AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Ανυποχώρητος ο Νετανιάχου – Απομακρύνεται το ενδεχόμενο εκεχειρίας


Θριαμβευτικό – συνάμα και ανυποχώρητο – τόνο είχαν οι σημερινές δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου, περί των πολεμικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέροντας πως “Μόνο η συνέχιση της στρατιωτικής πίεσης” μέχρι “τη νίκη” θα επιτρέψει την απελευθέρωση “όλων των ομήρων μας” από τη Γάζα.

Οι δηλώσεις του πραγματοποιήθηκαν κατόπιν της απελευθέρωσης δύο ομήρων της Χαμάς στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης των Ισραηλινών δυνάμεων στη Ράφα κατά τη διάρκεια της νύχτας υπό την κάλυψη αεροπορικών βομβαρδισμών, η οποία σύμφωνα με την Παλαιστινιακή πλευρά προκάλεσε το θάνατο 67 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Οι δύο όμηροι έχουν διπλή υπηκοότητα Ισραήλ και Αργεντινής.

“Μόνο η συνέχιση της στρατιωτικής πίεσης ως την ολοκληρωτική νίκη θα καταλήξει στην απελευθέρωση όλων των ομήρων μας. Δεν θα χάσουμε καμμία ευκαιρία να τους φέρουμε πίσω“, τόνισε ο κ.Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του. “Χαιρετίζω τους γενναίους πολεμιστές μας για την τολμηρή τους δράση που οδήγησε στην απελευθέρωση” των δύο ομήρων, πρόσθεσε, απομακρυνόμενος ακόμα περισσότερο από το ενδεχόμενο μιας πιθανής νέας εκεχειρίας στον πολύπαθο Παλαιστινιακό θύλακα.

Η ανακοίνωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε αφ’ ότου ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ απελευθέρωσαν δύο ομήρους κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στη Ράφα, μια πόλη στα Νότια σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο, στην οποία έχουν καταφύγει εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι που έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά στον θύλακα λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Source link

Related posts

Νέο άλμα στις τιμές αερίου και πετρελαίου από την κρίση στο Σουέζ

Κάτι πάει στραβά στην Ουκρανία. Το λάθος του Ζελένσκι στην πιο κρίσιμη καμπή του πολέμου

7.000 οι νεκροί μαχητές, 17.000 οι άμαχοι

Αφήστε ένα σχόλιο