AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Γιατί η Πολεμική Αεροπορία περνά «διά πυρός και σιδήρου» τα stealth μαχητικά, ποια συμπεράσμα βγήκαν

[ad_1]

Πιο κοντά η αγορά των

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έθεσε πρόσφατα τα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35 σε μια έντονη άσκηση αερομαχίας, η οποία αποσκοπεί στην προετοιμασία των πιλότων για την αντιμετώπιση απειλών σκληρότερων ακόμη και από αυτές στην Ουκρανία, ένα δύσκολο επιχειρησιακό περιβάλλον για οτιδήποτε πετάει.

Με την ονομασία Red Flag 24-1, η άσκηση είδε εκατοντάδες πιλότους, συντηρητές και προσωπικό υποστήριξης να κατευθύνονται πρόσφατα στην αεροπορική βάση Nellis στη Νεβάδα για μια εκδήλωση που δοκιμάζει τις δυνατότητες των μονάδων σε διάφορους τομείς, ανέφερε η 388η Πτέρυγα Μαχητικών σε ανακοίνωσή της. Η άσκηση, η οποία χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970 και συνήθως διεξάγεται αρκετές φορές το χρόνο, αποτελείται από μια φιλική (μπλε) δύναμη που αντιμετωπίζει μια εχθρική (κόκκινη) δύναμη σε σενάρια που δημιουργούνται από τρίτους.

Οι συμμετέχοντες σχεδιάζουν λύσεις για να νικήσουν προβλήματα που δημιουργούν οι σχεδιαστές της άσκησης και σε κάθε σενάριο μπορεί να πετούν και να μάχονται πάνω από 100 φιλικοί και εχθρικοί συμμετέχοντες στον εναέριο χώρο που καλύπτει τμήματα της Γιούτα, της Νεβάδα και της Καλιφόρνια. Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν αεροπόροι από την 421η Μοίρα Μαχητικών και την 421η Μοίρα Μαχητικών Γενιάς, καθώς και πάνω από δώδεκα F-35A Lightning II από την αεροπορική βάση Hill της Γιούτα.

Πολλά αεροσκάφη

Μια τυπική άσκηση Red Flag περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία αεροσκαφών με δυνατότητες επίθεσης, βομβαρδισμού, ηλεκτρονικού πολέμου, υποστήριξης, έρευνας και διάσωσης, αναγνώρισης και εναέριου ανεφοδιασμού. Σε κάποιες επιχειρήσεις, η κύρια αποστολή των F-35 είναι να υπηρετούν σε επιθετικό ρόλο αντιαεροπορικής άμυνας, δηλαδή να προστατεύουν βομβαρδιστικά stealth ή άλλα μαχητικά προσβάλλοντας εχθρικά αεροσκάφη. Αυτό μπορεί να σημαίνει την εξάλειψη απειλών επιφανείας-αέρος και την εκκαθάριση του δρόμου.

Η Αεροπορία δήλωσε ότι το πεδίο δοκιμών και εκπαίδευσης της Νεβάδα αναπαράγει απειλές επιφανείας που είναι “καλύτερες από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο“. Είπε ότι οι στόχοι προστατεύονται από δίκτυα ραντάρ και πυραύλων επιφανείας-αέρος. Αυτό δημιουργεί ένα δύσκολο περιβάλλον απειλών, ένα περιβάλλον στο οποίο “τα παλαιά αεροσκάφη δεν μπορούν να επιβιώσουν“, αλλά είναι ένα περιβάλλον για το οποίο το F-35 είναι κατάλληλο λόγω της stealth τεχνολογίας που χρησιμοποείται για το σχεδιασμό και την κατασκευή του.

Οι στόχοι της άσκησης

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, τα αεροσκάφη που ανήκουν στις φιλικές και τις εχθρικές ομάδες έχουν παρόμοια όπλα, αλλά οι αντίπαλοι χρησιμοποιούν επίσης ηλεκτρονικό πόλεμο και άλλες τεχνολογίες για να εμφανίζονται ως εχθροί και να παρέχουν καλύτερη εκπαίδευση. Για τον αντίπαλο (κόκκινο), ένας διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε στο πρακτορείο ότι “τα F-16 μας θα τείνουν να αναπαράγουν μια απειλή 4ης γενιάς, και στη συνέχεια τα F-35 και F-22 μας θα τείνουν να αναπαράγουν κάτι που είναι περισσότερο σαν μια κόκκινη απειλή 5ης γενιάς, που θα μπορούσε να είναι ένα ρωσικό ή ένα κινεζικό αεροσκάφος“.

Το είδος των απειλών που στοχεύει να αναπαραστήσει η άσκηση για τους πιλότους φαίνεται ότι είναι ακόμη πιο σκληρό από αυτές που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, μια σύγκρουση στην οποία κανένας από τους δύο στρατούς δεν κατάφερε να επιτύχει αεροπορική υπεροχή λόγω των τρομερών πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος που διαθέτει κάθε πλευρά. Τα παλαιά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς έχουν δυσκολευτεί σε αυτό το περιβάλλον απειλών, όπου ο κίνδυνος είναι κυρίως οι απειλές εδάφους-αέρος.

Οι αντίπαλοι 5ης γενιάς

Τα αεροσκάφη 5ης γενιάς απουσιάζουν από αυτή τη μάχη. Η Ρωσία ήταν απρόθυμη να δεσμεύσει τα Su-57 στον πόλεμο, πιθανώς ανησυχώντας, εν μέρει, για την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας stealth του αεροσκάφους, και η Ουκρανία στερείται συνολικά την ικανότητα αυτή. Αντιμετωπίζοντας δύσκολες απειλές εδάφους-αέρος και αεροσκάφη 5ης γενιάς κατά τη διάρκεια της Red Flag, οι πιλότοι των ΗΠΑ και των συμμάχων εκπαιδεύονται για μάχες επόμενου επιπέδου, ίσως το είδος που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σε μια πιθανή σύγκρουση στο μέλλον με έναν σχεδόν ομότιμο αντίπαλο.

Μια τέτοια σύγκρουση θα μπορούσε ενδεχομένως να περιλαμβάνει μια μάχη με την Κίνα, την οποία η Ουάσινγκτον έχει αποκαλέσει “πρόκληση βηματισμού“, ή τη Ρωσία, η οποία κάποιοι ανησυχούν ότι θα μπορούσε μια μέρα να πάει σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ, αν κερδίσει στην Ουκρανία. Το F-35 κατασκευάστηκε με γνώμονα μελλοντικές συγκρούσεις και “η Red Flag είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για εμάς να ενσωματώσουμε το F-35 με άλλες πλατφόρμες και συμμαχικά έθνη και να πολεμήσουμε σε πολύ ρεαλιστικά, απαιτητικά σενάρια εναντίον των πιο προηγμένων απειλών που μπορούν να αναπαραγάγουν“, δήλωσε ο διοικητής της 421ης Μοίρας Μαχητικών.

“Δεν είναι κάθε μέρα και μια νίκη”

Μέχρι στιγμής, είχαμε επιτυχία στο να εξουδετερώνουμε αυτές τις απειλές και να επιβιώνουμε“, δήλωσε, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι “αξιοσημείωτο όταν τις συνδυάζεις με τις πολύ ισχυρές απειλές αέρος “. “Αλλά, δεν είναι κάθε μέρα και μια νίκη“, έσπευσε να τονίσει. “Κάποιες ημέρες είναι πιο δύσκολες από άλλες, και αν δεν αγωνιζόμαστε στην εκπαίδευση, δεν εκπαιδεύουμε αρκετά σκληρά“. Το F-35 είναι σχεδιασμένο για επιθέσεις εδάφους και αερομαχίας, και έχει ήδη αποκτήσει κάποια εμπειρία μάχης στη Μέση Ανατολή.

Το πρόγραμμα F-35, ωστόσο, έχει ταλαιπωρηθεί από προβλήματα ετοιμότητας και συντήρησης, αν και το αεροσκάφος φαίνεται να πέταξε χωρίς προβλήματα κατά τη διάρκεια της Red Flag. “Τα αεροσκάφη έχουν εξαιρετικά καλές επιδόσεις. Δεν έχουμε χάσει ούτε μία εξόρμηση λόγω προβλήματος συντήρησης“, δήλωσε ο διοικητής της 421ης Μοίρας Μαχητικών. “Αυτό είναι μια απόδειξη για τους αεροπόρους μας“.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Η Βενεζουέλα προχωρεί σε προσάρτηση της… μισής Γουϊάνας για το πετρέλαιο

Έπληξε θερμοηλεκτρικά, υδροηλεκτρικά εργοστάσια στην Ουκρανία

Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα επηρεάζει τους Κινέζους εξαγωγείς

Αφήστε ένα σχόλιο