AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Δεν θα ξεκινήσει πόλεμο, αλλά δεν θα υποκύψει σε “εκφοβισμούς”

[ad_1]

Το Ιράν δεν θα ξεκινήσει πόλεμο, αλλά θα “απαντήσει με ισχυρό τρόπο” σε όποιον το εκφοβίζει, καθησύχασε σήμερα ο πρόεδρος της Μεσανατολικής χώρας, Εμπραχίμ Ραϊσί, μετά προειδοποίησης.

Τα σχόλια του Ιρανού προέδρου ακολουθούν πολυήμερες εικασίες για τον τρόπο με τον οποίο ενδέχεται να ανταπαντήσει – όπως έχει προαναγγείλει – η Ουάσινγκτον στον θάνατο τριών Αμερικάνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον της βάσης τους στην Ιορδανία, που πραγματοποίησε οργάνωση υποστηριζόμενη από το Ιράν.

Το Αμερικανικό ειδησεογραφικό κανάλι CBS News, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, μετέδωσε χθες ότι οι ΗΠΑ ενέκριναν σχέδια για πολυήμερα πλήγματα στο Ιράκ και στη Συρία, “κατά πολλαπλών στόχων”.

“Δεν θα ξεκινήσουμε κανέναν πόλεμο, αλλά όποιος θέλει να μας εκφοβίσει, θα λάβει ισχυρή απάντηση”, δήλωσε ο κ.Ραϊσί σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. “Πριν, όταν εκείνοι (οι Αμερικανοί) ήθελαν να μας μιλήσουν, έλεγαν ότι η στρατιωτική επιλογή βρίσκεται στο τραπέζι. Τώρα λένε, ότι δεν έχουν καμμία πρόθεση για σύγκρουση με το Ιράν”, συνέχισε ο Ιρανός πρόεδρος.

“Η στρατιωτική ισχύς της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην περιοχή δεν αποτελεί και ποτέ δεν αποτέλεσε απειλή για καμμία χώρα. Αντ’ αυτού, προσφέρει ασφάλεια, στην οποία μπορούν να βασιστούν και την οποία μπορούν να εμπιστευθούν οι χώρες της περιοχής”, ισχυρίστηκε ο κ. Ραϊσί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Ο Ντόναλντ Τραμπ πάει για θρίαμβο στις προκριματικές της Αϊόβα

Προϋπολογισμός λιτότητας και το ακροδεξιό κόμμα AfD

Έναρξη 5ου Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδος από τον Έλληνα ΥΠΕΞ

Αφήστε ένα σχόλιο