαρός και να περιορίσει τα ατομικά λάθη, αλλά και να εκμεταλλευτεί το πιθανό ροτέισον από τον Αλμέιδα. Βέβαια ο τεχνικός της ΑΕΚ που στο ματς του πρωταθλήματος είχε παραδεχθεί ότι μόνο ο Άρης τον έκλεισε τόσο καλά θα πάει να εφαρμόσει…plan B. To ίδιο όμως θα κάνει και ο Άκης Μάντζιος την στιγμή που και οι δύο ξέρουν ότι θα υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι. Και να πω την αλήθεια προτιμούσα, ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ που είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά για να το πάρει θα πρέπει να μην κουραστεί με έξτρα υποχρεώσεις στο κύπελλο!

ΥΓ1 Όπως στις ήττες έχουν όλοι ευθύνη από τον Καρυπίδη, τον Μάντζιο μέχρι τον τελευταίο παίκτη, το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και στην αντιμετώπιση για τις σημαντικές νίκες. Όλοι χάνουν και όλοι κερδίζουν. Όλοι έφταιγαν στην Τρίπολη, όλοι κέρδισαν τον ΠΑΟΚ. Για την επόμενη εβδομάδα ας αφήσουμε άπαντες όλα τα υπόλοιπα εκτός ομάδας, ας ξεχάσουμε συμπαίκτες, επενδυτές(δεν χάθηκε ο κόσμος αν τους επαναφέρουμε στην επικαιρότητα 18 του μήνα αν και στην ουσία αυτό το θέμα πρέπει να το ξεκαθαρίσει η διοίκηση, μετά τα ματς με την ΑΕΚ όμως), λάθη και σωστά, εγωισμούς και ότι άλλο και να επικεντρωθεί όλος ο οργανισμός του Άρη στην πρόκληση του κυπέλλου. Απαιτείται η μέγιστη συγκέντρωση, πάθος και προσπάθεια από την ομάδα, αλλά και τύχη, 50ρισια διαιτησία και πίστη. Πίστη για μία μεγάλη πρόκριση που θα αλλάξει ολοκληρωτικά τα δεδομένα και της χρονιάς του Άρη, αλλά ενδεχομένως και του πρωταθλήματος.

ΥΓ2 Έχω πολλά…παρκαρισμένα εξωαγωνιστικά και…επικοινωνιακά, αλλά επειδή έπιασα τις 1500 λέξεις τα κρατάω καβάτζα. Μην φύγετε, επανέρχομαι…

[ad_2]

Source link

Related posts

Σεισμολόγοι: Αναπόφευκτος μεγάλος σεισμός στην Τουρκία – Πόσο ανησυχεί την Ελλάδα; – Newsbomb – Ειδησεις

Εκτός έδρας αποστολή, αλλά έχει τον… πρώτο λόγο ο Απόλλωνας!

ΠΑΣ Γιάννινα: Προβλήματα ενόψει ΟΦΗ

Αφήστε ένα σχόλιο