AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Τηλεοπτικές σειρές

Είδαμε την παράσταση «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» στο Θέατρο Νέος Ακάδημος

[ad_1]

«Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι». Η ποιητική γραφή του εμβληματικού θεατρικού συγγραφέα Tennessee Williams συνάντησε την υψηλή υποκριτική τέχνη της Φιλαρέτης Κομνηνού στο Θέατρο Νέος Ακάδημος και το αποτέλεσμα ήταν αριστουργηματικό!

Το έργο του καταξιωμένου συγγραφέα με όχημα τις καθηλωτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστριών μας ταξίδεψε στα άδυτα του ανθρώπινου ψυχισμού.

Για την Φιλαρέτη Κομνηνού τα λόγια ωχριούν μπροστά στην εκπληκτική ερμηνεία της, την έντονη εκφραστικότητα της και την επιβλητική της παρουσία.

Η Φιλαρέτη Κομνηνού υποδύεται αριστοτεχνικά την τραγική μητριάρχη με την παθολογική αγάπη στον νεκρό πλέον γιο της.

Η αφήγηση για τον γιο της, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιεί όλα τα εκφραστικά μέσα και μιλάει με τις κινήσεις και τους μορφασμούς της ακόμα κι όταν σιωπά, μεταδίδοντας μας όλο το φάσμα των συναισθημάτων της αποτελεί αντικείμενο απεριόριστου θαυμασμού και μας αποδεικνύει το μεγαλείο της μεγάλης αυτής κυρίας του θεάτρου.

Η Αναστασία Παντούση, υποδυόμενη αριστοτεχνικά την Κάθριν, μας εντυπωσίασε με την ταραχώδη αφήγηση για τα όσα τραγικά συνέβησαν πέρσι το καλοκαίρι στον γιο της κ. Βενάμπλ και την αγωνιώδη προσπάθεια της να υπερασπιστεί την αλήθεια της για το μοιραίο περιστατικό. Ήταν μια εξαιρετικά συναισθηματική ερμηνεία που μας συγκίνησε βαθιά.

Ο Δημήτρης Τσίκλης υποδύθηκε αξιοπρεπώς τον ρόλο του ψυχιάτρου με σοβαρότητα και σταθερότητα.

Ο Πάρης Λεόντιος και η Λίλλυ Μελεμέ αν και κατείχαν μικρότερους ρόλους, το ταλέντο τους δεν πέρασε απαρατήρητο. Ειδικά ο ρόλος του Πάρη βοήθησε στην αποφόρτιση της πολύ συναισθηματικής ατμόσφαιρας.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στην εξαιρετική σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ σε συνδυασμό με τους υπέροχους φωτισμούς της Μελίνας Μάσχα, την ωραία ενδυματολογία της Ειρήνης Γεωργακίλα και την λιτή μεν σκηνογραφία της Μικαέλας Λιακατά αλλά άκρως υποδηλωτική της ουσίας του έργου, με τον μπαμπού «θρόνο» της μητριάρχη να δίνει ξεκάθαρα το στίγμα της κυριαρχίας της κ. Βενάμπλ στη ζωή του άτυχου γιου της που συνθέτουν ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Δημιούργησαν μια παράσταση εξαιρετικής ποιότητας, βάθους και συναισθημάτων και καταφέραν να μεταδώσουν στο ακέραιο στο κοινό τα πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα του κειμένου του Tennessee Williams.

Ηλιάνα Λαγομάτη

[ad_2]

Source link

Related posts

Σασμός: «Εδώ, μαζί μου γιαγιά, σε παρακαλώ, μη μας φύγεις, όχι» – “Λύγισε” το twitter ο Ορφέας Αυγουστίδης

Ο παράδεισος των κυριών – sneak preview: «Εγώ ξέρω πολύ καλό πως νιώθω»

Το ναυάγιο: “Και που να ήξερες ποσό άδικα έφυγε” – «Λύγισε» το X με την Αμαλία Καβάλη

Αφήστε ένα σχόλιο