AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Γρηγορίου: «Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα»

[ad_1]

Ο Μιχάλης Γρηγορίου στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη «βαριά» ήττα του ΠΑΣ από τη Λαμία, στάθηκε στα πράγματα που πρέπει να αλλάξει άμεσα η ομάδα του.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη «βαριά» ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα από τη Λαμία με σκορ 4-1, στάθηκε στα πράγματα που πρέπει να αλλάξει άμεσα η ομάδα του.

Ο κόουτς των Ηπειρωτών εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η ομάδα του θα βρει τις λύσεις για την αλλαγή εικόνας που πρέπει να παρουσιάσει και στο τέλος θα καταφέρει να σωθεί.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Κάναμε ένα αλλοπρόσαλλο πρώτο 25λεπτο που πραγματικά δεν ξέρω που ήμασταν, δεν μπήκαμε καν στο παιχνίδι. Κάθε εβδομάδα παίζουμε τελικό και στα πρώτα 25 λεπτά ήταν λες και έπαιζε η Λαμία τελικό. Δεν αντέχει κριτικής αυτό το 25λεπτο, δεχτήκαμε 2 γκολ και υπήρχε κι ένα χαμένο πέναλτι. Είχαμε πολύ άσχημες τοποθετήσεις και μηδέν συγκέντρωση. Μετά το 0-2 λες και θεωρήσαμε ότι το ματς έχει χαθεί, οπότε μην έχοντας κάτι άλλο να χάσουμε άλλαξε η εικόνα μας, πετύχαμε το 1-2 και μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στο δοκάρι του Εραμούσπε.

Στα αποδυτήρια είπαμε να έχουμε συγκέντρωση, να οργανώσουμε επιθέσεις από τα άκρα και τον άξονα, αφού θεωρούταν δεδομένο ότι η Λαμία θα κλειστεί. Κάναμε 2 προϋποθέσεις και μία ευκαιρία. Θα μπορούσαμε να το διεκδικήσουμε ως το τέλος το ματς, αλλά σε μία φάση στο 62’ ενώ δεν έχει απειλήσει ο αντίπαλος, με τετ α τετ έγινε το 3-1 και μετά δεν αντέχει κριτικής το ματς.

Το παράλογο είναι ότι όλη την εβδομάδα είμαστε διαφορετικά και στα ματς διαφορετικά. Πρέπει να βρούμε λύσεις, να σκεφτούμε πολλά πράγματα. Θα κοιτάξουμε να αλλάξουμε πράγματα, αλλά αυτή η μεταβολή εικόνας κατά τη διάρκεια ενός ματς δεν μου έχει ξανατύχει προηγουμένως.

Εν πάση περιπτώσει, είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, παραμένουμε σε δύσκολη κατάσταση, απομένουν 12 ματς, προσωπικά θα πρέπει να πάω μπροστά, να κοιτάξω τι θα αλλάξουμε για να πάρουμε νίκες. Δεν έχω χάσει την πίστη μου, αν την είχα χάσει δεν θα έμπαινα σε διαδικασία να μιλήσω.

Πρέπει να συζητήσουμε εκτενέστερα και να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Εμείς είμαστε αυτοί που καλούμαστε να βρούμε τις λύσεις.

Κατά τα λοιπά, είναι δίκαιη η νίκη της Λαμίας και καλώς ή κακώς, σεβόμενοι την ιστορία της ομάδας και τον κόσμο, πρέπει να προχωρήσουμε με άλλο πνεύμα και λογική στη συνέχεια και όταν λέμε κατάθεση ψυχής να συμβαίνει αυτό».

Για το ποιο είναι το πρόβλημα που μπαίνει στα ματς έτσι ο ΠΑΣ και αν θα σωθεί στο τέλος: «Στο τέλος θα τη σώσουμε την ομάδα και δεν το λέω για ψυχολογικούς λόγους, δεν είμαι απ’ αυτούς τους τύπους. Πιστεύω ότι μπορούμε.

Μου ξανατέθηκε το ερώτημα για τα γρήγορα γκολ. Εντός έδρας γίνεται αυτό. Στον Ολυμπιακό δεν έγινε. Όταν λέμε ότι πρέπει να πάρουμε ένα ματς η ψυχοσύνθεση κάνει τον παίκτη να προσπαθεί, αλλά αν δεν αντέχεις το άγχος δεν λέγεσαι επαγγελματίας παίκτης. Είναι εντελώς διαφορετικά τα δύο τελευταία ματς. Δεν μας κάνει φάση ο Ολυμπιακός ως το 56’ και σήμερα δεχόμαστε κατά ριπάς τις φάσεις από την Λαμία στα πρώτα 25 λεπτά. Δεν είμαστε συγκεντρωμένοι; Έχουμε γενικά ανασταλτικό πρόβλημα; Είμαστε πιο ευάλωτοι; Όλα είναι προς σκέψη».

Για τη βελτίωση που δεν έρχεται και ότι το πρόβλημα του ΠΑΣ είναι πιο έντονο όταν παίζει για να κερδίσει και όχι για να μη χάσει κάποια ματς με τους μεγάλους: «Δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης θα έλεγα γενικότερα σ’ αυτά τα ματς».

