AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

ΑΕΚ: Ο στόχος για το σερί πριν την Τούμπα και ο Λιούμπισιτς

[ad_1]

Η ΑΕΚ στοχεύει στην τρίτη συνεχόμενη νίκη υποδεχόμενη τον Αστέρα Τρίπολης πριν το παιχνίδι κορυφής με τον ΠΑΟΚ, με τον Ματίας Αλμέιδα να αποφασίζει για τις ανοικτές θέσεις που υπάρχουν μεσοεπιθετικά. Για πρώτη φορά με τα κιτρινόμαυρα ίσως δούμε να αγωνίζεται τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς.

Μόνο ο Αστέρας Τρίπολης υπάρχει αυτή τη στιγμή στο μυαλό όλων στην ΑΕΚ προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 3/3 και στη συνέχεια η Ένωση να μπορεί να κοιτάξει ήρεμη το ματς κορυφής που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Ματίας Αλμέιδα θέλει από τους παίκτες του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο κυριακάτικο ματς με τους Αρκάδες στην OPAP Arena (4/2, 17:30) καθώς ο Αστέρας είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος που με το σπαθί του βρίσκεται μέσα στην πρώτη εξάδα, τη στιγμή που η ΑΕΚ πηγαίνει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση με ορισμένες απουσίες που δεν είχε κληθεί να αντιμετωπίσει σε άλλα παιχνίδια.

Τόσο ο Σιμάνσκι λόγω τραυματισμού, όσο και ο Γιόνσον λόγω τιμωρίας δεν είναι στη διάθεση του Αλμέιδα και αυτό σημαίνει ότι ο «Πελάδο» καλείται να βρει λύση για τις απουσίες στη θέση «έξι» στον άξονα. Ο Πινέδα αναμένεται να αποτελέσει τη μία επιλογή και μετά είτε θα μπει δίπλα του ο Μάνταλος είτε θα κάνει ντεμπούτο ο Λιούμπισιτς. Ο 24χρονος Κροάτης χαφ μπήκε κατευθείαν σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων, έχει ρυθμό και σίγουρα θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Μένει να φανεί αν θα βρεθεί και στο αρχικό σχήμα ή έρθει από τον πάγκο, ενώ η άλλη επιλογή που υπάρχει -αν και έχει χάσει αρκετές προπονήσεις τελευταία- είναι ο Γαλανόπουλος που προπονείται κανονικά τις τελευταίες μέρες.

Από τη μέση και μπροστά, όπως διαβάσατε και χθες σε σχετικό ρεπορτάζ, υπάρχουν κι άλλες ανοικτές θέσεις για τον Αλμέιδα. Για παράδειγμα στην αριστερή πλευρά ο Γκατσίνοβιτς εκτίει και ο Πισάρο απουσιάζει στην πατρίδα του αυτό το διάστημα. Μένει να φανεί η τελική επιλογή του Αλμέιδα είτε με Ελίασον, είτε με Τσούμπερ, είτε ακόμα και με Φερνάντες, ενώ δεξιά τη θέση πάντα διεκδικούν με ίσες πιθανότητες ο Άμραμπατ και ο Ελίασον. Και στην επίθεση συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον στην επιλογή που θα καταλήξει ο Αλμέιδα με δεδομένο ότι ο Λιβάι Γκαρσία επέστρεψε και διεκδικεί τη θέση με τον φορμαρισμένο Πόνσε, ενώ από πίσω από τον φορ εφόσον ο Τσούμπερ δεν ξεκινήσει αριστερά, τότε λογικά θα είναι αυτός που θα παίξει στον κλασικό του πλέον ρόλο.

Όσον αφορά τα μετόπισθεν, ο Στάνκοβιτς θα είναι στην εστία, στα άκρα της άμυνας το προβάδισμα έχουν οι Πήλιος και Ρότα, ενώ στο κέντρο της αμυντικής γραμμής διεκδικούν όλοι θέση πλέον με την επιστροφή και του Μουκουντί στη διάθεση του Αλμέιδα. Και μένει να φανεί αν προκύψει κάποια διαφοροποίηση για λόγους ξεκούρασης σε σχέση με τις επιλογές του Κάλενς με τον Βίντα που έπαιζαν συνεχόμενα ως δίδυμο τελευταία. Η ΑΕΚ δεν ανακοίνωσε -όπως το συνηθίζει πλέον- αποστολή και η τελική 20άδα θα γίνει γνωστή με την ενδεκάδα μία ώρα πριν τη σέντρα το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια.


[ad_2]

Source link

Related posts

NBA: Αναβλήθηκε το Γουόριορς-Μάβερικς εξαιτίας του θανάτου του Μιλόγιεβιτς

Γερμανία: Καθησυχαστικός ο Νάγκελσμαν μετά την ήττα από την Τουρκία

Όταν οι χούλιγκανς γίνονται πρωταγωνιστές: Οι 10 +1 ταινίες με θέμα το χουλιγκανισμό και τη βία στα γήπεδα (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο