AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Ανέστης στο Gazzetta: «Με ήθελαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, γι’ αυτό πήγα στην ΑΕΚ»

[ad_1]

Από μεγάλα ονόματα ποιον είχες;

«Ο Ρεκόμπα είχε φύγει… Είχαμε τον Εστογιανόφ, τον Γουνδουλάκη, τον Μήτρογλου που ήταν δανεικός από τον Ολυμπιακό, τον Μπάλαμπαν. Από τερματοφύλακες είχαμε τον Μάχο, ο οποίος ήταν σαν μπαμπάς μου. Μου έδινε συμβουλές, γάντια… Ό,τι ήθελα ήταν εκεί».

Κάποια όμορφη ιστορία που θυμάσαι απ’ αυτόν;

«Τη δεύτερη χρονιά, όταν ήμουν επαγγελματίας, που ήταν κι ο Μάχο κι ο Παναγόπουλος τραυματίες θα παίζαμε με την Άουγκσμπουργκ φιλικό. Το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο – μου είχε δώσει γάντια γι’ αυτό το ματς – τελειώνει το ματς 5-0 και πήγα να του δώσω τα γάντια και εκείνον μου είπε: “Φύγε από εδώ, πέταξέ τα”».

Εσύ γούρια έχεις;

«Τώρα έχω, τότε δεν θυμάμαι. Βάζω το πρώτο γάντι στο αριστερό και στο παπούτσι το πρώτο είναι το δεξί».

Ποιος είναι ο προπονητής με τον οποίο παίζεις στον Πανιώνιο;

«Με τον Λεμονή. Με στήριξε και εννοείται ότι δεν θα έπαιζα γιατί είχαμε άλλους μπροστά, αλλά με βοήθησε όπως κι ο Ακης Μάντζιος που ήρθε μετά. Εκείνη τη σεζόν αλλάξαμε 4 προπονητές. Από τον καθένα έχεις να πάρεις κάτι που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και προπονητή».

Ανέστης

Στον Πανιώνιο έκανες 20 συμμετοχές;

«Την τελευταία χρονιά έκανα 17 συμμετοχές».

Πώς θυμάσαι, λοιπόν, τη σεζόν που αρχίζει να μπαίνεις για τα καλά στην πραγματικότητα της Super League;

«Την τρίτη χρονιά στο τελευταίο ματς, έκανα το ντεμπούτο μου το 2013 στο Καραϊσκάκης. Ημουν πολύ καλός, χάσαμε 2-1 στο τέλος. Από εκεί και πέρα είχα στο μυαλό μου το να δουλεύω όλο και περισσότερο ώστε να είμαι ο πρώτος τερματοφύλακας στην ομάδα».

Μια μικρή παρένθεση. Σου είπε ο Παναγόπουλος ότι παίζεις στον Ολυμπιακό. Πώς ένιωσες;

«Το είπα στους γονείς μου εννοείται, αλλά δεν το είχα συνειδητοποιήσει και δεν είχα άγχος. Μόλις φτάσαμε στο γήπεδο και είδα την 11άδα, είχα παραπάνω άγχος. Ο Ολυμπιακός είχε παίκτες όπως οι Μήτρογλου, Μέλμπεργκ. Και τώρα έχω λίγο άγχος πριν τα ματς, αλλά όταν μπαίνω για ζέσταμα απελευθερώνομαι. Ήταν για εμένα μεγάλη βραδιά. Είχα κάνει σε εκείνο το ματς 11 επεμβάσεις. Ενας αθλητής που θέλει να είναι επαγγελματίας, περιμένει το ντεμπούτο του και από εκεί και πέρα να προχωρήσει».

Αρα σε εκείνο το ματς ουσιαστικά ανανέωσες το «εισιτήριό» σου στην ομάδα;

«Νομίζω ναι. Ξεκινάει η τελευταία σεζόν, όπου ήταν στην ομάδα οι Γιαννακόπουλος-Περιστερίδης. Ξεκίνησε η προετοιμασία και έσπασα τον αγκώνα μου, ήταν κάπως περίεργα γιατί θα ήταν η σεζόν που θα έπαιρνα περισσότερα ματς. Θα πηγαίναμε 50-50 ας πούμε… Εμείνα έξω για τρεις μήνες, τότε ήρθε ο Νίκος ο Παντέλης προπονητής και ξεκίνησα να μπαίνω στην ομάδα στο 100%. Εδειχνα ότι είμαι καλά και στις 9/12/13, στο δεύτερο επαγγελματικό μου ματς κόντρα στον Παναιτωλικό ήμουν πολύ καλός. Το ματς ήρθε 0-0 και ήμουν ο MVP για την ομάδα μου. Από εκεί ξεκίνησα να είμαι το Νο1».

Εζησες τις δυσκολίες της ομάδας;

«Τότε που ήμουν εγώ ήταν η αρχή όλων αυτών των προβλημάτων. Ακόμα και για εμάς που παίρναμε τα λιγότερα χρήματα, υπήρχαν κάποιες δυσκολίες αλλά τα παιδιά που ήταν στην ομάδα μετά έζησαν τις δυσκολίες. Εκείνη τη χρονιά, παρά τα προβλήματα, σώσαμε την ομάδα. Είτε πληρωνόμασταν είτε όχι παίζαμε ο ένας για τον άλλον».

[ad_2]

Source link

Related posts

ΠΑΣ Γιάννινα: Νοκ άουτ και ο Λεό

Πόρτερ: «Ήρθα για να κερδίσουμε παιχνίδια»

Ρεάλ Μαδρίτης: «Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έταξε στον Μπαπέ το ’10’ του Μόντριτς»

Αφήστε ένα σχόλιο