Για τον βαθμό ετοιμότητας των μεταγραφών: «Πλην του Ντεμίρ που έπαιζε και ήρθε έτοιμος, οι άλλοι χρειάζονται χρόνο. Το ξέραμε αυτό, αλλά δεν υπήρχε κάτι καλύτερο στις μεταγραφές αυτή τη στιγμή. Περιμένουμε να ενταχθούν και οι υπόλοιποι και θα αλλάξουμε πλάνο, θα αλλάξουμε σκεπτικό για να εμφανιστούμε ξανά όπως στον αγώνα με την Τρίπολη. Να τα παρατήσουμε είναι εύκολο, αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα. Δεν έχουμε δικαίωμα απέναντι στην ομάδα που είμαστε. Δεν έχουμε 10 βαθμούς διαφορά από τους υπόλοιπους. Έχουμε υποστεί πολύ άσχημες ήττες, αλλά μπορούμε να είμαστε στο παιχνίδι. Όχι, βέβαια, με αυτήν την εικόνα.

Το γνωρίζαμε ότι κάποιες μεταγραφές ήταν ανέτοιμες, αλλά δεν υπήρχαν άλλες επιλογές μεταγραφών. Μακάρι να υπήρχαν, αν εσείς το θέλετε μία, εγώ το ήθελα πολύ περισσότερες».

Για το αν περιπλέκει τα πράγματα το διπλό της Κηφισιάς: «Το διπλό οποιουδήποτε διεκδικεί παραμονή δεν είναι καλό για μας. Έτσι θα πορευτούμε, όμως, θα κοιτάμε τα αποτελέσματα και των άλλων, αλλά πρώτα τα δικά μας».

Για τον κόσμο: «Ένας από τους λόγους που ήρθα στην ομάδα είναι αυτός. Μπορείς να πάρεις ώθηση απ’ αυτόν, αν διεκδικούμε την παραμονή είναι γιατί είμαστε ομάδα με κόσμο. Θα είναι διαφορετικές οι συνθήκες όταν παίξουμε ξανά με τον κόσμο μας, απ’ ό,τι σ’ ένα άψυχο γήπεδο. Επιτέλους να τελειώνει αυτή η λαίλαπα για όλους. Είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει τα άδεια γήπεδα, πόσο μάλλον για μας».

Για την αλλαγή νοοτροπίας και συγκέντρωσης που χρειάζεται η ομάδα: «Όταν κάτι δεν πάει καλά εμείς καλούμαστε να βρούμε λύσεις. Πρέπει να αλλάξουμε πράγματα αγωνιστικά, αλλά και στη νοοτροπία και την προσέγγιση των παιχνιδιών. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να βρούμε τη λύση. Το πώς θα τα προσεγγίζουμε τα ματς είναι σημαντικό, γιατί η νίκη με την Τρίπολη μπορεί να μας οδήγησε σε λάθος δρόμο. Η ανατροπή του σκορ σ’ εκείνο το ματς και γενικά η εικόνα, μάς έκανε να αισιοδοξούμε παραπάνω απ’ ό,τι έπρεπε. Μην είμαστε πεσιμιστές, όμως. Εγώ προσωπικά δεν είμαι, δεν έχει χαθεί κάτι. Θα βρούμε τη λύση, δεν υπάρχει περίπτωση, θα είμαστε ανταγωνιστικοί όσο δύσκολη κι αν φαίνεται η κατάσταση».

Για το αν είναι εύκολο το 21-24 βαθμοί που είχε βάλει ως στόχο: «Έχουμε 5 ματς ως το τέλος της κανονικής περιόδου, τα 3 στην έδρα μας. Είναι δύσκολος ο στόχος, αλλά πρέπει να είμαστε όσο γίνεται πιο κοντά βαθμολογικά με τις άλλες ομάδες στα πλέι άουτ. Είναι άλλη διαδικασία τα 7 ματς που ακολουθούν, εντελώς διαφορετική. Εννοείται ότι αγωνιστική με αγωνιστική αναπροσαρμόζονται βαθμολογίες και συντελεστής παραμονής, αλλά καλούμαστε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

Όσο υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα, πλην Κηφισιάς ίσως το όριο παραμονής να πάει πιο κάτω από 30».

Για την εμπειρία του σε τέτοιες αποστολές σωτηρία ομάδων και που θα κριθεί η παραμονή: «Η παραμονή θα κριθεί στα κομβικά ματς, όπως το σημερινό. Στα πλέι άουτ παίζει ρόλο η κλήρωση, το τι θα κάνεις με άμεσους ανταγωνιστές, με τους αδιάφορους, αλλά θα έχει επιστρέψει και ο κόσμος, οπότε εκεί θα είναι διαφορετικά τα πράγματα».

[ad_2]

Source link

Related posts

Γκαμπόν: Ο Κάνγκα θα λογοδοτήσει στην CAF επειδή «γεννήθηκε» το 1990 και η μητέρα του πέθανε το 1986

Κολυδάς: «Θαμπή» Πρωτοχρονιά με πολλές βροχοπτώσεις (vid)

Σάκκαρη: «Ο δυσκολότερος αγώνας μου εδώ και καιρό» (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο