AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

“Δεν συζητάμε κατάπαυση του πυρός”

[ad_1]

Το Ισραήλ απαντά στον Μπάιντεν:

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη Χαμάς, καθώς ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε ότι ο στρατός έχει περικυκλώσει την πόλη της Γάζας και θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να “διαλύσει τη Χαμάς” και να απελευθερώσει τους ομήρους.

  • Παράλληλα  – και ενόψει της σημερινής επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Ισραήλ – ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε (προκαταβολικά των σχετικών συζητήσεων Μπλίνκεν – Νετανιάχου) ότι η κατάπαυση του πυρός “δεν είναι στο τραπέζι”.

Αυτό, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε χθες ότι το Ισραήλ και η Χαμάς θα πρέπει να “σταματήσουν” τις μάχες για να δοθεί χρόνος να απελευθερωθούν περισσότεροι όμηροι από τη Γάζα.

Αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών

Στο μεταξύ, ο απολογισμός των νεκρών στη Γάζα αυξήθηκε καθώς το Ισραήλ ενέτεινε την χερσαία επίθεσή του εναντίον της Χαμάς, δηλώνοντας ότι τα στρατεύματά του έχουν περικυκλώσει την πόλη της Γάζας στο βόρειο τμήμα της επικράτειας.

Οι αρχές στη Γάζα δήλωσαν ότι περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του πολέμου, ενώ οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανακοίνωσαν τον θάνατο ενός ανώτερου αξιωματικού κατά τη διάρκεια μαχών με τη Χαμάς, η οποία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική ομάδα από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Βίαιες συγγρούσεις

Τις τελευταίες τρεις ημέρες οι συγκρούσεις είναι πιο βίαιες, αναφέρει ο ανταποκριτής του Al Jazeera, που περιγράφει τις εικόνες χάους που επικρατούν στην περικυκλωμένη πόλη της Γάζας. Οι βομβαρδισμοί από αέρα, ξηρά και θάλασσα συνεχίζονται και εντείνονται τις νυχτερινές ώρες.

Το Ισραήλ έχει περικυκλώσει την πόλη της Γάζας και το βόρειο κομμάτι της Λωρίδας από βορειοδυτικά. Εκεί βρίσκεται ο προσφυγικός καταυλισμός Αλ Σάτι. Από νοτιοδυτικά, που βρίσκεται το νοσοκομείο Αλ Κουντς, επίσης υπάρχουν ισχυρές ισραηλινές δυνάμεις. «Οι στρατιώτες μας ολοκλήρωσαν την περικύκλωση της Πόλης της Γάζας, του κέντρου της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

Σχεδόν ταυτόχρονα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς προειδοποιούσε ότι η Γάζα θα αποδειχθεί «συμφορά» για το Ισραήλ και οι στρατιώτες του θα βγουν από τον θύλακα «σε μαύρους σάκους», δηλαδή νεκροί.

 

 

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Στη διεθνή ανθρωπιστική διάσκεψη για τη Γάζα ο Μητσοτάκης

Έπεσαν οι πρώες γραμές άμυνας της Χαμάς. Οι εξελίξεις το τελευταίο 24ωρο

Γιατί οι ΗΠΑ φοβούνται έμμεση εμπλοκή της Ρωσίας στη σύγκρουση

Αφήστε ένα σχόλιο