AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη: Στη φυλακή οδηγείται ο 18χρονος – Ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

[ad_1]

Ο κατηγορούμενος νεαρός ισχυρίστηκε αυτή τη φορά, ότι έπεσαν κι άλλες φωτοβολίδες και δεν ξέρει, αν αυτή που έριξε ο ίδιος τραυμάτισε τον αστυνομικό

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Πειραιά ο 18χρονος κατηγορούμενος για τον τραυματισμό με ναυτική φωτοβολίδα 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 18χρονος προτού ξεκινήσει την απολογία του υπέβαλλε αίτημα να ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, με τις δικαστικές αρχές να απορρίπτουν το αίτημά του. Ο 18χρονος έφθασε στα δικαστήρια Πειραιά λίγο πριν τις 11:00 το πρωί μαζί με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα και παραδέχτηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια. Υποστήριξε ωστόσο, ότι δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό, δήλωσε μετανιωμένος απ’ τα όσα έκανε και ανάστατος από τη μάχη που δίνει ο νεαρός αστυνομικός, διασωληνωμένος στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Ο νεαρός καθ’ ομολογία δράστης δέχθηκε βροχή ερωτήσεων, τόσο για τις δικές του κινήσεις τη νύχτα της επίθεσης, όσο και για την εμπλοκή άλλων ατόμων, που για την ώρα δεν έχουν συλληφθεί. Κατά την απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι είχε πάει στο γήπεδο με φίλους και τον αδελφό του, όταν κάποια στιγμή είδε πολύ κόσμο να βγαίνει προς τα έξω και από περιέργεια βγήκε και ο ίδιος όπου τον πλησίασε ένα άτομο με κουκούλα fullface και μακριά γένια και του έδωσε μια φωτοβολίδα λέγοντάς του να την πετάξει.

Τόνισε ότι το συγκεκριμένο άτομο του έδειξε πώς λειτουργεί, αλλά όταν την άνοιξε, τού έπιασε το χέρι και η φωτοβολίδα έφυγε προς τα κάτω στο έδαφος, έκανε γκελ μπροστά του και πήγε προς την κατεύθυνση του αστυνομικού. Μάλιστα είπε ότι εκείνη την ώρα είδε και άλλη μια φωτοβολίδα να κατευθύνεται προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Φέρεται να υποστήριξε, επίσης, ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει άλλη φορά τέτοιου είδους βεγγαλικό και πρόθεσή του δεν ήταν να την πετάξει εναντίον του αστυνομικού.

Για δεύτερη φορά πάντως, μετά την περασμένη Δευτέρα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην τραυμάτισε η δική του φωτοβολίδα το νεαρό αστυνομικό. «Η φωτοβολίδα που έριξα, είχε χρώμα πορτοκαλί. Ίσως από αυτό το στοιχείο θα μπορούσε να προκύψει, αν τον πέτυχε η δική μου. Σε κάθε περίπτωση, δεν είχα σκοπό να χτυπήσω κάποιον και να κάνω κακό», ανέφερε ο 18χρονος κατηγορούμενος.

Στους αστυνομικούς πάντως, που σύμφωνα με πληροφορίες είχαν βρει πυρίτιδα στα χέρια του, είχε αναφέρει πριν από μία εβδομάδα, μετά την ομολογία του, πως έριξε τη φωτοβολίδα και είδε τον αστυνομικό να γονατίζει. Το μεσημέρι κράτησε επιφυλάξεις. «Δεν είχα ρίξει ποτέ ξανά ναυτική φωτοβολίδα. Δεν ήξερα και έγινε λάθος. Δεν είμαι σίγουρος, ότι τον χτύπησε η δική μου», είπε ο 18χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του δεν έδωσε πληροφορίες και στοιχεία για εμπλοκή άλλων ατόμων, με τους αστυνομικούς να έχουν εστιάσει σε 5 με 7 άτομα, ανάμεσα στα οποία είναι και ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη και από την οικογένεια του αστυνομικού. Εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά και να επιστρέψει στο σπίτι του», δήλωσε ο 18χρονος. Ο κατηγορούμενος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι βρισκόταν σε σοκ μετά τον τραυματισμό του 31 ετών αστυνομικού, ότι φοβόταν πως θα συλληφθεί κι ότι αμέσως μετά τον είχε κυριεύσει η αγωνία για τη ζωή του τραυματία.

Σε ερωτήσεις που του έγιναν, επανέλαβε πως τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν σε απόσταση 70 μέτρων από τον αστυνομικό, ότι δεν τον σημάδεψε και ότι έριξε ναυτική φωτοβολίδα για πρώτη φορά. Φορτισμένος κατά διαστήματα υποστήριξε, πως αν είχε τη δυνατότητα να γυρίσει το χρόνο πίσω, θα έπραττε διαφορετικά, όλα αυτά την ώρα που ο άτυχος αστυνομικός, συνεχίζει να χαροπαλεύει.

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Τα επίμαχα της συνάντησης αγροτών – πρωθυπουργού και πού κρύβεται η λύση

Τετραπλή διάκριση της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

Ισχυρή η ανάκαμψη για τον δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο

Αφήστε ένα σχόλιο