AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Αυτόνομη πλατφόρμα για πολλαπλές εφαρμογές πεδίου εξέλιξε η Metalfor

[ad_1]

Το πρωτότυπο VAX, είναι μια αυτόνομα πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων, που αναπτύχθηκε από τη Metalfor και την Marinelli Technology, με το πρωτότυπο στην έκθεση του Μπουένος Άιρες να βασίζεται στο αυτοκινούμενο ψεκαστικό Metalfor 3025 (3.000 λίτρα/25 μ. βραχίονα).

Η ισχύς προέρχεται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα MWM 153 ίππων, που συνδυάζεται με υδροστατικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ο βραχίονας ψεκασμού στο μη επανδρωμένο πρωτότυπο έχει πλάτος 32 μ. Το VAX (Autonomous Vehicle X) είναι μια πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων και ο κατασκευαστής βλέπει περιθώρια χρήσης του για άλλες αυτόνομες εργασίες στο πεδιο, όπως η εφαρμογή κοκκωδών και υγρών λιπασμάτων, η σπορά και ενδεχομένως ακόμη και η συγκομιδή. Η εταιρεία υπολογίζει ότι χρειάζεται δύο χρόνια για να ολοκληρώσει το έργο.

Η Metalfor, η οποία εδρεύει στην Κόρδοβα της Αργεντινής, δεν είναι η μόνη που αναπτύσσει έναν αυτόνομο αυτοκινούμενο ψεκαστικό, αφού και η John Deere παρουσίασε ένα πρωτότυπο στην Agritechnica 2019. Οι εφαρμογές της αυτόνομης πλατφόρμας θα επεκτείνουν το εύρος των υπηρεσιών τους ανάλογα με την πρόοδο του έργου. Ο Daniel Brusa, διευθυντής μηχανολογίας της Metalfor, αναφέρει: «είναι υπερηφάνεια για εμάς να μπορούμε να σκεφτόμαστε και να δρούμε πάνω σε ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της σημερινής εποχής, όπως η αυτόνομη οδήγηση».

[ad_2]

Source link

Related posts

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα μελών

Παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας φρούτων και λαχανικών

Η Αμερική κορυφαίος προμηθευτής σπόρων σόγιας στην Ε.Ε

Αφήστε ένα σχόλιο